vrijdag 7 september 2018

Hout beschermen tegen rotten

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost.


Bijvoorbeeld voor het hout voor de schuttingpalen, de pergola, de. Let wel, sommige beitsen beschermen het hout tegen insecten en schimmels maar zijn geen vervanging voor een preventief of curatief houtbehandelingsproduct.

Volg deze stappen om houten tuinpalen te beschermen tegen houtrot. Het is belangrijk dat u een beits kiest rekening houdend met de toepassing. Wij raden postsaver aan in gebruik van Douglas hout , Grenenhout en Vurenhout in de grond.


Postsaver verlengd de levensduur van een houten paal. Beschermen van tuinhout met buitenbeits en houtolie In de tuin worden voor diverse toepassingen zowel hardhout als zachthout gebruikt. Meestal is dat hout vooraf geïmpregneerd waardoor het beter tegen allerlei weersomstandigheden kan.


Maar dan nog moet het regelmatig van een beschermlaagje worden voorzien.

Bij harde houtsoorten zoals Azobe, Padouk, Bankirai en Abiurana wordt hetgeen u erop aanbrengt moeilijker opgenomen door het hout en kan het dus langer duren voordat het materiaal in het hout trekt of dat een dekkende laag niet goed hecht. Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout. Nadeel van AZOBE, het trekt vaak krom.


Tegen het rotten van tuinhout kan je niets doen. Het regenwater loopt langs de paal omlaag en zorgt er voor dat de grond rond de paal lang nat blijft. Op den duur ( na jaren) trekt een deel van het vocht het hout in. Er ontstaan dan scheurtjes, waar het water verder het hout in kan komen. Hout van beschermlaag voorzien tegen schimmel en rot.


Houten speeltoestellen zijn slecht bestand tegen biologische aantasting. Bescherming tegen houtrot kan door middel van impregnatie en verven. Behandeling met lijnzaadolie zorgt ervoor dat hout niet gaat rotten.


Wil je je hout , beton of metaal beschermen tegen invloeden van buitenaf. De voet van de paal mag niet in het beton zitten, maar moet aarde raken. Het water moet dus met andere woorden weg kunnen. Als de palen bovengronds rotten dan kan ik niet veel meer bedenken dan : meer behandelen.


Onbeschermd zal het ongetwijfeld vroeg of laat verrotten.

Maar hoe kan ik het optimaal beschermen tegen verrotting? Alle hout , behandeld of niet, gaat vlak boven de grond rotten. Hout impregneren is een van de meest duurzame, milieuvriendelijke en onderhoudsvrije manier om hout langdurig te beschermen. Hout kun je met de nieuwste – op nanotechnologie gebaseerde – hout impregneermiddelen, makkelijk en snel impregneren. Hiermee verlengt de levensduur van het hout aanzienlijk, zonder het uiterlijk van het hout te bedekken.


Om dit hout met de beste houtverduurzaming te beschermen tegen houtrot en schimmels adviseren wij het hout voor dat u de blokhut of het tuinhuisje monteert voor te behandelen met Tenco Houtconservering kleurloos en na montage af te schilderen met de hiervoor speciaal ontwikkelde Tenco Tuinhuisbeits (in diverse kleuren verkrijgbaar). Om te voorkomen dat hout gaat rotten , is het noodzakelijk: bescherm het tegen langdurige bevochtiging, want voor een dergelijk materiaal is het vooral belangrijk om niet alleen nat te worden, maar ook volledig te drogen na nat te zijn. Schimmels en zelfs paddenstoelen vinden dat heerlijk om flink te groeien. Want dat is rotten ook eigenlijk, een schimmelwoekering in het natte hout en dat kan heel snel gaan. Bijna zeker moet je de balken al vervangen voor nieuwe, omdat de plaats waar de balken in de muur zitten, op die plaats ,het snelst rotten.


Nu hebben we enkele hardhouten palen die we de grond in willen slaan om vervolgens daar tegen aan de wanden te schroeven voor de stal. De wanden bestaan uit geimpregneerd rabat hout , maar de palen zijn onbehandeld. Waarmee kan ik deze palen het beste behandelen aangezien zij de grond in gaan en waarschijnlijk snel zullen rotten ? Hout waterdicht maken door het waterafstotend te maken, draagt bij aan de levensduur van het hout.


Geïmpregneerd hout gaat langer mee en helpt groene aanslag te voorkomen. Hout beschermen door impregneren met Woodseal Pro is een duurzame en milieuvriendelijk methode om hout langdurig te beschermen. Lijnzaadolie is een beproefd middel voor het impregneren en behandelen van hout. De eigenschappen van de olie zorgen voor een duurzame bescherming tegen weersinvloeden, zoals vocht. Ook beschermt lijnolie houten oppervlakken tegen uitdroging door bijvoorbeeld zonlicht of warmte.


UV-straling en kan ook de brandwerende eigenschappen van het hout verbeteren. Soms wordt ook het risico van aantasting door insecten beperkt, voor zover het hout volledig door een laag vernis of verf wordt bedekt. Ik heb een vijftal jaren geleden verscheidene houten schuttingen gezet.


Tuinpalen van hout beschermen tegen vocht en houtrot – Gummil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts