donderdag 28 november 2019

Spinazie kweken in pot

Spinazie kweken in pot

Natuurlijk Gezonde Kruiden Van Getroleerde Oogst! Heeft u vragen of opmerkingen? Specialistisch advies nodig? Snelle levering en tot korting. Spinazie kan zeker in pot gekweekt worden.


De pot moet minimaal 12cm groot zijn. Ik zou er voor zorgen dat je niet hoeft te verpotten, kweek in de pot waar je deze ook gaat oogsten. Als het je de eerste keer lukt om spinazie goed te kweken zal het de volgende keren ook lukken. In de zomer schiet ze heel snel door.


Kortom, voor tuiniers met weinig geduld kun je binnen korte tijd genieten van verse, malse en gezonde spinazie. Lees verder voor meer informatie over het kweekproces! Hoe moet je spinazie kweken ? Deze veelzijdige groente met tal van varianten kan nagenoeg het gehele jaar door worden gezaaid en geoogst. Afhankelijk van de zaaiperiode gebruiken we scherpzadige.


Spinazie kweken in pot

Als de bladeren groot genoeg zijn, is het tijd om je spinazie te oogsten. Klik voor meer informatie over spinazie kweken ! Heb jij wel eens spinazie in pot gekweekt? Als je geen geschikte plek vindt in je tuin, dan kun je een verhoogd groentebed maken of je spinazie in een pot planten.


Bedenk wel dat spinazie niet alleen veel mineralen bevat maar ook oxaalzuur en nitraat. En die stoffen zijn in grotere hoeveelheden lichtgiftig. Je zou kunnen denken aan wilde spinazie. Voor een maal spinazie heb je wel al snel een hele balkonbak nodig.


Snijbiet is efficiënter telen daar je het meerdere keren kunt oogsten. De teelt van spinazie duurt kort dus je kunt wel vaker zaaien. Met snijden oogst ook meest te veel bladeren die (nog in de groei zijn en) de plant van nieuwe groei energie voorziet. En een ( spinazie )plant zonder, of weinig bladeren kan niet voldoende daglicht omzetten in groei energie. Een pot kiezen voor je spinazie.


Je hebt geen hele diepe pot nodig, maar een brede pot. Je kunt ofwel zoveel kleine potten gebruiken en er één plant in laten groeien of grote bloembakken, houten kisten of kratten selecteren. Verse spinazie koken heeft net iets meer om het lijf, maar het is meestal ook smakelijker.


Maak de groente schoon en verwijder de dikste bladstelen. Zet de spinazie dan in een ruime pan met weinig water en een snufje zout aan de kook. Binnen tot minuten is de spinazie gaar en kun je het afgieten.


De Latijnse naam van spinazie is Spinacia oleracea. Het is een snelgroeiende plant waar je altijd wel een plekje voor kunt vinden. Kweken is een handeling om iets uit een kiem of stek te doen ontstaan. Om dit proces in goede banen te leiden kun je gebruikmaken van de zogenaamde teeltkalender. Met deze kalender kun je bijhouden wanneer je planten moet zaaien, uitplanten en oogsten.


Maar hoe moet je groenten kweken ? Vorig jaar teelde ze daarom Nieuw-Zeelandse spinazie , maar daarmee was ze net te laat. Groenten kweken is niet voor iedereen. Dit jaar is haar keuze op boomspinazie gevallen. Ook weer geen echte spinazie , maar een naast familielid.


Boomspinazie heeft alles in zich wat het Meisje wenst. Het is lekker, gemakkelijk te kweken en super decoratief. De toppen van de plant eet je rauw in.


De kieming verloopt vrij vlot, het wortelstelsel is eerder beperkt en alhoewel zonlicht beter resultaat geeft doen ze het ook goed in de halfschaduw. Om reuze pompoenen te kweken moeten een aantal factoren goed ingevuld raken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts