maandag 10 september 2018

Intratuin verticale tuin

Op zoek naar een mooie plantenbak? Van tuinhout tot sierbestrating! Maak van je verticale tuin een thematuin, bijvoorbeeld met verschillende soorten plukfruit.


Tomaatjes, minicourgetjes of aardbeien lenen zich hier prima voor. Een heel ander effect krijg je met overhangende bloemen. Balkons en dakterrassen lenen zich uitstekend voor het plaatsen van diverse planten in fleurige potten. Een verticale tuin staat garant voor een mooie groene muur en het hele jaar plezier van je planten op heel weinig oppervlakte.


Je kunt een verticale tuin simpel zelf maken of je kunt tegenwoordig ook kant-en-klare stapelbakken en systemen kopen bij tuincentra zoals de Intratuin. Alles voor huis, tuin en dier. Je komt nooit voor niets naar Intratuin. We verrassen je telkens met nieuwe producten en frisse ideeën.


De plantenbak die te gebruiken is voor het maken van een verticale tuin. In de bakken is er plek voor planten die je eenvoudig water kan geven. Bij meerdere bakken op elkaar hof je alleen de bovenste water te geven want door een handig systeem stroomt het water over naar de bak er onder. Duurzame verticale tuin voor binnen en buiten In een klein en intensief bewoond land als Nederlan waar groen veelal plaats moest maken voor beton, brengt een verticale tuin uitkomst.


Planten geven ‘groene energie’ en hebben een positieve werking op de mens. Als het in de zomer een lange tijd erg warm is en niet regent, moet je zelf in de tuin aan de slag met de gieter en de tuinslang. Tegelijkertijd wordt er bij langdurige droogte geadviseerd om juist zuinig om te gaan met drinkwater.


Intratuin verticale tuin

Wij geven tips om je tuin optimaal te verzorgen bij langdurige hitte. Laten we het een stapje moeilijker maken en een verticale tuin maken die zichzelf ook nog eens van water voorziet. Ideaal, want je kunt zo nooit vergeten de planten water te geven. Deze verticale tuin is gemaakt van stukken dakgoot en is geschikt voor je groenten, kruiden en vissen!


Maak de verticale tuin niet te zwaar. Als er geen watersysteem zit in de constructie voor de groene muur, bedenk dan hoe je dat gaat oplossen. Het daadwerkelijke tuinieren na het aanleggen van een verticale tuin verschilt niet veel van horizontaal tuinieren.


HET GEEFT EEN MOOIE FLEUR AAN ONZE TUIN. Hoe kun je eenvoudig zelf een verticale tuin maken? Volg de stappen hieronder en zie zelf hoe makkelijk het is! Bekijk hier ons gereedschap en installatiemateriaal voor al je klussen.


Veel succes met het maken van een verticale tuin ! Klik hier om alle tips van Lodewijk te bekijken. Wanneer je direct denkt aan het gebrek aan beschikbare ruimte in je huis, dan is het tijd om de aandacht te richten op de lege muren in huis. Elke kleine verticale hoek of nis kan tot een perfecte verticale muur met planten worden omgetoverd.


Je kunt gemakkelijk zelf een verticale tuin of muurtuin maken. Genoeg om horizontaal flink te zwoegen. Maar ik vind groene schuttingen erg mooi.


Misschien wil ik een keer een groene afscheiding maken in plaats van een ‘gewoon’ hek. Tijd om uit te zoeken hoe je aan een verticale tuin kunt beginnen. Bij een verticale tuin zijn planten verticaal de hoogte in geplant. Hierdoor is een verticale tuin ruimtebesparend en dé oplossing voor bijvoorbeeld kleinere tuinen en balkons.


Met een verticale tuin wordt het mogelijk om planten, bloemen of kruiden te plaatsen op een plek waar je dat normaal niet zo snel doet of kan doen. De verticale tuin muurset is een complete set voor een bloemenwand inclusief irrigatiesysteem. Met speciale constructies kan je ook een nieuwe muur in een kamer creëren. De installatie van de verticale tuin is door de modulaire toepassing heel eenvoudig en snel. Minigarden Vertical modules bieden de hobbyist en professional diverse unieke.


Hierdoor ondervindt u als afnemer weinig overlast bij de montage. De modules worden bij ons op de kwekerij beplant en afgewerkt. De installatie ter plaatse bestaat uit het ophangen van deze modules en de installatie van het irrigatie systeem. Eigenlijk is een verticale tuin natuurlijk net een gewone tuin , maar toch lenen bepaalde planten zich er beter voor dan andere. Je kunt bijvoorbeeld heel goed aardbeien planten in de verticale tuin , die hangen toch wel.


Ook zijn er verticale tuinen kant en klaar te koop die “eetbare wand” worden genoem optimaal gemaakt voor het verbouwen. De rails kunnen eenvoudig aan de muur bevestigd worden met de meegeleverde pluggen en schroeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts