vrijdag 23 juni 2017

Bamboe stoommand

Door gebruik te maken van een stoommandje van bamboe giet u een laagje water in een pan of wok en brengt u het aan de kook. U plaatst het bamboe mandje op de pan of wok en u kunt uw groenten stomen. Bij Cookinglife zijn drie soorten stoommandjes van bamboe te vinden in verschillende maten.


Met dit stoommandje stoom je onder andere bapao broodjes, dumplings, groenten en vis. Stomen zorgt voor een beter behoud van smaak en voedingsstoffen. Het is tevens ook een gezonde manier om je eten te bereiden.

Het mandje is gemaakt van bamboe. Het bamboe mandje werkt heel simpel: door water in een pan (dit kan een wok zijn, maar ook een gewone kook- of koekenpan werkt) te verwarmen ontstaan stoom. Zet je het mandje op het water, dan sluipt de stoom in het mandje en worden de ingrediënten vanzelf gaar.


Eten stomen, je hoort er steeds meer over. Houd de bodem van je stoommand schoon door er een stuk bakpapier op te leggen als je stoomt. Bewaar dimsum en groenten in je vriezer. Ze kunnen bevroren in het mandje.


Je kunt de mandjes op elkaar stapelen als je meerdere gerechten tegelijkertijd wilt stomen.

Een bamboe stoommandje is een stoommand die iedereen kan gebruiken. Je hebt er geen passende pan voor nodig. Als je wel eens op vakantie bent geweest bent dan weet je dat bamboe stoommandjes niet weg te denken zijn uit de Aziatische keuken. Met dit bamboe stoommandje kun je gemakkelijk vis, groenten, gestoomde broodjes en dim sum klaarmaken.


Het is heel eenvoudig: Breng in een pan met eenzelfde diameter een laagje water zachtjes aan de kook. Plaats het stoommandje op de pan en laat de ingrediënten gaar stomen. De stomer is gemaakt van bamboehout en heeft een.


Jeroen, heb gezien dat ook jij een bamboe stoommandje gebruikt bij de bereiding van teriyaki kippenblokjes met noedels en gestoomde paksoi. Hygiëne in de keuken vind ik heel belangrijk. Maar hoe reinig ik het best dit bamboe stoommandje op een veilige manier zodat bacteriën geen kans meer krijgen en mijn bamboe stoommandje het gebruik blijft overleven? Je eten stomen in een stoommand heeft twee grote voordelen ten opzichte van koken: meer vitamines verdwijnen minder snel en de smaken blijven beter behouden.


Je vindt hier bamboe stoommanden om op Aziatische manier mee te stomen: breng water aan de kook in een pan en daar op zet je het mandje met daarin het eten. Met de mand stoomt u groenten, bapao en dumplings. De stoommand van Oldenhof is van bamboe en heeft een diameter van cm. De mand bestaat uit delen, twee stoominzetten en een deksel.


Met de stoommand van Oldenhof stoomt u bapaobroodjes, dumplings en groenten. Op deze manier bereidt u op één van de gezondste manieren uw favoriete gerecht! Het behoudt namelijk zo veel mogelijk vitaminen en mineralen.

Het werkt eenvoudig: giet een laagje water in een pan of wok en breng het aan de kook. Zet je bamboe mandje erop, zonder dat de stoommand de bodem van de pan raakt, en stomen maar. Stoommandje bamboe , Ø cm.


Direct online te bestellen. Ga naar het begin van de afbeeldingen-gallerij. De pan is makkelijker te tillen omdat de losse handgreep niet warm wordt. Zin in wat anders dan sushi?


Maak je eigen dim sum en stoom deze kleine heerlijkheden in een bamboe stoommand. Kook wat water in een wok of pan, plaats de stoommand erboven zonder dat deze de bodem raakt en stomen maar. Ik heb namelijk zo’n bamboe stoommandje gekocht, en ik wil ‘m alleen gebruiken om groenten in te stomen, maar ik vraag me af hoe ik dat mandje het beste kan schoonmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts