maandag 4 september 2017

Keerklep ea

Groot assortiment keerkleppen EA. Eenvoudig bestel snel in huis. Deze beveiligingen voorkomen het terugstromen van verontreinigd water in het drinkwaternet (vloeistofklasse 2).


Een keerklep met EA beveiliging is een eenvoudig controleerbare keerklep. Deskundig advies en snelle levering.

De EA is een controleerbare keerklep. Er is sprake van een terugstroombeveiligingseenheid als de keerklep is voorzien van de voor de goede werking en controle noodzakelijke randapparatuur. Het beheer en onderhoud van een keerklep is van groot belang voor het optimaal functioneren van de keerklep.


Daarnaast zijn alles keerkleppen uit ons assortiment allemaal voorzien van keurmerk KIWA en in verschillende afmetingen te vinden. Dankzij een EA keerklep kunt u zorgeloos van uw drinkwater gebruik maken! De WATTS TBE-EA is een volledige EA beveiligingseenhei voorzien van een geïntegreerde afsluiter aan de intredezijde en een controlekraan.


De WATTS TBE-EA kan overal ingezet worden waar volgens de Waterwerkbladen een EA beveiliging moet worden toegepast.

Bij een controleduur per keerklep van minuten vraagt enkel de controle van alle aanwezige keerkleppen 1volle werkdagen. Om het knelpunt voor eigenaren van grotere drinkwaterinstallaties te verminderen is in Waterwerkblad 1. De terugstroombeveiligingseenheid TBE-EA is een compacte terugstroombeveiliging met een controleerbare EA keerklep en een geïntegreerde kogelafsluiter, die het drinkwaternet beschermt tegen het terugstromen van verontreinigd water tot en met vloeistofklasse 2. Op zoek naar Keerkleppen met BA beveiliging? Vind jouw geschikte keerklep bij Badkamerwinkel. Wildkamp helpt u graag verder!


Vandaag bestel morgen in huis! Op de meeste goedgekeurde keerkleppen van het type EA vind je stopjes. De stopjes, die je eruit kan draaien, kan je vervangen door leegloopkraantjes. Dit is zeker nodig als je geen leegloopkraantje(s) voor de keerklep hebt staan. Anders kan je niet testen of je keerklep werkt.


In de handel zijn ook volledig geïntegreerde be-veiligingseenheden EA verkrijgbaar (stopkraan aan intrede zijde, test-kraan, uitwisselbare keerklep , mano-meter, stopkraan aan uittrede zijde), waardoor de noodzaak om zicht te hebben op de installatie beneden-strooms de keerklep komt te verval-len. Met name bij de controle op de naleving van de wet- en regelgeving op het gebied van Legionellapreventie liepen de drinkwaterbedrijven steeds vaker tegen het probleem aan dat er geen controleerbare keerklep geplaatst was. Wanneer u één van uw huishoudelijke apparaten aan wilt sluiten op het drinkwaternet, is het van belang dat u een controleerbare keerklep plaats om het drinkwater te beschermen tegen het terugstromen van verontreinigd water. Kling Brandbeveiliging kan jaarlijks, gelijktijdig met het haspelonderhou voor u de keerkleppen mee controleren.


Watts keerklep , schroef EA.

Hierbij voorziet onze specialist de keerklep van een onderhoudsetiket en legt hij de bevindingen vast in het logboek. Makkelijk, veilig en voordelig. De keerklep is een los onderdeel (eerste foto) of is in een kraan ingebouwd (tweede foto, in de vorm van een beluchter). Er bestaat ook een Nicoll pvc keerklep (Arnomij) die zowel verticaal als horizontaal in de spoelwate. Dit zorgt ervoor dat water maar één kant op kan stromen.


Daarmee voorkomt het dat legionella zich snel kan verspreiden. Daarom is het zo belangrijk (en wettelijk verplicht) dat deze kleppen eens per jaar gecontroleerd worden. Onder de Beoordelingsrichtlijn BRL-K6vallen de volgende typen: Familie E, type A, controleerbare keerklep met controle aansluiting, Familie E, type B, niet.


Met binnendraadaansluitingen. Een terugslagventiel, terugstroombeveiliger, terugslagklep of keerklep , is een ventiel dat wordt gebruikt om water, vloeistof, granulaat, poeder of gas in één richting door te laten. Meestal duwt het medium de klep bij het heenstromen open en sluit een veer of de zwaartekracht de klep. Ontbreekt deze beveiliging, dan kunnen onder bepaalde omstandigheden ongewenste stoffen terugstromen in de drinkwaterinstallatie.


Om terugstroming te voorkomen is het vereist dat in de leiding een afsluiter en een EA -beveiliging (controleerbare keerklep ) zijn gemonteerd. De beveiliging moet voldoen aan Waterwerkblad WB 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts