donderdag 25 juli 2019

Wanneer een beukenhaag planten

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Dit is de ideale grond voor beuken. Zoek naar haagbeuk planten op de nieuwe KensaQ. Alle beukenhaag vind je op beslist.


Bestel simpel en snel jouw haagplanten.

Beukenhaag planten wanneer en hoe, en tips ? Hierdoor is er minder uitvalkans. Een veel gestelde vraag is wanneer het de beste tijd is om beukenhagen te planten. Het antwoord is gemakkelijk af te lezen aan de beuken zelf: Als de blaadjes bruin zijn geworden kan er vanaf het najaar weer geplant worden totdat er weer nieuw blad aan de beuk komt.


Wanneer wilt u de beukenhaag planten ? Daarmee is de vraag eigenlijk niet wanneer je een beukenhaag kunt planten , maar wanneer ú de beukenhaag wilt planten. Heeft u al een beukenhaag , maar moet er een enkele plant vervangen worden, dan is een beukenhaag met kluit hier geschikt voor.

Deze plant u dan bij vorstvrij weer in het najaar of de vroege. Misschien is het wat kouder of natter in de herfst of winter en is het bijgevolg voor de persoon die gaat planten minder ideaal weer. Voor uw planten echter is het dan wel degelijk het moment. In de lente wordt u daar steevast voor beloont wanneer de planten opnieuw mooie nieuwe knoppen en bladeren gaan aanmaken.


Bij sommige planten , zoals bij sparren, dien je de wortels onder te dompelen in een emmer water alvorens ze te planten. Dit mag in géén geval gebeuren bij een beukenhaag of haagbeuk. De beuk leeft namelijk in symbiose met de schimmel “Mycorrhiza” die ervoor zorgt dat de planten goed groeien. Wij hebben onze beukenhaag in november geplant maar ik zie nog steeds geen groene blaadjes verschijnen, wanneer zou dat moeten gebeuren?


De beukenhaag (Fagus sylvatica) loopt meestal eind april, begin mei uit. Haagbeuk planten : wanneer ? Zolang de bodem niet bevroren is kan je de haagbeuk met blote wortel planten. Er wordt gedacht dat het in herfst en winter te koud en nat is om hagen te planen. Echter is dit juist een perfecte periode om te planten. Als de grond geschikt is voor uw toekomstige beukenhaag kunt u met een gerust hart aan het planten beginnen.


Planten met blote wortel moeten niet te lang droog staan.

U kunt het hele jaar door beukenhagen planten. Van oktober tot april kunt u met kluit of kale wortel planten. Als het blad helemaal bruin is, zijn de struikjes in rust.


Beukenstruikjes die in pot gekweekt zijn kunt u het hele jaar door planten. Plant een beukenhaag niet als het vriest of als de grond zeer nat is. In principe kun je een beukenhaag het hele jaar door planten.


Echter, de beuken in wortelgoed zitten aan de periode vast dat de beuken bruin zijn. Zijn ze groen, dan hebben de beuken continu voeding en vocht vanuit de grond nodig. Dat is dus alleen het geval bij beuken in pot.


Bezorgers van beukenhagen. Kies je bezorgdatum, ook op zaterdag. Het is mogelijk een beukenhaag tegen een schutting te planten. Houd er wel rekening mee dat je de beukenhaag aan de achterkant niet kunt snoeien, aangezien je daar niet bij kunt.


De haag zal dus misschien tussen de latten van de schutting doorgroeien. Maar het is geen probleem om de beukenhaag alleen aan de zij- en bovenkant te snoeien. Een beukenhaag geeft in zowel de zomer als in de winter een mooie dichte haag.


Waarschijnlijk hierom is het één van de populairste natuurlijke afscheidingen in Nederland. Daarnaast groeit een beukenhaag ook nog eens relatief snel. Als u toch wilt verplanten, doe. Tip: Plant de meest volle planten op de hoeken van uw beukenhaag.


Vervolgens de grond rondom de wortels en uw beuk verder aanvullen en aandrukken waarbij u de planten goed rechtop houdt. Kun je niet meteen planten , stop de wortels dan in een plastiek zak en hou de planten op een donkere, vochtige plek, uit de wind. Of kuil ze tijdelijk ergens in, bijvoorbeeld in de moestuin. Plant niet wanneer het vriest of onmiddellijk gaat vriezen. Span een touw op een rechte lijn en graaf een sleuf van spaden breed.


De groene beuk is al jaren eén van de meest verkochte planten in Nederland voor het maken van een haag. Groene beukenhaag kopen bij Beukplanten. Meer informatie over het bemesten en snoeien van een beukenhaag , bekijk dan onze pagina bemesten en snoeien beukenhaag. De prijzen zijn gunstig, doordat u direct planten kan kopen vanuit eigen kwekerij. Haagplanten staan altijd dicht bij elkaar en onttrekken dus veel voedingsstoffen aan de grond.


Koopt u wortelgoed (dus van september tot begin mei), dan is het zaak om na ontvangst snel te planten , dit voorkomt uitdroging en beperkt de uitval van enkele beuken. U vindt hier een zeer uitgebreid assortiment groene beukenhaag , rode beukenhaag , haagbeuk, meststoffen en gereedschap waarvan u meteen kunt zien wat u koopt. Bij het planten van een beukenhaag plaats je de jonge beukjes op een gelijke tussenafstand van ca.


Met de spade doe je voorzichtig de uitgehaalde losse grond terug in de plantgeul. Let er daarbij op dat de planten niet te schuin worden geduwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts