vrijdag 10 maart 2017

Emelten gazon

Ruime keuze tuinartikelen online. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs.


In Nederland komen slechts twee van deze soorten voor. Emelten , larven van langpootmuggen. Het gazon ziet er prachtig uit en ineens verandert het gazon.


Er komen gele plekken, vogels pikken en graven in het gras. Een grote kans dat er emelten of engerlingen onder het gazon zitten. Het kan dus erg vervelend zijn wanneer u emelten in het gazon heeft. Het bestrijden van emelten en engerlingen in het gazon Herken je het volgende probleem?


In eerste instantie denk je misschien dat het door droogte of verbranding kan komen. Misschien valt het je ook op dat er veel vogels bij de kale plekken aanwezig zijn. Hoe kan je het gazon controleren op de aanwezigheid van emelten ? Door bij regenachtige omstandigheden ’s nachts een stuk van het gazon met zwarte plastic af te dekken, kan je ’s morgens vaststellen of er emelten in het gazon aanwezig zijn. De emelten komen dan aan het oppervlak. Ze doen zich te goed aan het groen net boven de grond ( de wortelhals ) waar ze zich overdag schuil houden.


De larven van de langpootmug komen graag voor in gazonnen en grasmatten waar ze veel schade aan kunnen richten. Mollen zijn dol op emelten , maar jammer genoeg vernielen ze ook het gazon. Aaltjes dringen het lichaam van de emelten binnen en scheiden vervolgens een bacterie uit. De aaltjes in de dode emelt gaan vervolgens op zoek naar andere emelten , waarbij het proces zich herhaalt.


Zo lang er emelten zijn blijven de aaltjes leven, daarna zullen zij opgaan in de kringloop. Beide zijn ware vernielers van je gazon. Als je gele en dorre plekken ziet, wacht je niet langer met de bestrijding.


Insecten die zich in de bodem van het gazon ophouden, kunnen behoorlijke schade aan het gazon veroorzaken. Zeker wanneer de insecten zo talrijk zijn dat ze een plaag vormen. Om te controleren of er emelten aanwezig zijn kan het gazon afgedekt worden met een donkere plastic. Doe dit bij regenweer wanneer de emelten actief zijn. Door de donkere plastic blijven zij op het gras liggen.


Emelten gazon

Wanneer men de plastic wegneemt zijn de emelten zichtbaar. Engerlingen in het gazon , wat kunt u doen! U heeft een prachtig gazon en in een mum van tijd is het grasveld een ravage geworden. U krijgt kale plekken in het gras en vogels pikken in het gazon. Dit brengt een nog grotere schade met zich mee.


In dit geval heeft u grote kans dat er engerlingen of emelten aanwezig zijn. Je kunt engerlingen en emelten het best voorkomen door je gazon gezond te houden. Zorg dus dat je jouw gazon regelmatig bemest, maait en water geeft. Je kunt emelten bestrijden met gif maar het is beter om te kiezen voor een product dat ook stoffen bevat om je gras te versterken.


In uw gazon kunnen zich een aantal insecten bevinden die schade aan het gazon kunnen veroorzaken. Het najaar is een perfecte periode om emelten en engerlingen te bestrijden. In de zomermaanden hebben de volwassenen kevers (engerlingen) en langpootmuggen ( emelten ) eitjes gelegd in het gazon. Deze komen nu, in de laatste helft van augustus uit én je moet ze snel. Kun je een plaag van emelten voorkomen?


Je kunt de kans op een plaag in je gazon wel verkleinen door het plaatsen van sterk geurende planten Zeker als je al enkele keren een plaag van emelten of engerlingen te verwerken kreeg, is het aanplanten het proberen waard. Grasetende insecten zoals emelten kunnen uw gazon flinke schade opleveren. Deze beestjes vreten aan de wortels en de groene delen van de grassprietjes. Hierdoor kan het gras ernstig verzwakken of doodgaan waardoor uw egale gazon ineens allerlei gele en kale plekken krijgt. Echter, uit persoonlijke ervaring weet ik dat de knoflook geuren niet alle emelten uit het gazon verjagen als deze insecten er eenmaal inzitten.


Emelten gazon

De combinatie van aaltjes of korrels tegen emelten met de knoflook planten is in mijn ogen een hele krachtige. Verjaag eerst de emelten uit het gazon met korrels of aaltjes. Lees hier hoe u ze moet bestrijden.


De grijze larven die uitkomen in de herfst overwinteren in de bodem. Vooral in april en mei kunnen ze veel schade aan het gazon aanrichten. Dan stappen we over op de bestrijding van emelten. Als eerste zul je emelten moeten vinden in het gras.


Er is nog een manier om emelten op te sporen in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts