maandag 25 september 2017

Grote bomen verplanten

Zoek naar boom verplanten op de nieuwe KensaQ. Bestel Buitenplanten vanaf €49! Bomen I Struiken I Planten. Bekijk ons assortiment online. Verplanten van ( grote ) bomen.


Een gezonde, vitale boom vertegenwoordigd naast een esthetische, ecologische en klimaatwaarde ook een economische waarde.

Waarom een boom rooien als deze door verplanting op een andere plaats hergebruikt kan worden door? Grote bomen verplanten is een deskundigheid op zich. Dat is ook de reden dat wij ons bedrijf gespecialiseerd hebben in verplanten. Zo hebben wij onze eigen verplantmachines. We hebben zowel voor kleine bomen als voor grote bomen een verplantmachine.


Aan het verplanten van een boom zit altijd het risico dat ze niet aanslaan op hun nieuwe plek. De bomen zijn niet goed voorberei maar als het niet anders kan, kunt u altijd proberen de bomen te verplanten. Het zijn relatief jonge bomen , dus het zou kunnen.

Als het niet nodig is, kun je ( grote ) bomen en. Maar in sommige situaties kan het niet anders. In dit artikel leggen we uit hoe je een boom kunt verplanten , op zo’n manier dat hij het minste te lijden heeft. Een boom die al jaren vast staat, verplant je niet zomaar.


De kans dat ze weer verder groeien is dan klein. In dat geval kun je beter opnieuw beginnen met een grote gekweekte boom. Het verplanten van bomen is gespecialiseerd werk. Hoe zorgvuldig het verplaatsen ook wordt uitgevoer dit resulteert altijd in het vernietigen van een groot deel van het absorberende wortelsysteem van de boom.


In stappen bomen en struiken verplanten Vanaf de herfst, na het vallen van het bla kunnen de houtachtige gewassen verplant worden. Met deze stappen verplant je gemakkelijk je boom of struik. Tip: het best is de struiken en bomen met grondkluit te verplanten. Ze hebben een dikke, knoestige stam, een indrukwekkend grote boomkroon en een groot wortelgestel.


Alhoewel het beter is om deze grote bomen niet te verplaatsen, is het soms niet te voorkomen. Groentechniek Klomp heeft jarenlange ervaring bomen verplanten , waaronder oudere. Zijn bomen niet hoger dan meter, dan kunt u de boom zelf verplanten.


Kleine bomen verplaatsen met de hand. Mocht de boom te zwaar zijn om te tillen, bevestig dan touwen om de boom zodat u de boom met meerdere personen kunt verplaatsen. Vervoer de boom op een kruiwagen naar de nieuwe plek.

Loon-grondwerkbedrijf Dénis Mulders bv. Voor het uitgraven van bassins of vijvers zijn wij helemaal ingericht met speciale apparatuur. Nederland kan verplanten met de grootste kluitenbak.


Verdere cultuurtechnische werkzaamheden kunt u bekijken in de rechterkolom. Wij zijn gespecialiseerd in het planten en verplanten van (jonge) bomen. Wij hebben veel ervaring met het verplanten van oude en grote bomen met de daarbijbehorende noodzakelijke voorbereidingen. Deze brede inzetbaarheid maakt ons tot een waardevolle partner. Specialisten in bomen verplanten Wij zijn specialisten in het planten en verplanten.


Beper-kende factor bij deze methode is de ruimte die nodig is voor het aanbrengen van de pallet onder de boom en de ruimte die nodig is voor transport. Versleeptechniek Met een lier wordt de boom versleept. Ook deze techniek wordt toegepast bij zeer gro-te bomen. Zodra de sapstroom van grote bomen weer op gang komt en de bomen weer in het blad komen wordt het rooien of verplanten van grote bomen erg risicovol en wij zullen dit dan ook zeker niet adviseren. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in: het verplanten en verzorgen van grote bomen.


Magnolia per definitie héél moeilijk te verplanten is, alle bomen met vlezig wortels trouwens. En april vind ik behoorlijk laat want Magnolia start zijn sapstroom al een stuk vroeger op ifv de knopzetting voor zijn bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts