vrijdag 21 september 2018

Hedera kamerplant

Ruim keuze, goedkoopste bezorging. Kies zelf het bezorgmoment en laat de Hedera Helix zonder gesjouw thuisbezorgen. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Mix van Kamerplanten van €49.


Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland!

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. De grond van de Hedera kamerplant dient ten alle tijden lichtvochtig te zijn. Voorkom bij het watergeven dat er zich een laagje water aan de onderzijde van de plantenpot vormt.


Dit kan op den duur wortelrot veroorzaken doordat de wortels dichtslaan bij te veel water. Klimop als kamerplant , verzorging, standplaats, planten en vermeerderen van hedera helix In dit artikel uit de serie kamerplanten lees je alles over de bekende Kamerklimop, hedera helix, de grondbedekker, klim- of hangplant met de prachtige bonte, witgroen gevlekte bladeren. De Klimop ( Hedera ) is inheems in Europa, Noord-Afrika en Azië.


Het is een groenblijvende klimmer, die je ideaal kan combineren of solitair kan toepassen.

Ik heb enkele jaren gelleden een hedera voor in de tuin gekocht, het is nu inmiddels al een een flinke plant geworden. Lees hier hoe de klimop voor een gezond binnenklimaat kan zorgen. Meestal zijn de hedera ’s nog voldoende vochtig bij aflevering en hoeven niet direct water te krijgen. Houd dit wel in de gaten, want de potten met hedera warmen bovengronds sneller op, en voorkom dus uitdroging.


Alleen de beste kwaliteit kamerplanten Kies gewenste afleverdatum Deskundig advies. Klimop is een groenblijvende, houtige klimplant. De plant is familie van de Araliaceae, waartoe ook Dizygotheca, Fatsia en Schefflera behoren. Leuke hangplant Hedera Wonder online te bestellen via 123planten.


De Hedera helix kent iedereen, zowel als kamerplant als tuinplant. Deze kamerplant is een klimplant met kleine groene blaadjes. Bestel één van onze 6top kwaliteit Kamerplanten snel op Bakker. Groot aanbod tuinartikelen online!


Hedera snoeien en onderhoud De klimop laat zich makkelijk snoeien, dit kan machinaal en handmatig met een snoei- of heggenschaar. Handmatig heeft altijd de voorkeur omdat je zo goed kan zien wat je doet en er geen onverwachte schade aan de plant ontstaat (bv. hoofdtakken die doorgeknipt worden). Deze hedera soorten komen het meest voor in Europa. De hedera planten die in ons werelddeel wellicht het bekendst zijn, is de Hedera Helix en Hedera Hibernica.


De hedera hibernica planten worden bij Mijnhedera veruit het meest verkocht, vanwege de snelle groei en mooie groene kleur. De ideale hedera plant voor het bekleden van gaas schuttingen. De klimop is een bovengemiddelde luchtzuiverende kamerplant wat betekent dat deze plant COeffectiever omzet in zuurstof dan andere planten dit kunnen.

Zet of hang de plant op een lichte plaats. Een wat donkerdere plaats is eventueel ook geschikt. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen.


Deze leuke kamerplant is makkelijk in onderhoud en zeer geschikt voor halfschaduw plekken. Als een Hedera met name in warme perioden teveel water krijgt (dus volledig doorweekte potkluit) is er kans op aantasting door Phytium en Phytopthora bodem- en wortelschimmels. Dit is vaak te herkennen als een of meer ranken slap gaan hangen zonder dat de plant droog is.


De Air So Pure Hedera die binnen staat voelt zich prettig bij kamertemperatuur. Voor een gezonde Air So Pure Hedera is het aan te bevelen om 1x per maand wat plantenvoeding aan het gietwater toe te voegen. Hedera hibernica is de bekende snelgroeiende klimop, hij wordt veel gebruikt tegen gaaselementen, schuttingen, etc. Het is een wintergroene klimplant, maar kan ook als bodembedekker worden gebruik.


Deze klimop klimt met zelfhechtende zuignapjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts