dinsdag 20 juni 2017

Burenoverlast tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Burenoverlast door bomen in de tuin. Bij overlast door een boom of bomen in de tuin van uw buren, kunt u terecht bij de civiele rechter als u er samen niet uitkomt.


Burenoverlast tuin

Geluidsoverlast door basisscholen en kinderdagverblijven. Basisscholen en kinderdagverblijven hoeven geen rekening te houden met het geluid van spelende kinderen. Problemen over de tuin of tuinafscheiding. Lekker in de tuin zitten is er niet meer bij. U ergert zich bijvoorbeeld aan de slechte staat van de schutting.


Ook gebrekkig onderhou schaduw van bomen of hagen, zonder overleg snoeien , vallende bladeren en bomen en uitzicht belemmerende schuurtjes zijn klassieke ‘burenproblemen’. Gisteren was het meer dan uur een verschrikkelijke herrie. Wij binnen, ramen dicht end e radio aan en nog komen ze er boven uit. Wat zijn onze rechten hierin.


Burenoverlast tuin

Heeft u geluidsoverlast van uw buren, zoals harde muziek, gebonk of geschreeuw? Bekijk met wie u de burenoverlast het beste kan bespreken. Onze slaapkamer is aan de achterkant van het huis en wij kunnen dan niet slapen, zelfs niet met het raam dicht (wat ik zelf erg muf vind ook nog). Wij hebben natuurlijk op een rustig tijdstip overdag geprobeerd met de buren daarover te spreken, maar zij vinden kletsen in de tuin geen overlast, zelfs niet als het midden in de nacht is.


Enige hinder is toegestaan, maar onrechtmatige hinder niet. Wanneer hinder onrechtmatig wordt, hangt weer af van de ernst van de hinder en de duur ervan. Via de rechter kun je een procedure starten om de overlast te beëindigen. Een tweede regeling over burenoverlast in de wet staat in het Wetboek van Strafrecht (artikel 431).


Zo kent men bijvoorbeeld: geluidshinder, waarbij een bewoner geluid produceert waar buren last van hebben, zoals harde muziek of luide machines. Beter is het om burenoverlast te voorkomen als u ergens nieuw bent komen wonen of wanneer u nieuwe buren heeft gekregen. Overlast levert vaak flinke frustratie op. Het is dan ook zeer verleidelijk de buren een koekje van eigen deeg te geven.


Een giftige worst voor de buurhon even stampen met de bezem tegen het plafon zelf met de kettingzaag in de tuin van de buren aan de slag. Nee, dit is geen goed idee. Het kan daarom niet alleen een enorme ergernis zijn, maar ook ziekmakend op ons inwerken en dat kan verstrekkende gevolgen hebben. Rondom Wonen biedt woonruimte aan allerlei mensen met allerlei verschillende achtergronden en woonwensen. Het kan dus gebeuren dat uw buren niet precies hetzelfde leven leiden als u. De meeste buren kunnen goed met elkaar overweg, ondanks dat zij verschillende achtergronden en leefstijlen hebben.


Bij het meldpunt Zorg en Woonoverlast kunt u terecht wanneer u zich zorgen maakt over of overlast ervaart van uw buren. Hondenpoep in het park, zwerfafval op straat, door wildplassers aangetaste muren of uw buurman die midden in de nacht. Wat te doen bij burenoverlast ? Nederland is dus een klein land waarbij de mensen vooral in de stad dicht op elkaar wonen. Dit veroorzaakt vaak spanningen die het woonplezier kunnen verstoren. Dus als uw tuin grenst aan een stuk gemeentegron dan kan het zijn dat er andere regels gelden.


Waar zijn de regels van burenrecht te vinden? Hebt u last van burenoverlast terwijl uw buren niet iets écht raars doen? Probeer uzelf dan af te schermen. Zet bijvoorbeeld bij stankoverlast niet het raam open als de buren net hun vuilnis buiten hebben staan.


En wilt u niet dat de buurkinderen op uw oprit spelen, plaats dan een hek. Woongenot is een breed begrip, katten die in uw tuin de behoefte doen is lastig maar niet te voorkomen. Dat betekent niet dat elke vorm van burenoverlast toegestaan hoeft te worden. Een zekere mate van hinder of overlast van de buren zul je in een land als Nederland al snel moeten. Als er sprake is van onrechtmatige burenoverlast , dan kunnen de buren worden gedwongen maatregelen te nemen.


Voor de zoveelste keer kattenpoep in de tuin , keiharde muziek of de stank van de barbecue – dat kan erg vervelend zijn. Zomerplezier: barbecueën en tuinfeesten zonder hinderlijke burenoverlast te veroorzaken. In deze tuin woekerd gras, brandnetels, distels, maar ook bramen en kleefkruid.


Vooral de laatste twee veroorzaken overlast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts