donderdag 30 maart 2017

Bamboe bouwmateriaal

Bamboe bouwmateriaal

Betonblokken, metselstenen, kalkzandsteen, cement en meer. Metselstenen, cellenbetonblokken, betonblokken, kalkzandstenen. Hoge kwaliteit betonblokken kopen? Bamboe is in dit opzicht gunstig.


Een bijkomend voordeel is dat bamboe een buis is, en dus een groot traagheidsmoment heeft in verhouding tot ander materiaal. In ons assortiment een keur aan bamboepalen, –schermen-matten. Ook leveren we vlonderplanken van bamboecomposiet. Bestel ze eenvoudig online of bewonder ze in onze showtuin.


En nog een goede keuze ook. Het groeit als onkrui is beresterk, flexibel, licht en ook nog eens hartstikke mooi. Zo bezit bamboe de thermo-regulerende stof van wol, maar ook de zachte eigenschappen van zijde.


Van schutting tot onderbroek, bamboe is het antwoord. Een kleine greep uit de mogelijkheden met bamboe : 5x bamboe als bouwmateriaal. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ruim jaar zijn wij ervan overtuigd: bamboe maakt het leven mooier.


Zowel in uw tuin als plant of schutting, als in uw interieur als gebruiksvoorwerp, kunstobject of bouwmateriaal. In dit artikel bespreek ik bamboe als duurzaam bouwmateriaal. Omdat bamboe een grassoort is (de Gramineae), schiet het binnen een half jaar tot meter uit de grond. Ik doe onderzoek naar bamboe als bouwmateriaal voor ontwikkelingslanden, en ben ervan overtuigd dat bamboe goede mogelijkheden biedt, ook in West Europa. Ieder jaar maakt worden nieuwe stammen door de moederplant aangemaakt die in korte tijd tot volwassen hoogte uitgroeien.


Bamboe bouwmateriaal

De werkelijke recordtijd bedraagt 22meter per dag. Bovendien heeft bamboe plaatmateriaal ook een prachtige uitstraling en kan het verwerkt worden met dezelfde gereedschappen, lijmen, laksoorten en oliën die voor gewone houten platen worden gebruikt. Zo helpt het aanplanten van bamboe tegen de opwarming van de aarde, en helpt onze handel mee aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. Vergeleken met veel andere soorten groeit bamboe zeer snel. Kenmerkend voor bamboesoorten zijn de knopen waarin hun stengel verdeeld is.


Bambusa is gespecialiseerd in de import en verkoop van bamboe plaatmateriaal, panelen, balken en lambrisering die geschikt zijn voor alle in de interieurbouw voorkomende toepassingen, waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Massief bamboe hout wordt onder extreem hoge druk geperst uit lange bamboevezels. Dit is het basismateriaal dat we verder kunnen verwerken tot houtproducten. Bij KOSA bamboo import kunt u terecht voor zowel ruwe bamboe balken, planken en latten als gereed product en maatwerk.


In Azië wordt deze grassoort op grote schaal al eeuwen gebruikt voor de bouw van huizen en andere. Bouwen met eigen bamboe is wel zeer tijdrovend. Omdat het veel voldoening geeft, is dat geen punt.


Het is bovendien zeer leerzaam, om met vallen en opstaan te ontdekken wat de beste manier is om tot een sterk bouwsel te komen. Aan ijzerwaren en folie was ik ruwweg 2euro kwijt. Drie nieuwe bamboe vloeren in onze showroom.


Dat is onnodig, aangezien bamboe juist erg duurzaam is. We zien dan ook dat het bouwmateriaal steeds vaker gebruikt wordt. Het voordeel van bamboe is dat het buigzaam is, maar toch gewoon zijn sterkte behoudt. Vind de beste selectie bamboe als bouwmateriaal fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit bamboe als bouwmateriaal voor de dutch luidspreker markt. In het verre oosten hebben ze een bamboe soort genaamd de Chinese bamboe boom en de chinese bamboe boom heeft vijf jaar nodig voordat er ook maar iets zichtbaar is boven de grond.


Wanneer de bamboe boom doorbreekt, groeit het echter ontzettend snel. Deze film toont de gebouwen die Elora Hardy met haar team bouwt van bamboe in Bali. Het toont de veelzijdigheid in de mogelijkheden van bamboe en laat zien dat er geen beperkingen zijn in bamboe als bouwmateriaal.


Zo helpt dit wondergras ook nog eens tegen het broeikaseffect. Omdat bamboepalen hol zijn wordt de bamboe na het kappen in de lengte in strips gezaagd. Op de schaafbank wordt de buitenste groene schil verwijderd. Ik was er al van over-tuigd dat bamboe in ontwikkelingslanden een glansrijke toekomst wacht, maar of dat ook geldt voor toepassing van bamboe in Europa waar het niet groeit, was de aanleiding voor dit onderzoek.


In China worden er hele huizen van gemaakt, maar je kunt het ook als detaillering toepassen. Hierdoor kost het herbebossen van gerooide bamboe betrekkelijk weinig tijd. Het is een erg duurzaam en ecologisch materiaal omdat het snel groeit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts