vrijdag 1 september 2017

Onderhoud gazon

Onderhoud gazon

Vind grasveld onderhoud het nu op Kensaq. Groot aanbod tuinartikelen online! Het complete vacature-aanbod in de bouw vind je op Bouwvacatures. Voor mooi groen gras moet je het gazon onderhouden.


Handig dus, deze kalender voor gazon onderhoud. Want die laat je precies zien wanneer wat moet gebeuren. Zo krijg je het perfecte gazon.


Gras onderhoud is van cruciaal belang voor een mooi, groen gazon. Voor de mensen die het gras zelf willen onderhouden, geven wij een uitgebreide handleiding, zodat u dit zelf effectief kunt doen. Als je straks weer van je gazon kunt genieten wil je natuurlijk dat het er mooi groen uitziet. Belangrijke stappen bij gazon onderhoud zijn: verticuteren, zaaien, kalk strooien, bemesten en maaien.


Leverancier van Champions League graszoden tegen de scherpste prijs! In januari laat u het gazon rusten. Onderhoud voor de rest van het jaar. Tip Is het gazon bevroren of nat? Loop er dan niet overheen.


Ook raden wij u aan om bij nat weer niet met de kruiwagen of grasmaaier over het gazon te rijden. De machines verdichten de bodemstructuur. Wij vertrouwen erop u hiermee een goede basis te hebben geleverd voor jarenlang plezier van een mooi gazon.


Maar nu is het aan u: onderhouden van uw nieuwe gazon ! Goed onderhoud verlengt niet alleen de levensduur van uw gazon , het gras blijft ook groener en u heeft minder last van mos en onkruid. Wil je een gazon laten (her)aanleggen of moet jouw gazon van een onderhoud voorzien worden? Via onze online offerteservice kan je vrijblijvend advies en prijzen op maat aanvragen bij professionele tuinaannemers uit jouw regio.


Prijzen, realisaties en termijnen vergelijken was nog nooit zo makkelijk. Klik hier voor meer informatie. Zo komt uw gazon tiptop de winter door! Zorg voor het juiste onderhoud en het gras komt er sterker uit dan ooit!


Bemesting en kalk, erg belangrijk in de winter! Gazon onderhoud tip 2: Bemesten. Bekijk onze gazonkalender! Bij gazon onderhouden is het belangrijk uw gazon (de juiste) voeding te geven.


Met andere woorden: uw gazon bemesten. Wij adviseren u om vooral tijdens het groeiseizoen uw gazon te bemesten. Zorg ervoor dat u, in de periode van april tot en met oktober, iedere tot weken een goede gazonmest strooit. Lees meer over je gazon verticuteren. In het voorjaar, in de zomer en in het najaar heeft je gazon behoefte aan mest.


Het bemesten van je gazon is nodig om het gazon meer weerbaar te maken tegen mos, onkrui kou en bodeminsecten zoals engerlingen en emelten. Daarnaast behoudt je gazon zijn vitaliteit terwijl je het. Bezoek onze website voor de onderhoud gazon kalender.


Hier krijgt u per maand informatie over het onderhouden en verzorgen van uw gras. Bovendien bevat deze voeding extra magnesium en ijzer. Dat zorgt de gehele winter voor een groene kleur van het gazon. Denk er om het gras niet te kort te maaien in de winter! Ook in het voorjaar heeft het gazon speciaal onderhoud nodig, lees daarvoor het artikel over gazononderhoud voorjaar.


Onderhoud gazon

Hieronder vindt u een overzichtelijk per maand van wat de onderhoudswerkzaamheden zijn aan uw gazon. Aangezien verschillende seizoenen eerder of later op gang kunnen komen, zijn de werkzaamheden algemeen per maand ingedeeld. Je gazon bemesten, betekent niet: vaker je gras maaien. Dat is net één van de grootste misverstanden als het om gazonmeststoffen gaat.


Bemesten, dat is je gazon en je bodem voorzien van de nodige voeding voor een resistenter en groen gazon. En daar willen wij, bij Horta, je graag bij helpen. De top gazon verzorgingstips die U veel geld en tijd kunnen besparen. Aandacht voor je gazon in het najaar.


Een gazon heeft in de zomer vaak veel te verduren. Kinderen spelen op het gras, misschien heeft er wel een zwembad gestaan en de hete zon is ook niet goed geweest voor je grasplanten. Kortom, het gazon kan wel extra aandacht gebruiken in de herfst.


Uw doel is natuurlijk een donkergroen gazon. Hiervoor moet het gras een gezonde groei doormaken. Tijdens de aanleg van het gazon middels graszoden leggen dient u hier al rekening mee te houden.


Onderhoud gazon

U kunt nog zoveel tijd besteden aan het onderhoud van het gazon als u wilt, zonder een gezonde basis voor het gras levert dit nooit het gewenste. Het inzaaien van graszaad heeft nogal wat nadelen. Er zijn namelijk altijd vogels die uw zaden weghalen, maar ook kunt u last hebben van flinke plensbuien die uw beginnende gazon verprutsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts