vrijdag 8 november 2019

Zwarte banaan

Gebruik een pincent om over de gehele lengte een gaatje te maken in de banaan (van voren naar achteren). Pak een kwart vanillestokje (in de lengte doorgesneden) en druk die in het gaatje van de banaan. Leg de banaan op een plateau en schuif die minuten op 250°C in de oven. Rol de bovenkant van de schil naar achteren.


Deze hardnekkige schimmel zorgt er namelijk voor dat bananenplanten beginnen te verwelken waardoor de kwaliteit van de bananen ernstig achteruitgaat.

Zwarte banaan ziet er niet smakelijk uit. En wie heeft een suggestie om vers fruit lang goed te houden zonder dat de vruchten zwart worden, of zacht en overrijp? Wanneer de banaan rijpt blijkt de kleur te veranderen en de aanwezige antioxidanten in de banaan te verhogen. De gerijpte banaan waar zwarte vlekjes ontstaan is daarbij makkelijker te verteren.


Het immuunsysteem wordt versterkt door rijpe bananen , doordat het aantal witte bloedcellen na het eten hiervan wordt verhoogt. Hierdoor zou de banaan over de hele wereld op het menu kunnen blijven. De Cavendish exportbanaan is echter zo vatbaar dat de schimmel alleen met fungiciden bestreden kan worden.

Van bak-, kook- en dessert banaan zijn er wel resistente cultivars, maar deze zijn vaak van mindere kwaliteit en geven een lagere opbrengst dan de gangbare cultivars. In een banaan zitten suikers die snel door je lichaam opgenomen worden waardoor je snel energie krijgt. Bij rijpere bananen zijn de suikers meer omgezet en worden sneller opgenomen.


Ideaal om een banaan voor het sporten te eten aangezien er geen vet in banaan zit! Pas als de banaan vloeibaar dun wordt, moet je ‘m echt weggooien. Bedorven bananen stinken overigens behoorlijk: dus vaak ruik je gelijk dat je die beter niet kunt eten.


Zoete hap Daarnaast heeft een banaan met bruine vlekken meer smaak dan een groen of geel exemplaar: hij is namelijk gewoon wat rijper geworden. Daarom gaat het narijpen van bananen ook zo snel. Stop een onrijpe vrucht samen met een banaan in een afgesloten zak en je zult zien dat ook de andere fruitsoort goed narijpt en afrijpt.


Het ontstaan van bruine plekjes en zwarte stippen op bananen is dan ook inderdaad niet te voorkomen. Na enige tijd krijgt de schil zwarte plekken en wordt de vrucht zelf erg zacht. Veel mensen vinden de banaan het lekkerst juist wanneer dat proces begint. Tijdens de rijping wordt zetmeel omgezet in suiker.


In onrijpe bananen zit keer zoveel zetmeel als suiker en aan het eind van de rijping is dat omgekeerd waardoor de banaan een zoete smaak. Foto over beel donker, bruin.

BETER WETEN - Vraag: Wie heeft een idee hoe het komt dat bananen zwart worden in de koelkast? Een banaan is in dit stadium ook het meest geschikt om als sportvoeding te dienen door de licht verteerbaarheid en het hoge suikergehalte. Eet uw bananen dus pas als ze bruine dan wel zwarte vlekken beginnen te vertonen. Zijn uw bananen bruin of zo goed als of geheel zwart dan bent u te laat. De banaan is over zijn hoogtepunt heen.


Vind de beste selectie zwarte banaan fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit zwarte banaan voor de dutch luidspreker markt bij alibaba. Ligt er een overrijpe banaan in de fruitmand en weet je niet zo goed of je deze nu nog kunt of wilt eten? Bananen zijn lekker, gezon en een goede bron voor atleten omdat deze verteerd worden tijdens het sporten. Bovendien is banaan lekker te combineren met ander fruit of een beetje ijs!


Met deze simpele bananen smoothie recepten kun je je spieren van brandstof voorzien en lekker genieten op een gezonde manier! Vegan smoothie met banaan en zwarte knoflook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts