maandag 29 januari 2018

Moestuin kas

Kas is beoordeeld met een 8. Vergelijk alle aanbieders op Zoover. Nu voordelig dagen naar Kas v. Vogelhuisjes, duurzame moestuinbakken, insectenhotels, tuingereedschap en meer. Tuinkassen al vanaf € 295. En in het voorjaar kun je er soorten uit oogsten als (weeuwenteelt) spitskool, bloemkool, worteltjes, mosterdbla etc.


Moestuin kas

Als je serieus wilt kweken in de tuin is een tuinkas een zeer handig hulpmiddel. Er zijn vele typen en soorten. Bij de keuze voor de juiste kas moet je niet alleen denken aan de ruimte die je hebt maar ook hetgeen wát je wilt kweken is bepalend voor het type. Hieronder een overzicht van de meeste gebruikte modellen, we beginnen met de kleinste. In kas komt dan aan het einde van het pad de zaaitafel.


Je kunt erg mooie tafels kopen, van roestvrij staal, etc. Wij hebben de ‘zwevende tafel’ zelf gemaakt. Vooral omdat onze kas op een gehuurde volkstuin staat, maar voor in je eigen achtertuin is het wellicht wel leuk om een mooie tafel te kopen. Intussen rijpen de laatste tomaten aan de kalende ranken van onze tomaten planten. Buiten zal het rijpen iets trager gaan dan in de serre of kas.


Veel moestuiniers hebben ijverig gewerkt in de zomer en heel veel groenten ingemaakt voor de winter. Ze ruimen na de tomatenoogst de moestuin op voor de winter. Veel mensen denken dat je planten kunt laten overwinteren in de kas , maar als de kas niet verwarmd is, vriest het buiten net zo hard als binnen. De kas beschermd wel perfect tegen regen en kou. Door het glas wordt het in de kas veel warmer dan buiten, daar door groeien groenten en fruit sneller.


Net als buiten staan er bakken in met MM-mix. Toch schrijf ik er nooit over, want voor een Makkelijke Moestuin heb je niet persé een kas nodig: je kan prima zonder. Maar ook omdat ik ‘m lang niet zo goed gebruik als zou kunnen. Zo’n kas is toch reuze handig?


Daarnaast gebruik ik de kas om voor te zaaien, groenten en bloemen zaai ik in bakken om later na mei als de kans op nachtvorst geweken is buiten te kunnen zetten. In de kas geld hetzelfde principe als buiten de kas : de aarde heeft vruchtwisseling nodig, dat betekent rouleren per jaar van kweekplek per plant soort of de aarde elk jaar vervangen. Met een kas verleng je het tuinseizoen. De wolken drijven boven je hoofd voorbij, wind en regen zijn bijna voelbaar.


Toch beschermd en beschut samen met je planten in de kas. Een kas is ook te verwarmen zodat zelfs tropische planten het fantastisch doen. Steeds meer mensen ervaren het plezier en gemak van tuinieren in een kas. Een Makkelijke Moestuin opzetten kan het hele jaar door.


Moestuin kas

Alleen in december en januari kan je niets zaaien of planten. Dus hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt. Boek uw Hotel in Kas online. Reserveer online, laagste prijzen. Het kweken van eigen groente en fruit is leuk en gezond.


Je kunt je moestuin klein beginnen, in pot of op een vierkante meter. Slaat het aan en heb je tijd en ruimte, ga dan groter. Plannen maken, zaaien, oogsten en koken. Doe het zelf Mensen die graag dingen zelf maken voor de moestuin kunnen hier terecht om doe het zelf projecten te bespreken, zoals het bouwen van een kas , compostbak.


In deze overdekte kassen zijn de jonge plantjes goed beschermd tegen allerlei weerinvloeden, zoals win regen en vorst. Wil jij ook een eigen exemplaar? Kom naar De Moestuin in Utrecht om je feest te vieren, lokaal geteelde groenten van eigen grond te kopen of om lekker te lunchen of taart te eten! Een moestuin kan natuurlijk ook in kleinschalige vorm worden opgezet. Je kunt bijvoorbeeld potten gebruiken voor op de vensterbank bij het raam of op het balkon.


Ook zijn er er kant en klare bakken beschikbaar waarmee je eenvoudig een kleine moestuin kunt opzetten. Een bekend concept is de ‘vierkante meter tuin’. Zie ook: , bak, boeken. Planten die van warmte houden, zoals tomaten, aubergines en paprika’s, zullen het in een kas veel beter doen dan in de vollegrond.


De moestuin -mogelijkheden worden dus flink uitgebreid door de aanschaf van een kas. Schuilen en opwarmen: als je moestuin niet vlakbij huis is, kan je tijdens een regenbui gauw even de kas in duiken. Is dat eigenlijk wel een echte moestuin ? Nou ja, in zekere zin dan. De enige zonnige plek in haar kleine stadstuintje is net groot genoeg voor een stoel.


Daar wil ze zelf graag van het zonnetje genieten. Op het volkstuin complexje waar het. Zaden kopen voor je moestuin ? Groente zaden, Kruiden zaden, Bloemen zaden, Biologische zaden: Moestuinzaden van Moestuinland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts