vrijdag 27 maart 2015

Hottub verwarmen

Kies uit producten vanaf € 1500. Dit is onder andere afhankelijk van het vermogen van de hottub kachel, inhoud van de hottub , aanvangstemperatuur van het water en de buitentemperatuur. Aangenomen mag worden dat het water in de hottub van 12°C naar 39°C wordt verwarmd in 1minuten.


Hoeveel hout heb ik nodig om het water te verwarmen ? Heeft u een druk leven en wilt u tussendoor toch kunnen genieten van een geweldige hottubsessie?

Bestel dan voor uw hottub de externe kachel 40kW van Welvaere. Met behulp van deze kachel kunt u uw hottub snel verwarmen en kunt u dus tussen uw afspraken door nog snel even genieten in de hottub. Je kan zelfs combineren, zodat je met één houtkachel en je hottub en je zwembad verwarmt.


De houtgestookte zwembadverwarming is namelijk makkelijk aan te sluiten op een filterpomp maar zelfs met een dompelpompje kan je elk bad verwarmen. Daardoor is het materiaal van de tub niet zo belangrijk aangezien eerder aardgas of elektrische mechanismes waren betrokken bij het verwarmen van het water dat van de jets in de tubs kwam. Recentelijk is er een manier.


Een hottub met altijd warm water.

De elektrische hottub van Størvatt, het Størvatt DeLuxe, combineert het gemak van een moderne spa met het genot van een authentieke hottub en de uitstraling van een houten hottub. Het grote voordeel van een hottub met elektrische verwarming, is dat u ieder moment van dag heerlijk in warm water kunt baden. Het is enorm belangrijk dat je alleen verwarmd als er water in de hottub zit, anders kan het verwarmen zonder water de binnenwand doen smelten of zelfs in brand laten vliegen.


Dus als je het water in de houten hottub hebt gevuld tot het gemarkeerde punt, kun je de kachel gemakkelijk verwarmen. De kachel wordt net zo heet als het water zelf. Makkelijk te monteren tussen u bestaande hottub filter.


Profiheater, houdt uw hot tub op temperatuur, ook ideaal als vorstbeveiliging. De 60kW kachel is meer geschikt voor het verwarmen van een groter aantal liters water, je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een zwembad. Doordat het verwarmen van een hottub te maken heeft met verschillende factoren is het dan ook lastig te zeggen hoe snel de hottub warm wordt. Er komen eigenlijk altijd vragen op.


Hoe lang moet ik stoken, wat heb ik nodig voor de circulatie van het water. Kan ik het water langer bewaren? De komende tijd zullen wij hier steeds meer producten toevoegen welke gebruikt kunnen worden bij het hottub zelf bouwen. Maar we kunnen er wel een globale berekening op loslaten.


Het water koelt natuurlijk sneller af wanneer de jacuzzi wordt. Afhankelijk hiervan duurt het opwarmen van de houten hottub gemiddeld tot uur en de hottubs voorzien van kunststoffen binnenkuip uur.

Leg onderin de kachel fijne blokken droog openhaardhout en fijne houtsnippers, vervolgens steekt u deze aan met behulp van aanmaakblokjes. Met een soort frischwasserstation (platen warmtewisselaar) kan je ook je hottub verwarmen met dit CV water. Vaak wordt daar echter een zwembad warmtepomp voor gebruikt.


Deze zijn relatief goedkoop, paar honderd euro, en nog vrij efficiënt. Hottub staat buiten, neem ik aan? De houtkachel van de hottub is tijdens het verwarmen volledig omringd van water, dat rechtstreeks door stralingswarmte verwarmd wordt.


Bovendien is het vulvolume van het bad door zijn ergonomische vorm kleiner. Deze twee eigenschappen garanderen een korte opwarmtijd. De Aquastove is een in Nederland ontwikkeld verwarmingssysteem waarbij er gebruik wordt gemaakt van hout.


Door deze eenvoudige en goedkope warmtebron kunt u gemakkelijk uw zwembad of hottub verwarmen tot de door u gewenste temperatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts