Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk.
Reserveer online, laagste prijzen. Volksnamen zijn onder andere nachtkeers, nachtpitjes, nachtkaars, leliën-van-een-nacht en vierentwintiguursbloem. Middelste teunisbloem , Oenothera biennis, is een van de drie teunisbloemen die we in onze flora onderscheiden. Dat doen ze namelijk nogal snel.
In Europa heeft de plant zich tot een andere soort ontwikkeld. De standplaatsen zijn echter hoofdzakelijk sterk door de mens beïnvloed: spoorwegbermen, haventerreinen, steenkoolbergen, ruigten enz. De soort wordt ook, zij het minder frequent, in meer natuurlijke biotopen gevonden, onder meer in de duinen.
De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca.
De bladeren zijn groen en ongeveer cm. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Behalve medicinale eigenschappen heeft de plant culinaire waarde.
Gepekelde wortels kunnen uitstekend worden gegeten als bijvoorbeeld aperatiefje. De middelste teunisbloem is niet aangewezen op kruisbestuiving. De wortels van de eerstejaarsplant,- dus als ze het rozetstadium heeft – zijn, gekookt of verhit, goed eetbaar.
Kook ze als aardappel of wortel (peen). Kleine teunisbloem (Oenothera parviflora) - sinds de 18e eeuw. In recentere publicaties staat dat het in de Benelux gaat over Oenothera deflexa of de zandteunisbloem. In het Engels luistert de plant oa naar de namen Evening primrose, Evening star en Sundrop.
In de bloemknop is de stijl korter dan de meeldraden, maar groeit in het laatste stadium van bloemknop door, ondertussen vindt ook zelfbestuiving plaats. Middelste want er komen in Nederland nog twee andere soorten in het wild voor. De stempelstralen uitgespreid. Hoogte bloeiende plant 50-m.
Kenmerken == De gele bloemen hebben vier kroonbladen. Deze laatste groep blijft over het algemeen veel lager.
Geel is de meest voorkomende kleur bij Oenothera, maar ze zijn er ook in roze of wit. In de zomermaanden zie je niet alleen op meer natuurlijke groeiplaatsen, maar ook in de bermen en taluds van autowegen de tamelijk hoge planten met forse stengels en grote opvallende goud- tot oranjegele bloemen boven in de plant. De plant stelt geen hoge eisen en behoorde al vrij snel tot onze flora. Droge, voedingsarme grond op een zonnige plaats is al voldoende om (in het tweede jaar) de tot meter hoge stengels te laten groeien. Deze trekt veel bijen en vlinders aan.
Het stelt geen eisen aan de grond. Hoe meer zon des te sneller het groeit. Een kleine uitvoering van de grote teunisbloem. Te vinden op de armste zandgronden maar zeldzaam.
Teunisbloem zaait makkelijk uit in de tuin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.