donderdag 7 november 2019

Staalframebouw nadelen

Nadelen van staalframebouw. Hogere engineeringkosten (voortraject is arbeidsintensief i.v.m. extra tekenwerk). Uitgangspunten bij opstart constructieberekeningen en tekenwerk dienen bekend te zijn als traject wordt opgestart. Als de productie wordt opgestart zijn er geen wijzigingen meer mogelijk.


Dat heeft vooral te maken met onze bouwtraditie, niet met de kwaliteiten van dit systeem. Nederland niet populair geworden. Dit demonstratieproject was onder-deel van het Woningbouwfestival en werd.


Je hoeft helemaal niet voor de traditionele bouwmethode te kiezen. Er zijn heel wat alternatieven. Het is de ideale keuze als je grote, open ruimtes in je woning wilt. Wij schotelen je alvast de voor- en nadelen van een staalskelet voor particuliere woningen voor. Alleen voordelen opgeven zonder nadelen kan uiteraard niet.


Ook staalframe heeft nadelen : De inertie van het gebouw: thermische inertie is de mate waarin muren warmte gaan opnemen en ook weer afgeven. Staalbouw heeft een lage inertie. Warmte wordt niet gemakkelijk opgenomen. Renolution is een geïndustrialiseerd bouwsysteem voor zowel nieuw- als verbouw dat bestaat uit geïsoleerde staalframebouw met gevelafwerking naar keuze. Dankzij de stabiele maatvaste materialen is het staalframebouw systeem ook uitermate geschikt voor aardbevingsveilige versterking.


Nieuwe Warande te Berkel-Enschot. Deze blog kregen we opgestuurd van Wendy van Leeuwen. Vorige maand werd het stalen frame van haar Tiny House geplaatst. Ik besef heel goed dat met de traditionele afwerking die wij willen, het zelfs een nadeel is. Maar de voordelen van een open ruimte, flexibiliteit en stevigheid wegen volgens onze mening harder door dan de nadelen die ik tot nu toe gehoord heb.


De voor en nadelen zijn algemeen, het zijn de gewichten die je eraan hangt die de doorslag geven. De staalframevloer is een systeemvloer waarbij de dragers koudgewalste stalen C- of Sigma- profielen zijn. De koudgewalste stalen profielen van tot mm dik liggen meestal op een onderlinge afstand van m zodat plafonds gemakkelijk zijn te bevestigen ( gipskartonplaten ). Steeds vaker wordt staalframebouw gezien als een beter alternatief. Het combineert namelijk de pluspunten van hsb met de pluspunten van staal: lichter van gewicht, maatvaster dankzij krimpvrije materialen, minder gevoelig voor klimaatinvloeden én bestand tegen ongedierte en schimmels.


EUROSTEELframing is een toonaangevende leverancier van geavanceerde totaaloplossingen voor de fabricage van lichtgewicht frames voor staalframebouw. In staalframebouw zijn lage EPN-waarden haalbaar. Met aanvullende isolatie is het ook mogelijk om passieve verwarmingssytemen toe te passen.


Bij dezelfde Rc-waarden zijn bij staalframebouw , in vergelijk met andere bouwmethoden, kleinere wanddiktes mogelijk door de goede constructieve eigenschappen. Bouwen met staalframe is een moderne manier om uw nieuwe woning te laten bouwen. Metselen wordt uit den boze nu elke zichzelf respecterende steenproducent voor bijna elke steen een strip alternatief heeft. Daar het echte stenen betreft is het eindresultaat als dat van een gemetselde muur, echter zonder de nadelen : het gewicht en de spouw.


Elke architect kan nu overschakelen en daarnaast details eenvoudiger invullen. Deze website is gewijd aan het bouwen met staalframe. Het nadeel van staalframebouw op dit moment is dat het op dit moment duurder is dan andere methoden.


Doordat er weinig gebruik van gemaakt word. Wij onderzoeken verschillende bouwsystemen voor de bouw van ons nieuwe huis. Het systeem heeft veel voordelen als het gaat om isoleren, constructieve mogelijkheden, doorlooptijd van de bouw en kosten.


Nadeel is het beperkte aanbod van aannemers en onderaannemers met ervaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts