vrijdag 7 september 2018

Onderhoud lavendel planten

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Nature Scientific reports: making plant biology research accessible to all. Ondersteunt onder andere het herstellend vermogen van de huid en helpt te ontspannen. Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen!


De laagste prijs op Beslist. Lavendel onderhoud bestaat voornamelijk uit snoeien. Bij jonge pas geplantte lavendel planten kun je in het voorjaar een keer of twee de versgevormde topjes inkorten om extra scheutvorming in de basis te stimuleren. Ze bloeien dan wat later, maar worden uiteindelijk veel ouder. In de plantenindex vind je meer informatie over de soorten lavendel.


Naast lavendel kun je nog veel meer heerlijke kruiden kweken. Kijk daarom eens bij kruidensoorten. Het onderhoud van de lavendel bestaat vooral uit snoeien.


Dat kan met behulp van deze video bijna niet mis gaan. Lino, wij hebben de eerste lavendel in januari gesnoeid (in de zachte winterperiode, in februari is toen die weken koude geweest). Die staat er nu prachtig op, we snoeien lavendel tot pakweg half april.


En in april zien we dan vaak de ongesnoeide planten vorstschade hebben door de uitdrogende vrieswind die we deze winter hebben meegemaakt. Geef ook nooit water aan lavendel in volle grond. Werk bij het aanplanten heel royaal kalk (tot keer meer dan wat op de verpakking staat!) onder de aarde. Van lavendel in de volle zon kunt u verwachten dat het elk jaar krachtig groeit, en volgens telers is het nodig om ze jaarlijks te snoeien om een krachtige plant te behouden. Het is belangrijk om de lavendel op de juiste momenten te snoeien (lees meer bij wanneer snoeien?).


Begin met lavendel snoeien als de planten nog jong zijn. Snoei de lavendel het eerste jaar dan ook minimaal een of twee keer. Let op: planten die meerdere jaren niet gesnoeid werden, hebben onderaan enkel nog dood hout waaruit geen nieuwe scheutjes meer kunnen ontstaan. Deze planten mogen dan ook niet te diep worden gesnoeid.


Meestal wordt lavendel net zo toegepast in de tuin als de vaste planten , maar eigenlijk is het een struikje. Planten zie onze aanbiedingen! Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. In dit recept leggen we je stap voor stap uit hoe je lavendel in potten of bakken plant en daarna verzorgt.


Zo geniet je er een hele zomer lang van. Onderhoud Hoe lavendel onderhouden? Naast een zonnige standplaats en een goed doorlatende bodem vraagt lavendel ook een aangepaste bemesting en voldoende kalk om goed te groeien en te bloeien. Waar kan ik lavendel planten ? Lavandula angustifolia is geschikt voor droge, maar humusrijke grond.


Voor een rijke bloei zet je lavendel in de zon. Het staat prachtig in de border. Hierdoor worden ze mooi vol en bossig. Je topt de jonge planten regelmatig.


Dat komt doordat de vorming van nieuwe scheuten onderin de plant wordt gestimuleerd. Bij niet frequent genoeg snoeien verplaatst de groei van de plant zich naar de buitenkant van de lavendel. Dit omdat planten gedurende de nacht zuurstof gebruiken in plaats van overdag zuurstof af te geven. Er werd lange tijd beweerd dat er geen planten op de slaapkamer mogen staan. Dat is ondertussen achterhaal dus hier planten voor die wel goed zijn in de slaapkamer.


Het is aan te raden ook direct na aanplant van nieuwe struikjes te snoeien, zodat de lavendel het eerste jaar niet bloeit. De plant wordt zo sterker en mooi vol. Er bestaan veel soorten lavendel. Knip met een vlijmscherpe snoeischaar, heeft u veel lavendel dan is een heggenschaar ook handig.


Onderhoud lavendel planten

Helaas loopt het met de lavendelplanten nog wel eens op een teleurstelling uit. De beste tijd is toch wel april -aug. In deze maanden is de grond warm en zullen de planten sterke groei ontwikkelen. Alle lavendel -soorten zijn kalkminnend behalve Lavandula Stoechas.


Deze heeft de mooiste, intens blauwe bloemen. Per strekkende meter zijn planten voldoende voor het krijgen van een haagje. De Lavandula is een fantastische en rijkbloeiende tuinplant.


Onderhoud lavendel planten

Tevens worden ze met aangroeigarantie geleverd. Na bestelling ontvang je binnen 1. Jonge lavendel planten snoei je zelfs één of twee keer extra het eerste jaar. Snoeit u geregel dan kunt u zelfs een haagje van lavendel snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts