maandag 19 juni 2017

Viburnum snoeien

Vind viburnum snoeien als je nu zoekt. Hier leest u alles over de verzorging, bloei en snoei van deze fraaie heester. De struik kan het beste na de bloei in april worden teruggesnoeid.


In deze periode kunnen takken verwijderd worden die de vorm bederven. Verder heeft de struik weinig snoei nodig. Door middel van snoei kun je hem kleiner houden.

De plant wordt dan voller en compacter. Ze zijn met zo’n 1waarvan er van nature in ons land voorkomen. Als de bloemen wegblijven, is verjongingssnoei nodig. Het onderhoud van de wintersneeuwbal is beperkt.


De natuurlijke vorm van deze sneeuwbal is erg mooi en daardoor hoef je niet te snoeien. Moet dit toch gebeuren, bijvoorbeeld vanwege de grootte, dan kan dit het beste na de bloei gebeuren. Snoeien beperkt zich doorgaans tot het weghalen van ou onproductief hout.


Lees hier over snoei , standplaats en verdere verzorging van de heester!

Rond april kun je uitstekende takken na de bloeiperiode inkorten (stap 2). Na een strenge winter kunt u de struik controleren op doodgevroren takken, die kun je in het voorjaar kunt wegknippen. Snoeien kan nodig zijn, doe dat dan direct na de bloei, maar dan krijg je geen bessen.


De halfschaduw lijkt daarbij voor veel soorten het meest ideaal. Viburnum rhytidophyllum snoeien. Deze groeien in de breedte uit, bloeien uitbundig en passen goed in kleinere tuinen. Bijna alle viburnum soorten zijn op stam te bestellen.


Hij bloeit dan nog wel enthousiast maar zou van een snoeibeurt enorm opknappen. Snoeien in maart De snoei van de Wintersneeuwbal en de Gelderse Roos wijkt af van de andere Sneeuwballen. De hoogte van de struik is zo ook goed te sturen. Het is daarom vaak zo dat mensen erg voorzichtig zijn met snoeien , om de bloemknopjes niet weg te knippen.


De sneeuwbal is natuurlijk voornamelijk zo mooi vanwege zijn witte bloemetjes. De haag zal er dan niet zo strak uitzien, maar dankzij de bloemetjes wel een mooi uiterlijk hebben. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren. Wel kun je hem direct na de bloei snoeien , om de plant compacter van vorm te houden.


Vooral bij de plant op stam is het belangrijk om de verhouding tussen de top en de stam goed te houden. Afgestorven takken en blad kunnen afgeknipt worden.

Vanaf februari tot april bloeit hij met geurende witte bloempjes in vlakke bloemtuilen die reeds vanaf oktober decoratief aan de plant hangen. Heesters of struiken kun je snoeien zodra de bloemen zijn uitgebloeid. Het bloeiseizoen van (bijvoorbeeld) Forsythia eindigt op juni. Snoei de struik direct na het einde van deze datum.


Tijdens of net voor de winterperiode kun je beter niet snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts