woensdag 27 november 2019

Thuja conifeer

Deze maand - direct leverbaar. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Vind coniferen thuja het nu op Kensaq.


Wordt de Conifeer niet geknipt, dan groeit hij in een kegelvormige boom. De Thuja Brabant wordt gekweekt op eigen kwekerij en er zijn diverse maten leverbaar.

De coniferen worden geleverd met kluit en daaromheen gegaast jute, deze mag niet verwijderd worden bij het planten. Er zijn twee families, Thuja plicata en Thuja occidentalis. De laatste naam betekent letterlijk „westerse Thuja ”, maar gek genoeg groeit deze oorspronkelijk in de oostelijke helft van Noord-Amerika.


Zoals de naam het al zegt heeft deze conifeer een diepgroene kleur. De ‘Smaragd’ groeit van nature in een kegelvorm en is super gemakkelijk qua onderhoud. Deze conifeer behoudt namelijk alle seizoenen zijn naalden en mooie, groene kleur, dankzij zijn groenblijvende en winterharde karakter.


Hij Is groenblijvend in de winter, dus zeer geschikt tegen inkijk van de buren, of de straat. Dit is ook de meest verkochte haag soort de conifeer. Hij is in alle hoogte beschikbaar, en zeer geschikt voor meer prive in de tuin.

Wij leveren kwaliteit voor de beste prijs. Wilt u een conifeer in vorm snoeien, net als een Buxus, dan kan dat ook prima. Kies bij voorkeur een soort met fijne naalden, zoals de Juniperus, Cupressus, Taxus of Thuja. Met een beetje fantasie knip je de mooiste snoeivormen.


Andere haagconiferen met dezelfde snoeimethode zijn: Thuja plicata ‘Atrovirens’ en Thuja occidentalis ‘Smaragd’. Een wintergroene conifeer kan uitgroeien tot het pronkstuk van de tuin. Mits hij goed gesnoeid wordt. Knip ook bij een jonge boom rondom een paar. Snoei deze conifeer een keer in mei en in september.


De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ heeft een heldergroene kleur en kenmerkt zich door een compacte groei. De vorm is wat meer smal opgaand en de Smaragd heeft een rustige groei. De plant is winterhard en zeer geschikt als haagplant. Uiteraard is deze conifeer ook solitair te plaatsen in uw tuin. Zoek naar coniferen thuja op de nieuwe KensaQ.


Het is dus een kwestie van persoonlijke smaak. Welke conifeer staat mooi in uw tuin? Een smalle, grote of snelgroeiende conifeer ? Of een gele of blauwe conifeer ?

Grofweg kunt u ons assortiment onderverdelen in de soorten Thuja en Chamaecyparis. Thuja occidentalis ‘Brabant’, de voordelen. Thuja is over het algemeen veel betaalbaarder dan taxus. De thuja is bijzonder populair omdat deze haagplant zo weinig onderhoud vergt.


Ben je op zoek naar een wat fijnere model van een coniferenhaag dan is de Thuja smaragd een goede keus. Deze kom je ook wat minder vaak tegen in de tuinen. Deze is wat fijner van blad en minder grof dan de andere conifeer. Bij de Blauwe en de gele zijn ze dus niet groen van kleur.


Hoeveel coniferen per meter ? De conifeer is solitair te planten, maar de meeste mensen zullen coniferen kennen als haagplant. Waar u op moet letten wanneer u kiest voor coniferen is dat u deze nooit te kort terugsnoeit. Ze waren een tijdje uit de mode, maar er is altijd wel een te vinden die bij je past: in allerlei kleuren, van grijs. Coniferen zijn langzaam bezig met een comeback. Voor het planten van de haagconiferen is het van belang om rekening te houden met de volgende punten: Plant coniferen met kluit binnen dagen na levering Door een conifeer binnen dagen te planten, voorkomt u uitdroging van de kluit.


Anders slaat de conifeer niet aan en zal hij sterven. Naast de plant als haagvorm kun je de conifeer ook als solitair of vormboom planten. De soorten die je hiervoor kunt gebruiken hebben vaak een minder gangbare groewijze. De thuja occidentalis ‘Holmstrup’ bijvoorbeel is een conifeer die je ook prima als solitair of vormboom kunt toepassen.


Ook grotere maten van de conifeer zijn verkrijgbaar. Bij grote afname kunt u rekenen op een prettige korting op uw bestelling. De grootste maat van de Thuja Occidentalis Smaragd conifeer die wij via collegakwekers kunnen leveren is meter groot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts