maandag 26 september 2016

Orchidee zaadjes

Alle Stacaravans en Tenten van de Bekende Aanbieders Online Vergelijken en Reserveren. Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Camping Orchidea Lago Maggiore. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping.


Vergelijk het Totale aanbod Stacaravans van alle Aanbieders en Boek meteen Online.

Deze bloemen hebben een prominente aansporing en een strap-achtige lip. Hun felle kleuren variëren tussen geel, oranje, roo orchidee of cerise. Dat ligt eraan welke orchidee soort het is.


De rijpingsduur van de zaaddozen loopt sterk uiteen, van enkele tot maanden. Er zijn manieren: Je kan wachten tot de zaaddoos open barst, je kan dan wat zaad verliezen. Je kan er ook voor kiezen om de groene zaaddoos te gebruiken.


De meningen lopen sterk uiteen wanneer je het zaad dan kan oogsten. Elke orchidee heeft andere behoeften en voor elke orchidee gelden andere regels.

Dus als je ervoor kiest om een orchidee te gaan verzorgen houd er dan rekening mee dat je houding ten opzichte van de verzorging flexibel is. Voor het zaaien van een orchidee heb je daarnaast in de eerste weken een steriele kweekkas nodig. Kies daarom voor stekken door het laten groeien van een nieuw plantje aan een al bestaande orchidee.


Voor het stekken van een orchidee maak je gebruik vanéén van de slapende ogen uit de stengels van de plant. Het woord orchidee is afgeleid van het Griekse orchis wat letterlijk vertaald teelbal betekent. Deze verwijzing heeft te maken met de dubbele wortelknol van de orchidee.


Het meest opvallend aan de orchidee zijn echter de bloemen die afhankelijk van de soort verschillen in kleur en grootte. De vanille- orchidee is een tot meter grote klimplant uit Mexico met vlezige stengels en luchtwortels als ranken. Het is een tropische plant die het beste groeit bij een dagtemperatuur van 30grC en een nachttemperatuur van 20grC, waardoor deze plant vrijwel alleen geschikt is voor een verwarmde kas. Ik heb hier zaaddoos hangen die zowat rijp is, moet er binnenkort al af voordat ze openspringt.


Binnenkort gaat ie gezaaid worden. Wanneer de zaaddoos nog gesloten is, is het zaad in ieder geval al steriel, dat scheelt. Oorspronkelijk was de lip van een orchidee opwaarts gericht en vormde zo een afdakje boven het gynostemium. Bij een aantal soorten, zoals de spookorchis (Epipogium aphyllum) en de vanilleorchis (Nigritella), is dit nog steeds het geval. Bij de meeste soorten echter draait de bloem zich bij het openen 180°, waardoor de lip neerwaarts wijst.


Een zeer exclusief assortiment met persoonlijk advies.

Bestel uw Orchideeën online. Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. De zaadjes die wortel schieten, krijgen het moeilijk, en maar heel weinig zaailingen worden groot. Online kopen Wholesale orchidee zaden uit China orchidee zaden. Je kan Online Groothandel lelie zaden,lotus bloem zaden, orchidee.


Ik ben zojuist teruggekeerd uit Vietnam. Daar werden zaadjes van orchideeënplanten te koop aangeboden. Grote orchidee - of gloxinia-achtige bloemen in zacht crème met roze vlekken en mooie tekening. Ze verspreiden een heerlijke geur en hebben grote ronde bladeren. De zéér aparte zaaddozen hebben hoornen.


Deze bijzondere plant op een warme beschutte plek zetten. Heel mooi in grote potten op uw terras of als solitair in de tuin. Het zaaien van het zaad van orchideeen is veelal weg gelegd voor de gevorderden onder de orchideeenliefhebbers. Als je vriend lid is van een orchideeenvereniging in de buurt dan kunnen waarschijnlijk de ervaren leden hem op weg helpen. Zoniet dan kun je je vraag misschien voorleggen aan het Forum van de NOV.


Zijn bloemen kunnen wel centimeter groot worden en verschillen in vorm van stervormig tot rond. Cambria orchideeën zijn enorm gevarieerd in grootte en vorm. Exclusief assortiment Bijzondere Orchideeën bij Claessen Orchideeën. Bewonder ons diepe assortiment in. Het is zaad van planten die orchidee worden genoem omdat ze gewoon bont gekleurd zijn.


Woont die leverancier dicht bij een chemisch vervuilde rivier of een nucleaire installatie? Ik werk op Doel en mijn zaad is ook van prima kwaliteit! Heeft iets je aandacht getrokken om zelf te willen gaan zaaien? Zelfs kan het zijn dat je op een gegeven moment zelf plantenzaden wilt uitwisselen. Dit is de website van Verdel Orchideeen, een Orchideeenkweker gespecialiseerd in Phalaenopsis en andere hybriden.


Zij verkopen deze planten aan de groothandel. Welkom in onze zadenwinkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts