maandag 5 juni 2017

Blauwe rhododendron

Blauwe rhododendron

Coolblue: Alles voor een glimlach. In combinatie met vaste planten achteraan in de border is deze rhododendron een echte aanwinst. Specialistisch advies nodig?


Selecteer in de linker kolom op hoogte en bloeikleur om uw zoekopdracht te verkleinen. De ‘Knaphill’ Azalea’s zijn bladverliezend. Hij houdt namelijk niet van vochtige of natte grond! In het najaar heeft de struik al nieuwe knoppen aangemaakt voor het komende jaar, die zijn nu waarschijnlijk afgeknipt.


Het kan wel even duren voordat u nieuwe bloemen heeft. Rhododendron snoei je direct na de bloei in mei, juni. Voor uitleg van de codes zie hier. U kunt ook de on-line Plantenwinkel gebruiken als u iets wilt bestellen! De prijsgroepentabel vindt u hier.


TuinFlora - Het online tuincentrum. Een in onze tuinen aangeplante rhododendron en azalea groeit natuurlijk in andere omstandigheden op als in de natuur. Ze variëren van laagblijvende dwergrhododendrons tot de.


De grond moet voldoende humus bevatten om vocht te kunnen vasthouden. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. De bladeren zijn dofgroen. Die natuur moeten we zo goed mogelijk nabootsen.


Blauwe rhododendron

Hier komen zowel bladverliezende, als bladhoudende soorten voor. Verdraagt een temperatuur tot -gr. In Europa komen slechts een beperkt aantal soorten voor. Doen het goed onder bomen in schaduwrijke plaatsen.


De Dwerg rododendron is mooi om plantvakken mee te vullen, of als solitair in een kleinere tuin. Bloeit vanaf de late lente tot in de zomer. Kunnen flink worden teruggesnoeid wanneer ze te groot. Ruim keuze, goedkoopste bezorging. In de meeste tuinen betekent dit dat je geregeld turf zult moeten toevoegen.


Blauwe rhododendron

Een rhododendron vergt een uitgesproken zure grond. Net als jij en ik heeft ook een rhododendron zijn favoriete plekje en dat is een schaduwrijke plaats met een vochtige bosgrond. Het stevige blad is grijsgroen. Deze pin is ontdekt door Emily Brunner. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.


Ook bekend als Blauwe diamant voor zijn overvloedige semi-dubbele bloei in felblauw boeket het zal een explosie van kleur produceren in de heesters van heide aarde en rotstuinen waar hij zal floreren in de halfschaduw vergezeld van andere rhododendron , azalea, pieris, acer palmatum. De hoogte na jaar is 1cm. De meeste soorten worden aangetroffen in China, het Himalayagebie Noord-Amerika, Zuidoost-Azië en Japan, en komen daar al duizenden jaren voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts