maandag 30 maart 2015

Hout behandelen tegen houtworm

Hout behandelen tegen houtworm

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost.


Hout behandelen tegen houtworm – preventief. Het hout behandelen tegen houtworm is dan preventief. Daarnaast zijn veel van deze bestrijdingsmiddelen tegen houtworm schadelijk voor de gezondheid.


Lukt het je niet om zelf houtworm te. Voorwaarde is wel dat het middel diep genoeg in het hout kan doordringen, anders worden alleen de larven gedood die aan de oppervlakte leven. Is je hout toch aangetast door houtworm , tref dan eerst de nodige voorbereidingen vooraleer je ze gaat bestrijden. Zorg voor veilige werkkledij. Draag zeker werkhandschoenen en een mondmasker als je de bestrijdingsproducten aanbrengt op het aangetaste hout.


Maak het te behandelen hout zoveel mogelijk stofvrij. U kunt de houtworm bestrijden door uitsluitend het hout zonder verf- of laklaag te behandelen. U bestrijdt de houtworm door het aangetaste hout te bespuiten of te bestrijken met een chemisch bestrijdingsmiddel (perfacs of perwood).


Het is altijd goed om even te kijken of u eventuele boorgangen kunt vrijmaken en zo nog wat houtworm kunt verwijderen. In sommige gevallen kunt u zelf actie ondernemen. Als je je afvraagt ‘Hoe bestrijd ik houtworm ’ en ‘wat te doen tegen houtworm ’, is de vraag: houtworm bestrijden zelf doen of houtwormbestrijding door een professional?


Hout behandelen tegen houtworm

Houtworm voorkomen is beter dan genezen. En hoe bestrijd je houtworm ? Vraagt het behandelen van houtworm of boktor in huis, in kast, in meubels of in tafel, een degelijke aanpak? Of is het zo maar even een. Er zijn ook alternatieve bestrijdingsmiddelen tegen houtworm.


Zo kunt u bijvoorbeeld petroleum of benzine gebruiken bij de bestrijding van de houtworm. Smeer de petroleum of benzine uit op het hout , waardoor de houtworm niet meer in het hout kan komen. Je kunt de houtworm proberen te bestrijden met huis, tuin en keukenmiddelen. Hiermee gaan nooit alle houtwormen dood. Ook blijven veel eitjes over.


Ondertussen duurt het probleem voort met als risico dat de hout constructie van het pand verzwakt raakt. Het nadeel van deze bestrijdingsmethode tegen houtworm is dat het middel niet overal in het hout komt. Je bestrijdt dan enkel de houtworm die aan het oppervlak van het hout zitten. Daarbij gaan de eitjes van houtworm niet dood door petroleum.


Perfacs is een kant en klaar bestrijdingsmiddel tegen houtworm en andere houtaantastende insecten. Het middel heeft een nawerking van jaar, dus als u het hout heeft behandeld met dit houtwormbestrijdingsmiddel komt er jaar geen houtworm of boktor meer in het hout. Wordt weer boormeel aangetroffen, dan het hout , eventueel plaatselijk, opnieuw met dit middel behandelen. De gaatjes zijn niet groter dan een millimeter.


Grotere gaatjes in het hout worden veroorzaakt door boktorren of grote houtkevers. De houtworm zelf is eigenlijk een larve, de larve van een houtkever. De beste methodes ter bestrijding van houtworm in huis zijn als volgt: 1. De kwaliteit van je hout maakt dus niet veel uit als het aankomt op houtworm -bestrijding. De houtsoort kan overigens wel bepaalde houtwormen en boktorren. Hoe kunt u houtworm herkennen en hoe kunt u deze houtworm bestrijden?


Nou, dit kunt u zien aan de hand van gaatjes in het hout. Deze gaatjes worden niet door de houtwormkever ingegraven, maar door de houtworm larve. Behandeld hout is namelijk niet meer aantrekkelijk voor een houtworm. Hoe vochtiger het hout , hoe groter de kans is dat je last van houtworm krijgt. Houtbeschermen tegen weersinvloeden doe je met beits, verf of door hout impregneren.


Maar welke vorm maakt het hout waterbestendig en beschermd langdurig. Wat kan je doen tegen houtworm ? Hout is erg decoratief en duurzaam. Maar het is ook een leefplaats voor tal van organismen. Je hebt verschillende vormen van houtworm en ook evenveel remedies.


Huismiddeltjes tegen houtworm. Moet je direct naar de winkel rennen als je gaatjes van houtworm aantreft in het hout ? Of kun je ook eerst kijken of je thuis een middel hebt wat helpt tegen houtworm ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts