vrijdag 21 april 2017

Bladluis bestrijden kamerplant

Ontdek je kleine beestjes op je planten? Misschien heb je last van bladluis. Bladluis komt voor in huis en de tuin. Mix van Kamerplanten van €49. Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen.


Bladluis bestrijden kamerplant

De dagaanbieding site van Nederland! Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Bestel top kwaliteit Kamerplanten vanaf €snel op Bakker.


De bladluis is ook goed te bestrijden met biologisch bestrijdingsmiddel. Dit kan met larven van de gaasvlieg, galmug of van het lieveheersbeestje. Als je liever niet met chemische middelen werkt, kan je jouw kamerplant beschermen met deze biologische bestrijdingsmiddelen van Biogroei.


We hebben de planten weer vrolijk voor het raam staan en de tuin bloeit weer op. De zomer komt eraan en de natuur ontluikt. We brengen menig verloren uurtje door in onze eigen tuin en genieten van alles wat groeit en bloeit en groen is. Maar wat kun je doen als je kamerplant is geïnfecteerd? Dan is er wel echt iets mis, aldus zijn collega Rob Verlinden.


Dan is de weerstand van de plant zo laag geworden dat luizen de kans krijgen. De plant kan ze niet meer verjagen. Eenmaal besmet, is er volgens Verlinden nog weinig hoop voor je kamerplant. Afrikaantjes trekken op hun beurt juist weer insecten aan die bladluis bestrijden. Insecten hebben een hekel aan sterk geurende kruiden.


Bladluis bestrijden kamerplant

Om de plaag goed te kunnen bestrijden , moet je eerst weten om welk insect het gaat. Hieronder zie je fotootjes met een korte omschrijving van de meest voorkomende plaagbeestjes op kamerplanten. Je ziet ze vaak op rozen en fruitbomen, maar ze kunnen ook op een kamerplant zitten.


Koop pyrethrum zaa de bloemen drogen, verpulveren, een poosje in water. Er zijn een aantal mogelijkheden om dit ongedierte te bestrijden. In de handel is gif te krijgen waarmee ze verdelgd kunnen worden.


Een andere optie is om een natuurlijke vijand van de bladluis aan het werk te zetten, zoals het lieveheersbeestje. Wat ook goed werkt is het aloude huismiddeltje zeepwater-spiritus. De beukenbladluis is een parasiet die haar eitjes (foto 3) aflegt in het najaar op de jonge twijgen van uw beuken. Nu zijn deze eieren volop aan het ontluiken. Bestel één van onze 6top kwaliteit Kamerplanten snel op Bakker.


Oma`s tips tegen bladluis. Hieronder vind je een paar praktische tips om bladluis te voorkomen en bestrijden , naargelang de plant zich in pot of in volle grond bevindt. Niet alleen zijn deze tips gemakkelijk maar ze zijn ook ecologisch verantwoord en heel goedkoop.


Je hoeft dus echt niet een duur chemisch product te kopen. Plaats planten tussen uw bladluisgevoelige gewassen die bladluizen niet echt graag ruiken. Wolluis in de Kamerplant ? Hij is bedekt met een witte melige afscheiding die bestaat uit onder andere wasdraden. De wolluis maakt deze laag aan voor bescherming tegen de elementen en natuurlijke vijanden, hierin beschermen zij ook hun eieren.


We brengen het maar al te graag onder de aandacht, omdat het een natuurlijk product én een veilig product is voor milieu, mens en huisdier. Daarbij is het de makkelijkste manier om van bladluis af te komen. Met een beetje voorbereiding zou je in principe zelfs bijna geen last mogen hebben van bladluizen. Het maakt ook niet uit om welke soort bladluis het gaat. De groene, zwarte, bruine,.


Gebruik de genoemde methodes dus ook preventief. Hier komen geen pesticiden aan te pas, zodat het veiliger is voor kinderen en huisdieren die de plant misschien aanraken. Simpele manieren om bladluis te bestrijden.


Ze zijn slechts twee tot vier millimeter groot maar kunnen planten behoorlijke schade aanrichten. Wil je de plant mooi en gezond houden, dan moet je zorgen dat die bladluizen zo snel mogelijk verdwijnen. Wat doe je tegen luis in je kamerplant ? Wel in de ene plant en niet in de ander?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts