maandag 27 mei 2019

Planttijd coniferen

Ook coniferenhaag inplanten. Landelijk bezorgen, Grote maat. Dergelijke coniferen plant je best aan als de planten in rust verkeren. Dit wil zeggen dat je vanaf november tot half april uw coniferenhaag kan planten, behalve tijdens vorstperiodes.


Video: het planten van een coniferenhaag.

Kwekerij Oud Clingendael in Wassenaar is dé specialist op het gebied van coniferen en haagheesters. De Bali - zithoek Ik woon op een chalet park met allemaal coniferen - en ik hou eigenlijk helemaal niet van coniferen - Toen was ik een keer in Alkmaar en kwam palmbladeren tegen - en het idee was geboren - Ik heb de palmbladeren op het prieeltje gelegd en het gaf meteen al een lekker sfeertje. De coniferen van Haagplanten. Wij verkopen onze coniferen met blote wortels, met een kluit, in een pot of als kant-en-klaarhaag.


Daar moet wel bij gezegd worden dat wij niet al onze coniferen in elke vorm verkopen. De meeste mensen denken bij coniferen aan haagconiferen. Dit is wel de belangrijkste groep coniferen , toch doen we de coniferen hiermee te kort.


Er is namelijk ook een grote groep dwergconiferen en solitaire coniferen.

Wanneer moet je coniferen planten? Als je snel een mooie dichte haag wilt hebben is het belangrijk dat je de coniferen op het juiste moment plant. Bij coniferen -bestellen vindt u meer informatie over de verzorging van coniferen. Wat is de beste planttijd bijvoorbeeld?


En hoe vaak moet uw aankoop worden gesnoeid? Op onze site proberen wij zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en advies te geven. Maak de gaaslap rond de wortels pas in het plantgat los. Het komt nogal eens voor dat planten, met name bomen, coniferen en struiken, te groot worden voor hun standplaats. Meestal wordt dan naar de boomzaag gegrepen, maar dat is slechts een noodoplossing.


Veel houtige gewassen inclusief coniferen , kunnen goed worden verplant, als ze tenminste niet te oud zijn. Beste planttijd Bomen met kluit kunnen verplant worden van begin oktober tot eind april (afhankelijk van het weer). Hoe vroeger u dit doet, hoe beter het is voor de bomen. Eén van de meest verkochte conifeer planten is de Cupressocyparis x leylandii.


Deze coniferen zijn ideaal om snel een volledig dichte wintergroene haag mee te planten. Op onze kwekerij worden ze in grote aantallen gekweekt in potten en met kluit, zodat je bij Maréchal altijd terecht kunt voor goedkope leylandii. De maat, vermeld in onze catalogus, is de hoogte van de plant in cm.

Bij bodembedekkende soorten verwijst de maat naar de diameter van de plant in cm. Coniferen leveren wij steeds met pot of kluit. Hun zaden zitten in losse schubkegels of besachtige structuren. Ooit kwamen coniferen in honderden soorten over de hele wereld verspreid voor.


Voorbeelden van wintergroene haagplanten die heel goed ’s winters geplant kunnen worden zijn coniferen zoals de leylandcipres en de levensboom (thuja). Ook kun je kiezen voor een laurierhaag, een taxushaag of een hulsthaag. Chamaecyparis lawsoniana Columnaris. Blauwe conifeer , geschikt als haagplant en alleenstaand.


Let wel een te natte bodem hebben ze een hekel aan. De planttijd is van eind september tot begin mei. Het is dus een vereiste dat er een goede afwatering aanwezig is.


De blauwe kleur geeft deze conifeer een prachtige, klassieke uitstraling. De Blauwe Californische cypres blijft relatief smal en moet tot maal per jaar gesnoeid worden, om ervoor te zorgen dat deze mooi compact blijft. Het koelere, vochtige weer en de nog relatief hoge bodemtemperatuur zijn ideaal voor de ontwikkeling van de wortels.


Als je de eenmaal weet wat voor soort haag je precies wilt, kun je aan de slag. Hieronder lees je hoe je een haag kunt planten in stappen: 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts