vrijdag 2 juni 2017

Passiflora snoeien

Wanneer moet ik de passiebloem snoeien ? Het snoeien van de Passiebloem ( Passiflora ) kan het beste gebeuren in april, voordat hij weer buiten gezet wordt. De meeste passiebloemen bloeien op het jonge hout, dat wil zeggen op de scheuten die dat jaar zijn gegroeid. Passiflora snoeien : Eenmaal een passiebloem het naar zijn zin heeft in de volle grond kan die stevig groeien. Hierbij knip je met een takkenschaar en snoeischaar in eerste instantie de bevroren, dode en zwakke takken af.


Passiebloem of Passiflora: snoeien , verzorging De bloemen van de passiebloem of Passiflora zijn een lust voor het oog.

Oorspronkelijk komt de passiebloem uit Peru en Brazilië. Over hoe de plant aan zijn naam komt, gaan verschillende verhalen. Waar bloeit de passiebloem het liefst en wat is de beste plaats voor de plant in de koude maanden? Passiflora caerulea ( Blauwe passiebloem) bloeit in juli-sept met opvallende bloemen, die bestaan uit crême-witte kroonbladeren en violetkleurige helmdraden.


In zeer warme zomers produceert de plant na de bloei oranje-geel fruit. Ook de moeite waard is Passiflora caerulea ‘Constance Eliott’. Dit soort draagt witte, stervormige bloemen. Wil je een passiflora of passiebloem snoeien ?

Passiflora caerulea of passiebloem snoeien passiflora , overwinteren, passiflora vermeerderen door stekken, zaaien, afleggen - Passiflora caerulea: klimplant en. Mocht het dan zo zijn dat de plant in de tuin de winter niet heeft overleeft, kun je de stekken in de tuin planten en wederom genieten van de rijke bloei van de Passiflora. De Passiflora bloeit van Juni tot oktober en kan zo’n meter hoog worden. Een kort verhaal over de passiflora ( passiebloem en vrucht) komende weken speciale Passie en Parfum weken in de Tropische planten wereld van het Omnium.


Deze stichting, waar botanische tuinen in Nederland onder vallen, controleert regelmatig alle collecties. Hoe en wanneer moet je de passiebloem snoeien ? In het voorjaar kun je de ingevroren of te sterk uitgegroeide stengelmassa’s terugsnoeien. Verzorging van de passiebloem. Geef in het voorjaar een goede basisbemesting en mest tijdens de groei nogmaals.


Passiflora Caerulea Stekken Snoeien verplanten ongedierte schimmels Startpagina. Verreweg de meeste van de ca. Het waren de missionarissen die de passiebloem in Europa introduceerden.


Zij schreven een legende toe aan passiebloemen. Potplanten kan men snoeien in de herfst of in het voorjaar. Snoei een eerste maal in de lente.


Dan mag er heel wat af: snoei tot op één of een halve meter boven de grond. In de herfst kan je nog een tweede maal snoeien , maar deze keer doe je er best niet te veel af.

De helft of een derde van enkele stengels afknippen volstaat. Knip altijd enkele centimeters boven een knop of bladsteel. Passiebloem snoeien De planten in de pot kunt u in het voorjaar ook weer een stuk terug snoeien.


Dit kan er voor zorgen dat de plant niet of nauwelijks bloeit. Het is dus beter om door het hele seizoen licht te snoeien dan in een keer heel fors. Op deze manier kan de plant mooi in model gehouden worden.


Emma, ik dacht dat de gewone passiebloem ( passiflora cearulea) behoorlijk winterhard is. Omdat je zegt dat de stengels van binnen nog groen zijn zou ik hem nog een kans geven. En als de stengels boven de grond toch bevroren zijn deze winter, dan loopt -ie vaak vanuit de wortel wel weer uit.


Passiflora caerulea, de soort voor buitenshuis: Meestal kweekt je die aan een schutting of muur aan een latwerk of aan horizontale draden. Maak daarna je verbindingen weer los. In de zomer verwijder je die scheuten die te dicht opeen staan of die verward raken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts