woensdag 28 september 2016

Internaat moeilijk opvoedbaar kind

Ga geen confrontatie aan met je moeilijk opvoedbaar kind. Probeer je emoties buiten een gesprek te houden. Zeg vriendelijk tegen je kind wat de regels zijn waaraan hij zich moet houden en dat hij een regel heeft overtreden.


Hierop volgt natuurlijk een sanctie. U doet dan samen met het internaat een verzoek bij Censis voor plaatsing van uw kind.

Na de bevestiging dat uw kind geplaatst wordt, vindt een intakegesprek plaats op een moment dat u in overleg met het internaat bepaalt. U maakt hier nader kennis met het internaat en de groep waarop uw kind zal komen. Een kind kan meestal niet alleen schuldig zijn aan de situatie zoals die is. Misschien toch een maatschappelijk medewerker inschakelen die het gezin eens goed inspecteerd.


In dit geval kan het kind elk moment weg van het internaat en zijn er geen juridische. Moeilijk opvoedbare leerlingen krijgen speciaal onderwijs. Mijn moeder bracht me naar het internaat.


Zei ik toen we rechtvoor het internaat stonden.

Ik wil geen commentaar, Remus! Dan moest jij je maar goed gedragen hebben! Snauwde mijn moeder me toe.


Na diverse onderzoeken, en gesprekken met de schoolmaatschappelijk werkster, ontstond het vermoeden (vanuit school) dat zij ODD heeft. Ze moest naar het voortgezet speciaal onderwijs, voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. In de sportklas zitten tien zeer ‘zware’ jongens: ze gebruiken drugs, hebben een strafblad en komen uit gebroken gezinnen. Na schooltijd zwerven ze vaak op straat, omdat ze thuis niet welkom zijn. Leraar Marlon Lynch bezit engelengeduld en ziet in iedere lastige leerling een kind dat om hulp schreeuwt.


Als je niet aan de regels hield dan zal er erge dingen met je gebeuren. Elenore had deze internaat gebouwd vanwege haar nichtje Liza. Gewoon een moeilijk opvoedbaar kind Er zijn kinderen met OD ADH het Asperger syndroom, angststoornis of iets anders.


Maar meestal is er geen medische afwijking en is het kind gewoon lastig. Ouders met een lastig kind zijn teleurgesteld. Iedere ouder wil een braaf kind. Ook al houd je zielsveel van je kind en wil je je kind niet als een moeilijk kind betitelen, toch kun je je kind als een ‘ moeilijk kind ’ ervaren.


Je kind lijkt bijvoorbeeld onvoorspelbaar in zijn reacties, wordt snel boos of komt bazig of dwingend op je over. Het kost je bergen energie en vooral veel frustraties.

Gebruik het menu of ga naar home. Deze pagina is niet gevonden. In onze omgeving heeft een gezin een onhandelbaar kind.


Aan de rand van de stedenwijk in Almere-Stad is in een parkachtig gebied een vakinternaat voor zeer moeilijk opvoedbare jongeren in de leeftijd van tot 18. De algemene opvatting in Nederland over welzijnswerk en hulpverlening rondom scholen is: dat moet je niet te veel doen’, vervolgt de lector. Een kind in de jeugdzorg heeft een goede cocktail nodig van behandeling, onderwijs en vrijetijdsbesteding.


Als ouder moet je dan bijzonder sterk in je schoenen staan om je dan nooit te laten verleiden tot een ordinaire schreeuw en scheldpartij. Wees dus niet grof in de mon wanneer je dit niet van je kinderen accepteert. Het getuigt dan ook van verantwoordelijkheidszin wanneer ouders hun eigen leefsituatie in functie van de opvoeding en het welzijn van hun kind kritisch bevragen en indien nodig maatregelen treffen.


Internetforum over deze school. Wat de motieven ook zijn, in de keuze voor een internaat staat het welzijn van kinderen en jongeren steeds centraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts