vrijdag 17 mei 2019

Kerstomaten kweken

In dit artikel: Voorbereiding op het kweken De kerstomaten kweken De plant onderhouden Bronnen. Kerstomaten zijn eenhaps-tomaatjes die snel groeien, vroeg rijpen en goed voor je zijn. De kerstomatenplan is een van de populairste planten om te kweken omdat het gemakkelijk te kweken is en snel een oogst oplevert. Elk stadium van de kerstomaat is helemaal uitgeschreven en geïllustreer De app helpt overal bij van het voorzaaien tot de oogst. Tussen elke stapt loopt een timer.


Afhankelijk van het weer groeien je plantjes sneller of trager.

Daarom vraagt de app je regelmatig of je plantjes al klaar zijn voor de volgende stap. Zelf tomaten kweken is makkelijk en heel leuk om te doen. Helaas hebben we niet het meest ideale klimaat maar met een beetje geluk (een zonnige zomer!) kun je tomaatjes oogsten die echt veel lekkerder zijn dan die uit de winkel.


Tomatenplanten nemen in de Makkelijke Moestuin heel wat minder ruimte in dan in een gewone moestuin. Met als resultaat bloempjes en vruchtjes waar het licht niet aankan. Dus, kweek je kerstomaten , minipruimtomaatjes of nog andere tomatensoorten die niet groter zijn dan een duivenei dan is het toch best om te dieven, maar niet zoals bij de rassen met grote vruchten.


In het artikel Tomaten dieven? Ontdek alles over het kweken van tomaten, met handige tips voor de tuin, balkon en kas, het herkennen en voorkomen van tomatenplant ziektes en allerlei leuke weetjes over de tomaat.

Er is niets dat boven de lekkere geur en smaak gaat van een vers geplukte tomaat. Zeker als je ze zelf hebt gekweekt en geoogst. Dit kan op een eenvoudige manier en je hebt er niet veel plaats voor nodig. Met uitzondering van heel grote tomaten zijn struiktomaten er, net als klimtomaten, in alle soorten en maten, van kerstomaten en Italiaanse kruiptomaten tot vleestomaten.


Je kunt zelf beide soorten tomaten kweken. En ook voor deze soorten geldt: de rode zijn het gezondst. Cherrytomaat kweken Niets leuker en lekkerder dan tomaatjes uit eigen tuin! Helaas is ze niet de makkelijkste groente om te telen, vooral de verzorging na het zaaien vergt wel wat kennis en kunde, maar dat is ze allemaal dubbel en dwars waard! Tomaten telen in potten voor op het terras of balkon tomaten te kweken in kuipen kerstomaten soorten.


Zo , dat is wat ik weet van tomaten kweken in een pot. Volgens mij kan dat trouwens ook gewoon op een terras als er veel zon is. Ge moet dat echt gewoon eens proberen, tomaten kweken. Haal wel de kleine zijscheutjes weg, anders wordt de plant te groot en krijgen de tomaten geen kans.


De zaadjes ( kerstomaat minibel) zijn pas op mei in de grond gestopt. Dit is relatief laat in het seizoen maar zeker niet te laat zoals uiteindelijk zal blijken. Hoe moet je een cherrytomaat kweken en wat komt hier allemaal bij kijken?


In een eerder artikel bespraken we ook al het zelf kweken van tomaten. Als je kerstomaten wilt kweken , probeer dan een plant van de soort Sweet Baby Girl.

Sommige ‘vroege’ tomatenplanten krijgen al binnen dagen na het planten vruchten. Meestal duurt het echter ongeveer dagen voordat een gezonde plant vruchten krijgt. Zongerijpte kerstomaten uit eigen tuin - recepten met kerstomaten. Soorten die je kunt kweken. Net als in de winkel kun je bij het kweken van tomaten kiezen uit ontzettend veel soorten in alle kleuren en maten.


Denk aan de kleinere (snoep)tomaatjes zoals cherrytomaten, de lekkere sappige en smaakvolle romatomaten, stevige vleestomaten en cocktailtomaten. De meeste tomatenrassen klimmen omhoog en groeien in. Ik weet niet waarom maar tomaten kweken is voor mij persoonlijk de teelt waar ik het meest voldoening uit haal.


Tomaten kweken in maanden van zaaien tot tomaten oogsten. Ik hou van gerechten met veel zuren, misschien is dat de reden. En eigenlijk kun je zelf heel makkelijk tomaten zaaien.


Tomaten zijn lekker en gezond en zijn makkelijk zelf in een pot kweken. Tomaten moeten al vroeg in het jaar worden gezaai maar in tuincentra zijn ze later in het jaar ook als plant te koop. Balkontomaatjes kunnen eenvoudig in een pot worden gekweekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts