vrijdag 16 juni 2017

Hoge heesters

Bomen en heesters De bomen en heesters vormen de basis van uw border. Zij bepalen welke delen van de tuin schaduw krijgen en hoe de zichtlijnen lopen. Als u dit groene geraamte heeft gemaakt kunt de overige ruimtes vullen met de vaste planten en de bodembedekkers. Heesters - Kenmerken van bomen en heesters. Bloemstuk maken met Ornithogalum tussen takken van krulwilg in een extra hoge glazen vaas.


Een groot assortiment heesters en struiken voor bodembedekking, border en hagen.

Besdragende heesters zijn uitermate geschikt om te bloemschikken. Andere, zoals de kornoelje, hebben dan weer kleurrijke kale wintertakken. Je hebt heesters in verschillende hoogten : lage (tot 1cm), middelhoge (1tot 3cm) en hoge (meer dan 3cm). De maten die wij opgeven bij elke plant, zijn de uiteindelijke volwassen hoogtes.


Bij hoge temperaturen verdampen planten heel wat water via de kleine gaatjes in hun bladeren die we stomata noemen. Zo blijven de planten koel. Om dit proces in gang te houden is er natuurlijk wel voldoende aanvoer van water nodig.


Maar wat zijn heesters eigenlijk?

Dit zijn winterharde, houtige planten die vanaf de bodem vertakken. Groenblijvende heesters zijn net als bomen een belangrijk basiselement voor in de tuin. Sommige dragen ook nog eens bessen, zoals de hulst soorten of hebben kleurrijk blad zoals de Leucothoe soorten. Kruipende heesters en winterbloeiers Er zijn ook kruipende groenblijvende heesters , deze zijn goed te gebruiken als bodembedekker. Soorten heesters en struiken Er zijn bladverliezende soorten die in de winter kaal zijn, maar uitbundiger bloeien.


Coniferen en bladhoudende heesters blijven in de winter groen. U kunt ook een heester gebruiken voor zijn mooie bladkleuren. Denk hierbij aan Rhododendrons en Azalea’s die groenblijvend zijn en in vele kleuren bloeien. Bladhoudende heesters kunt u in borders en perken combineren met bladverliezende struiken en vaste planten. Zet groenblijvende heesters altijd op een beschutte plek.


Vind de beste selectie hoge heesters fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit hoge heesters voor de dutch luidspreker markt bij alibaba. Ze kunnen jaren meegaan en zijn dus een wezenlijk onderdeel van jouw tuin. Struiken creëren beschutting en voeding voor dieren. Ook bieden struiken vaak een nestmogelijkheid voor vogels. Schaduw is geen probleem en als groenblijvende struik een zeer decoratieve heester.


Er is een ruime keuze, zowel in groeiwijze, vorm en in kleur van de bladeren. Sommige heesters geven ook nog eens prachtige bloemen. Wintergroene heesters bedekken jaarrond minder fraaie objecten.

Verder zorgen ze voor privacy en vormen ze als schuilplaats voor vele vogels. Waar gebruik ik groenblijvende heesters ? De struik zelf zou niet breder mogen worden dan 1m, bij voorkeur zelfs maar 80cm. De plant moet dienst doen als een soort van haag, maar omdat mijn tuin al vol haagbeuk staat wil ik wel eens iets anders. Skimmia is een zeer traag groeiend heestertje , met het hele jaar rond een aantrekkelijke aanblik. Dit komt door de bloeiperiode in het voorjaar en de bes vorming in het najaar.


De takken met besjes zijn geliefde materialen bij het bloemschikken en in kerststukjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts