donderdag 13 september 2018

Vierstromenfontein

Hier Uw Fountain - Four Rivers Bezoek Plannen. Jouw officiële ticket retailer! Haal het beste uit je sightseeing!


De fontein is gemaakt van travertijn, een soort kalkafzetting die op marmer lijkt. De meester zelf creëerde de leeuw, het zeemonster en de palmboom.

De Donau, die Europa vertegenwoordigt, werd gemaakt door Antonio Raggi. Het ondersteunt het pauselijk wapenschild van Innocentius X, met een duif die een olijftak in de bek houdt. Als laatst werd de obelisk verplaatst naar de vierstromenfontein waar hij nog steeds staat. De fontein kent verschillende symbolen, zoals de duif die symbool staat voor de heilige geest van het katholieke geloof. Dit komt onder andere doordat er drie indrukwekkende fonteinen op het plein te vinden zijn.


In een groot waterbekken verheffen zich rotsen, waarop een obelisk staat met dieren en planten. Vierstromenfontein : het hoogtepunt op het Piazza Navona Een van de mooiste pleinen in Rome is het Piazza Navona. Op de vier hoeken zitten de personficaties van de Nijl, de Ganges, de Donau en de Rio de la Plata, de rivieren die destijds als de grootste van de vier continenten werden beschouwd.

De Piazza Navona is één van de mooiste pleinen van Rome. De langgerekte vorm van het plein herinnert eraan dat hier ooit het stadion van Keizer Domitianus lag. Straatmuzikanten en kunstenaars dragen bij tot de unieke sfeer.


Hoorcolloge van Alexander Smarius deel begint 8. Bernini vierstromenfontein : 1. De sluier van de Nijl, de houding van de figuur Rio de la Plata: ze lijken inderdaad niets te willen zien of weten van de kerk. De vierstromenfontein is 1meter hoog, en is gemaakt uit travertijn, dit is een soort kalkafzetting die op marmer lijkt. Aan de onderkant van het kunstwerk, ontspringen er vier fonteinen, deze stellen de belangrijkste wereldrivieren voor.


Boek je tickets online en sla de lange rijen over! Hij liet het familiepaleis en de kerk S. De naam vierstromenfontein verwijst naar de symbolische voorstelling van de vier, toen bekende, werelddelen d. Nijl voor Afrika (mens met omfloerst hoofd), de Donau voor Europa (paardfiguur met wapen), de Rio de La Plata voor (Z.) Amerika (negroïde figuur met munten) en de Ganges voor Azië. Zij stellen namelijk vier grote stromen uit de vier toen bekende werelddelen voor. Sculpture of the rivergod of the Nile on the Fontana dei Quattro Fiumi (Fountain of the Four Rivers) in Rome. Het blazoen van de paus, de duif met een olijftak, siert de gedurfde piramidevormige steenformatie met de Romeinse obelisk, die ooit in het Circus van Maxentius aan de Via Appia stond.


Er zitten mannen (vele malen groter dan ware grootte) op de hoeken. Het zijn de personificaties van rivieren uit de verschillende werelddelen.

Deze symboliek sluit goed aan bij de ambitie van de katholieke Kerk. De riviergoden verwijzen eveneens naar de vier rivieren uit het paradijs. Het rotswerk in het midden symboliseert de Calvarieberg. De fontein verheerlijkt dus het heil dat de katholieke kerk over de wereld brengt en het pontificaat van de opdrachtgever. Erasmus Universiteit Rotterdam.


Leef je eigen dolce vita met een privéwandeling van uur door het romantische Rome, inclusief de meest emblematische barokke pleinen en fonteinen van de stad. De vorsende beelden zijn getuige geweest van heel wat gebeurtenissen door de eeuwen heen. Wat dacht u van de 17e eeuwse watergevechten voor het volk op het Piazza Navona?


Op de Piazza Navona vind je drie sierlijke fonteinen en zie je dat het plein wordt omgeven door Barokke palazzi. Dagelijks is er een kleurrijke groep straatartiesten en straatventers die de toeristen vermaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts