vrijdag 22 november 2019

Vijver maken

Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Bespaar tot wel via kiesproduct. Het is belangrijk om voor het werk een duidelijke planning te maken met daarin het benodigde gereedschap, het materiaal en eventuele helpers.


De basis voor een vijver aanleggen is altijd een goed doordacht en duidelijk uitgetekend vijverontwerp. Op deze pagina bekijken we stap voor stap de aanleg van de vijver. De kosten voor het aanleggen van een vijver hangen af van een aantal factoren.


De grootte van de vijver , de noodzakelijke techniek (filters en pompen), de vissen, de planten enzovoorts. Een grote vijver met koi kan al snel enkele 10. Aangezien je je vijver een geschikte woonplek wil maken voor dieren moet je je vijver zo diep maken dat hij niet helemaal dichtvriest in de winter.


Vijver maken

Als het in de winter koud wordt waar je woont, moet je je vijver in ieder geval een meter diep maken zodat de dieren die erin wonen er ook kunnen overwinteren. Deze kleinere versie kan in de vijver worden geleg en voor de pomp worden geïnstalleer zodat het water door het filter wordt gezogen, in plaats van er overheen gegoten. Als je zelf een vijver gaat maken , moet je het daarom ook goed doen. Vat het project niet te licht op en volg de bouwtekening goed. Dan hoef jij je nergens zorgen over te maken.


Aandachtspunten bij dit bijzondere project. Er zijn een drietal punten waar ik je voordat je met een vijver maken begint nog even op wil wijzen. Een goede voorbereiding is vaak het halve werk.


Wat u kunt gebruiken om een mini vijver te maken In feite kan iedere pot, schaal, vat of ton waar water in kan, dienst doen als minivijver of waterschaal in huis. Hard water is de allereerste vereiste om een groene vijver helder te maken. In zacht water groeien alleen zweefalgen, geen zuurstofplanten.


De waterhardheid van elke vijver loopt terug, omdat invallend regenwater extreem zacht is. In elke vijver moet dus periodiek de hardheid op peil gebracht worden. Bij het maken van een moderne vijver is gegoten beton een geweldige optie, omdat het kan worden gebruikt om rechte en goed gedefinieerde randen te maken.


Bovendien kan beton worden gekleurd met een pigment om het water in de vijver donkerder of lichter te maken. De bouw van een betonnen vijver vereist een hoog niveau van expertise. Zonder zuurstof is er geen onderwaterleven in je vijver. Planten maken de voedingsstoffen in het water op, zodat algen minder kans krijgen. Sommige zuurstofplanten, zoals vederkruid en waterpest, maken een stof aan die de algengroei remt.


Zuurstof)planten bieden een schuilplaats aan nuttige kleine waterdiertjes. Aanleg in de tussenliggende maanden betekent, dat de nieuwe vijver direct te maken krijgt met hogere watertemperaturen. Omdat de zuurstofplanten en bacteriën nog niet voldoende hebben kunnen groeien, kan dit leiden tot groei van algen in de vijver. Controleer voordat je je vijver gaat aanleggen wel altijd de grondwaterstand.


Vijver maken

Bij grote vijvers met veel vissen is een vijverfilter noodzaak want door de vele uitwerpselen van de vissen wordt er veel ammonia afgescheiden en dit kan dodelijk zijn voor de vissen. Voorgevormde vijver aanleggen. Een kwestie van ruimte uitgraven, de bak plaatsen en met water vullen, bodemmateriaal aanbrengen en planten uitzetten. Het aanleggen van een vijver kost veel tijd en geld en dit moet je zeker in je achterhoofd houden.


Zodra je hebt bepaald welke vijver je graag wilt, is het belangrijk om een goed ontwerp te maken van de vijver. Met de vijver winterklaar maken zorg je ervoor dat je zonder al teveel problemen direct aan een volgend seizoen kunt beginnen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld een stappenplan uit te voeren.


In feite begint het winterklaar maken van de vijver al in het najaar. In dit artikel geven we u een aantal tips en opdrachten om goed de winter door te komen. Toch is naast de juiste locatie in de tuin en het formaat van de vijver , het gewenste type vijver heel belangrijk alvorens met de werkzaamheden te starten.


De vijvers zoals wij die in onze tuinen kennen, zijn grofweg in soorten onder te verdelen. En daar ligt eigenlijk de eerste keus die u moet maken als u besloten hebt om een vijver aan te. Wilt u een strakke vijverbak maken met een houten vijverrand?


Lees dan dit stappenplan voor het maken van een luxe vijverranden van (gladde) hardhouten vlonderplanken. In het onderstaande stappenplan leggen we uit hoe u een strakke vijver -rand van gladde vlonderplanken en vijverfolie maakt. Zorg dat de bovenrand van je vijver precies waterpas is.


Omdat de waterspiegel van de vijver straks ook precies recht is, zullen kleine afwijkingen direct opvallen. Een vijver is al lang niet meer een plas water in je tuin. Je zult verbaasd zijn hoe vijver verlichting bijvoorbeeld jouw vijver zo veel meer sfeer kan geven in de avonduren.


Zweefalg-in-één is een product om een groene vijver helder te maken en te houden. Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen. Om een troebele, groene vijver langdurig helder te krijgen, is het noodzakelijk deze eerst te behandelen met een product dat de oorzaak van het troebele water wegneemt en het vijverwater weer helder maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts