maandag 4 september 2017

Franse tuin

Franse tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Hij was tuinarchitect van beroep en werd bekend door zijn tuinontwerp bij het kasteel van Vaux-le-Vicomte. Kenmerkend om zijn symmetrie en de vele soorten heggen, met name buxus.


Een tuinstijl die veel onderhoud vergt om deze strakke lijnen te behouden. Bij grotere tuinen kunnen verschillende tuindelen elkaars spiegelbeeld vormen. De tuin staat ook in het Guinness Book of Records als de grootste aangelegde tuin ooit.


Er zijn 1verschillende soorten appelbomen. In plaats van grindpaden hebben we gekozen voor grindvlakken. Deze tuin is laag in onderhoud en kan toe met een voorjaarssnoei en begeleidingssnoei van de klimplanten.


Wil je ook een stukje Frankrijk in je eigen tuin aanleggen? Neem contact op met Hendriks Hoveniers voor een vrijblijvend gesprek. Aan de houten brug naar de Waterburcht ligt de tuin van de landcommandeur.


In de verte zie je, links van de Waterburcht, het andere gedeelte liggen, de oranjerietuin. Dankzij wuivend siergras, bloeiende planten in pasteltinten én een met druif overgroeid terras mét buitenhaard. Vaak vol sfeer, romantiek en maar zelden met nieuwe materialen, altijd juist die oude dingen, kistjes,oude potjes, die de sfeer maken.


Het geeft een open gevoel doordat het geen harde afscherming is, maar de buren kunnen niet meer zomaar de tuin in gluren. De shutterschermen die zijn neergezet zorgen voor verschillende knusse hoekjes in de tuin. Hier bevindt zich de Rococo vijver, met onder de bomen een halfronde natuurstenen bank.


Alles is hier symmetrisch van vorm. De speelse lijnen, geaccentueerd door in figuren geschoren Buxus-spiralen, geven een Rococo impressie. In dit boek is de prachtige tuin eigenlijk het mooiste personage.


Houdt u van het buitenleven, eten onder de Druiventrossen? Wil jij ook in Frankrijk wonen zonder de grens over te moeten? Door shutterschermen en jaloezieschermen te plaatsen is er veel privacy in de tuin en zijn er verschillende knusse hoekjes ontstaan. In de tuin zijn veel lichte materialen gebruikt. Het mag wel, maar dan niet te veel.


Bekijk meer ideeën over Tuin , Tuin ideeën en Tuin en terras. Franse tuin in Winterswijk. Tegenwoordig zit het grootste poppenhuis van ons land in het Ontvangershuis. Daar gaan kinderen 2jaar terug in de tijd met de familie van Lier. Hallo iedereenik ben studente interieurarchitectuur en heb een schoolopdracht op een museum te ontwerpen in een bestaand gebouw (nl de Floralieënhal te Gent).


Franse tuin

Taxus- en hulsthagen worden als haag geplant. Als bladverliezende afscheiding kan ook haagbeuk aangeplant worden. In het hart van deze Engelse tuin treffen we ‘ L ile d’amour met zijn schitterende gazons, fonteinen, buxushagen en beeld van Eros.


Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Tuineigenaren stellen het eerste weekend van juni hun tuin of park open en organiseren extra activiteiten zoals rondleidingen, lezingen, avondopenstellingen, kinderactiviteiten of concerten.


Marktplaats kan daardoor minder goed werken. De vrijdag is bedoeld voor schoolklassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts