donderdag 28 september 2017

Groenblijvende heg

Groenblijvende planten va € I. Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. Wintergroene haagplanten groeien in uw tuin uit tot prachtige, dichte heggen.


Sommige soorten hebben daar wel best wat tijd voor nodig.

Wilt u niet wachten op uw wintergroene haag? We verkopen ook kant-en-klare hagen, dan worden er bij u dus haagplanten bezorgd die zodra u ze neer zet een volle heg vormen. Deze groenblijvende haagplanten kunnen ook bloeien en zijn gemakkelijk te onderhouden. Een groenblijvende haag of bladhoudende haag in uw tuin.


Veel mensen zijn op zoek naar een mooie groene heg als afscheiding van hun tuin. Het grote voordeel hiervan is uiteraard dat de haag zijn dichtheid behoudt en daarmee de scheiding van uw tuin bestaan blijft. Onze groenblijvende heg is in veel soorten leverbaar.


Nieuw huis, nieuwe buren, nieuwe buurt of gewoon een nieuwe tuin, maar wel gesteld op privacy? Een schutting is de snelle oplossing, een heg de mooiere.

In zo’n geval is het prettig om een groenblijvende haag die laag blijft te planten. Deze blijft het hele jaar door mooi groen en is eenvoudig laag te houden doormiddel van de juiste snoeitechnieken. Wij lichten een aantal groenblijvende lage hagen uit die geschikt zijn voor elk gebruik. Het kan prettig zijn wanneer u een nieuwe woning betrekt of een oude haag of heg vervangen moet worden dat u snel een stukje privacy rondom uw huis (terug)heeft.


Heggen en hagen zijn eigenlijk hetzelfde alleen wij spreken over hagen of haagplanten. Een heggenplant of haagplant is gebruikelijk om een afscheiding te maken of privacy te creëren. Op zoek naar een mooie haag?


Wij hebben een groot assortiment groenblijvende heggen en haagplanten. Fagus sylvativa houdt de hele winter lang z’n (weliswaar verdorde) blad en laat dat pas laat in de lente los, wanneer het jonge blad al bijna schiet. Ook ’s winters geniet je dus van de nodige privacy. Niet te verwarren met haagbeuk.


Suggesties groenblijvende bomen voor de kleine tuin. Daar zitten breedgroeiers bij, zoals de Rhododendron en de Glansmispel. Een meidoorn is daarom prima geschikt als beschermende heg.


Het bruine blad blijft de hele winter aan de takken zitten. Beuken lopen pas vrij laat in het voorjaar weer uit met frisgroen blad. De Haag niet zelf planten? Bladhoudende of wintergroene haagplanten zijn ideaal als omlijsting van uw tuin.


Ook in de winter behoudt de haag zijn blad waardoor u altijd op iets groens uitkijkt.

Voordelen groenblijvende heg. Gebruik je de groenblijvende heg ook als erfafscheiding tegen nieuwsgierige blikken? Dat is ideaal: je behoudt je privacy in het najaar of de winter. Ook breekt de heg meer wind dan een bladverliezende heg , terwijl het in de winter ook voor meer beschutting voor vogels zorgt.


Tot rust komen en ontspannen, dit lukt het best wanneer je je prettig voelt in eigen tuin. Afgezonderd van de buitenwereld een plekje voor je zelf creeëren, wordt steeds meer gedaan met een groenblijvende heg. Een snelgroeiende heg biedt weliswaar sneller een zichtbescherming, maar daarvoor moet de heg ook vaker worden gesnoeid.


Coniferen, de bekendste groenblijvende haagplanten. Ze zijn geliefd omdat ze snel groeien, relatief makkelijk te onderhouden zijn en omdat de prijs-kwaliteitverhouding in de regel uitstekend is. Het zijn de meest klassieke groenblijvende heesters.


De inheemse Nederlandse variant, de zuurbes, verliest in de winter haar bladeren. Toch vragen veel van onze klanten naar groenblijvende hagen. Kleinbladige groenblijvende struik.


Aanplanten met stuks per strekkende meter in goed doorlatende grond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts