vrijdag 22 november 2019

Vijver beschermen tegen reigers

Velda Reiger Verjager Online. De reigers zijn een beschermd soort en dat is goed nieuws voor veel mensen, maar niet voor vijvereigenaren. Er komen steeds meer reigers in Nederland en dus zult u ze vaker dan normaal bij uw vijver aantreffen.


Natuurlijke oplossingen om uw vissen te beschermen. Wilt u reigers verjagen bij uw vijver ? Je kunt hierbij denken aan afdekmateriaal, maar ook aan letterlijke vogelverschrikkers in de vorm van roofvogels.

Tegen rovende katten, maar ook tegen watervogels hebben wij ook een systeem dat van schrikdraad gebruik maakt. Je waterpartij moet niet alleen tegen rovende dieren worden beschermd. Nog een manier om reigers weg te houden bij je vijver en je vissen te beschermen is door een vijvernet te plaatsen. Hierdoor maken reigers bijna geen kans meer om je vissen te eten.


Door de fijnmazige structuur van de afdeknetten kan er geen vis door en het schrikt de reiger af bij zijn bezoek. De reiger is natuurlijk een beschermde vogelsoort, dus om je vijver te bescherming tegen reigers moet je wel weten wat je kunt doen binnen de wet. Diverse producten beschikbaar als vijverbescherming tegen reigers.


In de vakhandel zijn diverse producten om de vijver te beschermen tegen reigers verkrijgbaar.

Complete kit om vis- en zwemvijvers te beschermen. Deze kit houdt de vissen veilig en beschermt ze tegen jagende reigers. De set bestaat uit een duurzame nylonlijn en kunststof paaltjes die kunnen worden aangepast naargelang de vorm van de vijver. De bedoeling is om drie draden langsheen de paaltjes te spannen om jagende reigers tegen te houden. Voor een echte vis- en vijverliefhebber is het noodzakelijk om uw vijver te beschermen tegen ongewenste bezoekers zoals katten en reigers.


Zo wordt uw vijverklimaat niet beïnvloed. De reiger verjagen is noodzakelijk omdat anders uw visbestand kleiner zal worden. Als u de reiger bij de vijver gesignaleerd heeft wordt het tijd om maatregelen te nemen.


Daarbij moet u weten dat de reiger een beschermde vogel is. Vangen en of doden is dus verboden. Ook als u toevallig niet in de gelegenheid bent om op wacht te staan met een emmer of een kopje water in de aanslag, kan net als tegen reigers , het aanbrengen van schrikdraad rond de vijver heel behulpzaam zijn.


Een net was voor mij geen optie, ik wou me anders verdedigen tegen de reigers ! Om mijn vissen te beschermen tegen die reigers heb ik deze blinkende spiegelballen op het water laten drijven, die reflecteren zo fel dat de reigers niet meer komen. Nu geniet ik met volle teugen van mijn koivijver, het water is glashelder en mijn koi’s zijn gezond! Vissen in de vijver : hoe hou ik katten en reigers weg? Het is onspannend om naar te kijken totdat er een reiger of kat naast land. Een vijver met vissen is een sieraad voor vele tuinen.


Je rent erheen om het dier weg te jagen, maar je weet dat het op termijn geen effect heeft.

Hoe kun je je vissen dan wel beschermen ? Haxo is uw Specialist in Tuin en Doe-Het-Zelf Artikelen - Zéér Compleet Online Aanbod. Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Bespaar tot wel via kiesproduct. De grootste collectie vijverbakken hier!


Reigers moeten uit de buurt blijven van jouw vissen. Vijverbakken tegen de laagste prijzen. Gelukkig zijn er zijn er dan ook genoeg mogelijkheden om deze vogel te verjagen. Steeds vaker een reiger bij de vijver. We kennen de reiger allemaal en komen hem steeds vaker tegen.


Verschillende methoden reiger verjagen bij de vijver. Als u veel last van reigers heeft zijn er dus wel verschillende methoden die u aan kunt wenden om uw vijver te beschermen tegen reigers. We geven een opsomming en beschrijven van en hoe een reiger verjagen bij de vijver kan worden gedaan.


Met verschillende soorten vijverbescherming kun je dit voorkomen. We genieten enorm van de vijver en zoeken daarom ook een goede oplossing tegen dit probleem. We hebben al verschillende dingen geprobeerd. In dit onderdeel laat ik u zien dat we onze vijver kunnen beschermen tegen natuurlijk gedrag van dieren, maar ook tegen de mens.


Daarnaast zullen er ongetwijfeld ook manieren zijn om uw vijver te beschermen die niet in dit onderdeel opgenoemd worden, maar het gaat om de basis die meegegeven wordt. Je kan de reiger ook hinderen als hij naar de vijver stapt door draden rond de vijver te spannen. Doe dat op een hoogte van centimeter en je plaatst best twee draden na elkaar. Twee cirkels dus rond je vijver.


Zo kan hij de vijver niet inwandelen. En heel goedkoop, want zo’n draad kost twee keer niks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts