donderdag 21 november 2019

Speelnatuur

Speelnatuur

Zoek naar spelen in de natuur op de nieuwe KensaQ. Brows Op Relevante Websites En Vind natuurlijk spelen. Wij leveren speelaanleidingen voor natuurspeeltuinen. U kunt uit de catalogus de onderdelen kiezen welke u graag terug zou zien in uw speelruimte. Met meer dan hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten.


Geniet van een ruig dagje uit voor het hele gezin. OERRR brengt je naar plekken waar je avonturen beleeft. Waar je de natuur ruikt, voelt en proeft. De plek onderscheidt zich van een natuurspeeltuin doordat er geen kunstmatige constructies in staan die bedoeld zijn om de kinderen tot bepaald spel te sturen.


Ontwerp van speelnatuur Voordat je aan de slag gaat met speelnatuur is het goed om een ontwerp te maken. Wel kunnen in speelnatuur op kunstmatige wijze natuurlijke elementen toegevoegd zijn. De Stadstuinman creeert speelnatuur met verstand van zaken, altijd met de veiligheid van kinderen in het vizier.


Hij heeft ruime ervaring in het ontwikkelen, ontwerpen, aanleggen en onderhouden van speelnatuur en helpt ook u graag verder bij het ontwikkelen van een natuurspeelplaats naar uw wens. Echte durvers kunnen zelfs wat hogerop klauteren. Speelnatuur in natuurgebied De Vloyen. De brochure Inspirerende speelnatuur was als pdf al een succes. De ervaring leert dat informatie van papier beter blijft hangen dan bij een pdf.


Bovendien is het veel leuker om iets in handen te kunnen houden en door te kunnen bladeren. Reden dat er nu een gedrukte versie is, op stevig papier, te koop voor in het winkeltje van Springzaad! Leef je helemaal uit en kruip doorheen een wilgentunnel en balanceer over boomstammen.


Speelnatuur

Lekker vies worden, beestjes zoeken en hutten bouwen. Het Regionaal Landschap heeft geen specifiek aanbod in verband met speelnatuur , maar soms ondersteunen we dit in kader van lopende projecten. Voor subsidie kan je terecht bij Provincie Vlaams-Brabant (Natuur op School).


Speelbos Op Schiermonnikoog is er een aantrekkelijk en uitdagend speelbos voor kinderen in de buurt van de Berkenplas. Er bevinden zich daar diverse natuurlijke speeltoestellen die voor veel spelplezier zorgen aan de eilander kinderen en toeristen. Ook is er een prachtige boomhut. Op een natuurlijk speelplein staan geen kleurige speeltoestellen.


Kinderen kunnen er wel spelen op en tussen slingerende paadjes, boomstammetjes, struiken, bosjes, zand en water. Dit zijn spelelementen die de fantasie van kinderen prikkelen. Daartegenover staat een speelplek die voornamelijk is ingericht met speeltoestellen ingebed in een groene omgeving. Hier spreekt men niet langer over speelnatuur , maar over een speelplek in een natuurlijke omgeving.


Er zijn uiteraard ook diverse tussenvormen denkbaar. Lekker spelen in het bos: hutten bouwen, kliederen in het water, een bad nemen in een stapel herfstbladeren. Speelplekken en speelplaatsen moeten gemakkelijk bereikbaar zijn. Enkele tientallen vierkante meters dichtbij de woning zijn belangrijk voor de kinderen omdat ze er zelfstandig heen kunnen en er dagelijks gebruik van kunnen maken.


Speelnatuur

Bij Landerij De Park vind je geen standaardspeeltuin. Wel vijf hectare groene ruimte waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Er is een prachtige natuurspeelplaats waar je kunt klimmen en klauteren, een spannend struinpad waar je ongezien rond kunt dwalen en een groot waterrad waar je lekker kunt spetteren. Ontdek de omgeving en haar verhalen via onze activiteiten en diverse fiets- en wandelroutes.


Kom proeven midden in de natuur bij ons nieuwe horeca- en informatiepaviljoen (voorheen Theehuis De Bosrand) en beleef de mooiste avonturen in onze speelnatuur ! De Boomaap haalt voortdurend zijn inspiratie uit de natuur en laat zich leiden door de kringloopgedachte. Wanneer een speelplek voornamelijk is ingericht met speeltoestellen, spreekt men niet langer over speelnatuur , maar over een speelplek in een natuurlijke omgeving. Bureau RIS kan u uitgebreid adviseren over de diverse gebruiks- en inrichtingsvormen.


De boomhut is de plek waar wij nieuwe vrienden maken, partnerschappen versterken en samen de stad groener en aantrekkelijker maken. Hiermee komt de wens van veel Rotterdamse kinderen uit, meer speelnatuur binnen handbereik. Bij Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch is heel wat te beleven.


Kampvuur maken, Vlotten bouwen, ravotten in de modder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts