woensdag 20 september 2017

Gazon doorzaaien

Gazon doorzaaien

Ruime keuze tuinartikelen online. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs.


Uw gazon renoveren door nieuwe graszaden te zaaien. Het Husqvarna-stappenplan om uw gazon te redden door middel van doorzaaien. Bij gebrek aan neerslag na het doorzaaien , kan er dus best beregend worden. Tenslotte kan het gazon ook bemest worden, om zo extra voedingsstoffen toe te voegen aan het gazon en de doorgroei van het jonge gras te versterken. Als er kale plekken in je gazon zitten kan je aan de slag met graszaad.


Hoe haal je het maximale resultaat uit het (door) zaaien van je gazon ? Doorzaaien is de bestaande grasmat voorzien van nieuw gras. Met doorzaaien breng je nieuw gras in de grasmat van een soort die u erin wil hebben. Geef het hele gazon direct na het doorzaaien water.


Gazon doorzaaien

Blijf het gazon regelmatig bewateren, de eerste weken drie tot vier keer per dag, zodat de zaadjes goed kunnen ontkiemen - de zaadjes moeten altijd vochtig zijn. Laat de zaadjes nooit helemaal uitdrogen. Als het gras eenmaal gaat groeien, hoef je het gazon niet meer zo vaak water te geven. Zoals al eerder aangegeven, kun je direct na het inzaaien het gazon bekalken en bemesten met respectievelijk AZ-Kalk en Gazon -AZ.


Deze simpele stappen kunnen allemaal op dezelfde voorjaarsdag worden gedaan. Hiermee leg je de basis voor een prachtig, mosvrij en diepgroen gazon op één dag. In een gazon kunnen kale plekken ontstaan. Oorzaak hiervoor moet u zoeken in vorst, droogte, ziekte, overmatige betreding of voedingstekort. Op de kale plekken gaat onkruid groeien.


Deze kamt de gazon uit en verwijdert mos en de viltlaag. Als er teveel gras weg is, moeten we bijzaaien met de doorzaaier. Die maakt groefjes in de gazon en zaait nieuw graszaad in. Tot slot verbeteren we de bodemstructuur met de beluchter of hollepijpbeluchter.


Ook kan men het gazon een tijdje niet betreden. Maar is ook nog een tweede oplossing, doorzaaien. Met behulp van een doorzaaicombi kunnen wij namelijk in een handomdraai een verouderd en uitgedund gazon renoveren.


Met deze machine brengen we nieuwe graszaden aan in uw bestaande grasmat. Wij verzorgen onderhoud en complete renovatie van gazons en grasvelden voor particulier en bedrijf. Ook kunnen we uw bestaande gazon doorzaaien of bemesten. Ons zelf ontwikkelde unieke procedé bestrijdt emelten, engerlingen en ander ongedierte in uw gazon.


Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden! Een gazon zaaien in het najaar in stappen. In dit handige stappenplan leggen wij je precies uit hoe je het inzaaien van je mooie nieuwe gazon het best aan kunt pakken. In makkelijke stappen heb jij zo een nieuw gazon aangelegd! Als je eenmaal een gazon zaaien hebt gedaan en het volledig hebt hebt aangeleg moet je het natuurlijk ook goed onderhouden.


Een goede manier om je grasveld of gazon te voeden, is door een kunstmeststrooier te huren. Dit werkt als een soort kruiwagen, waarin je de kunstmest doet. Nochtans kan vaak met een minimum aan inspanning een mooi resultaat bekomen worden door het gazon te renoveren. Bij renoveren maken we een onderscheid tussen herstellen van kale plekken en doorzaaien.


Kale plekken ontstaan meestal plaatselijk. Vaak ligt de rest van het gazon er mooi bij en moeten alleen de kale plekken hersteld worden. Het gazon heeft dan weer de fraaie uitstraling die u van uw gazon verlangt.


Methode van gras bijzaaien. Het bijzaaien van het gazon is vaak het gevolg van een gazon dat problemen heeft gekend. De oorzaken van de kale plekken of een dunbezet gazon moet u eerst wegnemen voordat u begin met bijzaaien. Zeker wanneer je het gazon na het verticuteren gaat bemesten en doorzaaien zie je na enkele weken al resultaat.


Tips om je gazon te bemesten vind je hier. Hoe diep je moet verticuteren is afhankelijk van de mate van vervilting en de leeftijd van het gazon. Over het algemeen geldt een snedediepte van ca. Door dit ‘ doorzaaien ’ ligt het zaad goed beschermd in de vruchtbare grond. Vervolgens worden de sleuven meteen dichtgedrukt.


Ook zorgen wij direct voor de juiste bemesting die het graszaad een optimale voedingsboost geeft. Voor het doorzaaien en het herstellen van kale plekken kan het graszaadmengsel gebruikt worden waarmee het gazon oorspronkelijk ingezaaid werd. Het begin van de lente is voor veel gazon bezitters het moment om het gazon te verticuteren. Verticuteren is een afgeleide van de Engelse benaming vertical cut.


Deze benaming geeft uitstekend weer wat er gebeurt wanneer je als gazononderhoud het gazon verticuteert. Handmatig of machinaal worden er messen verticaal door het gazon gehaald. Een voorbeeld is natuurlijk om het gras te zaaien, maar een andere veelgebruikte manier zijn graszoden.


Het zaaien van een gazon is niet heel erg lastig, maar u moet natuurlijk wel weten wat de beste tijd voor het zaaien is en welke verschillende stappen genomen moeten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts