dinsdag 24 januari 2017

Luizen behandeling azijn

Zoek naar behandeling luizen op de nieuwe KensaQ. Het gebruik van azijn is geweldig voor het losmaken van de neten uit je haar, maar niet voor het doden van de volwassen luizen op je hoofdhuid. Dus wees niet verbaasd dat je nog steeds hoofdluis aantreft na een behandeling met azijn.


Azijnbehandelingen kun je dagelijks doen, totdat er geen neten meer aan je haar gehecht zijn. Heeft een kind hoofdluizen,maak het haar een klein beetje vochtig en doe er dan een flinke scheut azijn door. Goed in laten trekken ongeveer een half uurtje, en daarna uitspoelen herhaal dat twee of drie keer en de luizen zijn dood. Veel mensen hebben goede ervaringen met het verwijderen van luizen en neten met azijn. Ondanks dat er weinig wetenschappelijk bewijs is dat luizen en neten niet tegen azijn kunnen is er wel voldoende praktische evidentie.


Natuurlijk is er overeenkomst tussen oma’s behandeling en de aanpak van nu: uitkammen en blijven herhalen. De behandeling werd na een week nogmaals gedaan. Hoofdluis bestrijden met azijn is volgens ons de beste en schoonste methode uit grootmoeders tijd. Zoals je overal kan lezen helpt azijn echter niet tegen luis , dus het gebruik van azijn bij hoofdluis is hartstikke zinloos. Als je de luizenkap goed toepast, werkt deze luizen behandeling 1. Want luizen zullen nooit resistent worden tegen verdrinking.


Luizen behandeling azijn

Eigenlijk kun je zeggen dat het net zo goed werkt als de bestaande luizenmiddelen, alleen is dit gezonder voor je haar en vele malen goedkoper. Met azijn wordt natuurlijk geen schoonmaakazijn bedoel maar gewoon natuurlijke azijn ! Kam het haar altijd uit met een speciale luizenkam om de luizen te verwijderen. Was het haar met natuurazijn en laat het een nacht intrekken.


Volgens dit recept zijn de luizen en de neten (de eitjes van de luis ) daarna dood. Het is in elk geval een goedkopere oplossing dan behandelingen in luizenklinieken (ja, ze bestaan echt) of met dure shampoo’s. Deze manier van hoofdluis bestrijden is bekend van generatie op generatie.


Luizen , en vooral neten, kunnen slecht tegen föhnen. Als je het haar dan ook nog wast met zuiveringszout in plaats van shampoo, zullen er na deze behandeling weinig of geen levende luizen of neten over zijn. Na afloop controleren of er inderdaad geen levende beestjes meer te vinden zijn. Als er hoofdluis aanwezig is, betekent dit dat er ook eitjes van de hoofdluis op het hoofd zitten. Na een week nog eens controleren.


Uit deze eitjes, neten genoem komen na enkele dagen ook weer hoofdluizen. Daarom is het belangrijk dat de neten zo snel mogelijk verwijderd worden. Kan je luizen behandelen met azijn ? Op internet kan je lezen dat de luizen doodgaan als je je haar wast met azijn en dit enkele uren laat intrekken. Deze behandelmethode raad ik als dermatoloog niet aan.


Wel kan je, zoals het RIVM beschrijft op hun site, de neten deppen met een doekje met azijn. Om te zorgen dat hoofdluis geen hardnekkig probleem wordt, is het belangrijk om regelmatig te controleren op hoofdluis. Grijp dan ook meteen in als u hoofdluis ontdekt. De beste aanpak is twee weken lang elke dag uitgebreid de haren kammen met een fijntandige kam.


Na behandelingen gelukkig geen luis meer te vinden. Maar na een aantal weken werd ik aangesproken door een van de luizenmoeders in de klas dat ze nog steeds neten had. Ik weer gekamd en gezocht. Geen luizen te vinden, wel neten die leeg waren en al een stuk meegegroeid waren met het haar.


Luizen behandeling azijn

Nog wel een aantal uit het haar gehaald. Verdere behandeling van luizen met azijn wordt in de volgende volgorde uitgevoerd: Droog gekamd haar wordt bevochtigd met een bereide oplossing van azijn. In het ideale geval wordt het haar ingewreven met een handdoek gedrenkt in een oplossing, zodat de minste hoeveelheid azijn op de hoofdhuid terechtkomt. Haar bevochtigd over de gehele lengte. Info over luizen behandelen met azijn.


Resultaten van zoekmachines! De middelen zijn mindereffectief tegen de neten. Silikom Once Spray vernietigt luizen en neten in slechts minuten.


Om tussentijds uit de neten gekomen luizen te doden dient de behandeling volgens de instructie van de fabrikant na 7-dagen herhaald te worden. Door te deppen met azijn kunnen zo nodig vastgeplakte neten worden losgeweekt. Veeg regelmatig de kam af aan een witte papieren zakdoek. Controleer of je luizen aantreft. Spoel gevonden luizen vervolgens weg in de wasbak en kijk of je luizen ziet.


Ten slotte kan de crèmespoeling uit het haar gewassen worden. Als u last heeft van luizen en neten, maakt u het haar nat en doe azijn door het haar masseren. Daarna doet u er een handdoek omheen en laat het zo lang mogelijk intrekken. Je kunt dit ook s nachts doen en het s ochtens goed uitspoellen.


Let wel op als je de handdoek weghaalt, in de hanndoek zitten de luizen en neten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts