vrijdag 28 september 2018

Emelten in gazon

Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online.

Meerdere aanbieders online. Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. In Nederland komen slechts twee van deze soorten voor. Emelten , larven van langpootmuggen.


Het gazon ziet er prachtig uit en ineens verandert het gazon. Er komen gele plekken, vogels pikken en graven in het gras.

Een grote kans dat er emelten of engerlingen onder het gazon zitten. Het kan dus erg vervelend zijn wanneer u emelten in het gazon heeft. Je kan dit best doen na enkele dagen zonder regen omdat de emelten dan iets dichter bij de oppervlakte zitten.


Insecten die zich in de bodem van het gazon ophouden, kunnen behoorlijke schade aan het gazon veroorzaken. Zeker wanneer de insecten zo talrijk zijn dat ze een plaag vormen. Dan stappen we over op de bestrijding van emelten.


Als eerste zul je emelten moeten vinden in het gras. Er is nog een manier om emelten op te sporen in de tuin. Echter, uit persoonlijke ervaring weet ik dat de knoflook geuren niet alle emelten uit het gazon verjagen als deze insecten er eenmaal inzitten. De combinatie van aaltjes of korrels tegen emelten met de knoflook planten is in mijn ogen een hele krachtige. Verjaag eerst de emelten uit het gazon met korrels of aaltjes.


De larven van de langpootmug zitten in ons gazon ! Ze zitten net onder de grond en eten de wortels van het gras op. Wanneer een gazon last heeft gehad van engerlingen of emelten , kan er veel schade zijn ontstaan. Het kan zelfs nodig zijn om het gazon geheel te vervangen.

Wanneer het gazon op een aantal plaatsen aangetast is, is vervanging van het gazon niet direct noodzakelijk. Om te controleren of er emelten aanwezig zijn kan het gazon afgedekt worden met een donkere plastic. Doe dit bij regenweer wanneer de emelten actief zijn. Door de donkere plastic blijven zij op het gras liggen.


Wanneer men de plastic wegneemt zijn de emelten zichtbaar. Mollen zijn dol op emelten , maar jammer genoeg vernielen ze ook het gazon. Kun je een plaag van emelten voorkomen? Je kunt de kans op een plaag in je gazon wel verkleinen door het plaatsen van sterk geurende planten Zeker als je al enkele keren een plaag van emelten of engerlingen te verwerken kreeg, is het aanplanten het proberen waard.


Schadebeelden van emelten zijn open, bruine vlekken in het gazon. Bepaalde producten zorgen ervoor dat de emelten de planten niet meer aromatisch vinden en dus niet meer aan de behandelde (gras)planten zullen vreten. Als u last heeft van bodeminsecten zoals engerlingen en emelten , koop dan het product Eco kuur bodeminsecten in de webshop. Na gebruik een extra bemesting toepassen.


Die dringen de emelt of engerling binnen en zorgen dat ze stoppen met eten, waarna ze de emelt of engerling doden en zelf opeten. Het zijn wel verschillende plagen dus heb je ook een verschillend aaltje nodig om ze effectief aan te pakken. De producten die wij verkopen zijn niet schadelijk voor de natuur. Door de natuurlijke kruidenextracten worden de emelten en engerlingen naar dieper gelegen grond gedrongen. Hier door kunnen de emelten en engerlingen zich niet voeden van de wortels van het gazon.


Doordat ze ook de wortels van uw gazon aantasten kan dit, met name in droge perioden, zorgen voor het gedeeltelijk afsterven van uw gazon. Het merendeel van de emelten worden geboren in de tweede week van september en ontwikkelen zich razendsnel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts