woensdag 18 januari 2017

Kalk voor gazon

Keuze uit diverse soorten tuinmest! Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Specialistisch advies nodig?


Nee, je moet ook regelmatig kalk strooien om het gazon gezond frisgroen te houden. Waarom kalk op het gazon strooien? Een gezonde grasmat is een gazon waar naast gras niets anders groeit en dat er altijd frisgroen uitziet. Helaas is dat bijna nooit het geval, zeker als de bodem ook nog eens een klei of zandgrond is.


Het gazon kalken is erg eenvoudig. Er zijn in de handel goede kalkkorrels voor het gazon te koop die je eenvoudig over het gazon kun uitstrooien. Het enige waar je op moet letten is dat je de juiste hoeveelheid kalk gebruikt. Meestal staat dit duidelijk aangegeven op de verpakking.


Kalk voor gazon

Vaak heb je genoeg aan kg kalk per 10m². Kalk is zelf geen meststof, maar zorgt dat voeding uit meststoffen goed wordt opgenomen. Het is dus altijd van belang om eerst kalk te strooien en daarna een gazonmeststof. Mocht je niet zeker weten of je gazon kalk nodig heeft kun je naar de dichtstbijzijnde winkel om met een grondtest je grond gratis te laten testen. Wintertip: kalk strooien op het gazon kun je zelfs over de sneeuw strooien, als de sneeuw smelt, lost het op en zakt meteen weg in het gras om zijn werk te doen!


Kalk in korrelvorm strooien is makkelijk en stuift niet. Poedervormige kalk waait weg tijdens het strooien, het komt dan niet op de juiste plek. De grassen in uw gazon groeien het best op een licht zure bodem.


Een pH-waarde tussen de en is ideaal. Met een bodemtest kunt u op zeer eenvoudige wijze de zuurtegraad van uw gazon testen. Aan de hand van die uitslag bepaalt u de behoefte van uw gazon. Zonder het testen van de zuurtegraad van de bodem kunt u ook kalk.


Hoeveel kalk strooien en hoe strooi je kalk over je gazon ? Er is géén speciale techniek voor het strooien van kalk over je gazon. Het is echter wel van belang dat je de kalk in de juiste hoeveelhei gelijkmatig over het gazon zult verspreiden. Het is immers de bedoeling dat ieder gedeelte van het gazon van kalk wordt voorzien. Zonder kalk mindert de groei van het gras, wordt het gazon gelig en ontstaan open plekken. In deze plekken kunnen zich dan mossen en onkruiden vestigen.


Naast gazon lusten ook je groenten in je moestuin wat extra kalk. Kalk en het gazon Kalk zorgt ervoor dat het microbiotische leven in de grond opbloeit. Dat zorgt dan weer voor dat de grond luchtig blijft en dat afgestorven plantenresten sneller worden afgebroken.


Zo is er dus meer lucht en voeding in de grond en kan het gras beter wortelen en meer voeding opnemen. Kalk strooien op uw gazon doet u om die reden bij voorkeur aan het eind van de herfst of begin van de winter. U helpt uw gazon zo om mosvorming tegen te gaan.


Mos dat toch ontstaat in het gazon , kunt u door te verticuteren in het voorjaar bestrijden. Strooi nooit kalk tegelijk met het geven van kunstmest. AZ- Kalk lost niet op in water waardoor het niet wegspoelt als het regent.


De kalk bindt met het zuur in de bodem en corrigeert de zuurgraad op maat. Het werkt op het juiste moment en voor een langere tijd. Hierdoor gaat er geen product verloren. Een goede pH-waarde is voor gazon en planten erg belangrijk.


Kalk voor gazon

AVEVE Gazonkalk is een gekorrelde kalkmeststof met extra magnesium, wat zorgt voor een diepgroene kleur van het gras. Deze kalk brengt de zuurtegraad (pH) van de bodem snel weer op peil en zorgt zo voor een vlotte en efficiënte opname van voedingselementen door de wortels van de plant. Door kalk te strooien, wordt de grond minder zuur.


Het resultaat is dan een sterkere en volle grasmat. Kalk is niet alleen goed voor het gazon , ook bomen, planten en bloemen floreren bij het middel. Het is zelfs zo dat een buxus echt kalk nodig heeft om te kunnen groeien. Het is echter niet zo dat alle planten beter groeien met kalk , sommige planten hebben juist een zuurdere grond nodig. Grond verzuurt bijvoorbeeld door extreme regen.


AZ- Kalk is een unieke kalk verrijkt met micro-organismen die zorgen voor een versterking van de plant. Kalk corrigeert de zuurgraad van de bodem van het gazon , de siertuin of de moestuin. Wanneer de zuurgraad niet goed is, zullen planten minder goed hun voedingstoffen uit de bodem halen en minder goed groeien.


Boerenbond is de winkel voor alles voor buitenmensen. Shop alles voor je tuin, buitenleven of klussen direct online of kom langs in een van onze winkels. Bij het onderhouden van je gazon moet je aan best veel dingen denken. Je moet gras verticuteren en besproeien maar natuurlijk ook bemesten en kalk strooien op het juiste moment.


Wij leggen je in een paar simpele stappen uit hoe je jouw gazon moet onderhouden. Een mooi gazon is de wens van veel tuinliefhebbers. De geur van vers gemaaid gras op een mooie zomeravond is ongeëvenaard. Het liefst hebben we allemaal een strak en groen gazon zonder onkruid (bijvoorbeeld klaver in gazon ). Nu is een gazon met 1 gras en zonder onkruid een illusie.


Doordat het kalk rijk is aan magnesium, zorgt deze voor een frisgroene kleur van uw gazon. Voordelen van het gebruik van kalk op uw gazon Ontzuurt de gron waardoor het gazon beter voedingsstoffen uit de grond kan opnemen Verbetert de bodemstructuur door deze korrelig te maken Stimuleert de. De pH-waarde van de bodem bepaalt voor een groot deel de gezondheid van je gazon.


Kalk voor gazon

De juiste zuurgraad kun je bereiken door het strooien van gazonkalk. Voedingsstoffen worden daarna beter opgenomen, waardoor het gras optimaal groeit. Kalk wordt direct opgenomen, dus je hoeft niet bang te zijn dat de kalkkorrels wegspoelen of verbranden in de zon. Welke gazonkalk kan ik gebruiken voor mijn gazon ? Wanneer het voorjaar eraan zit te komen, wordt het tijd om het gazon te bekalken. Met bekalken kan het gazon het gewenste pH-niveau krijgen.


Een te zure ondergrond kan hiermee worden voorkomen. Mos groeit graag op een zure bodem, met het strooien van gazonkalk wordt de groei van mos beperkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts