maandag 22 januari 2018

Palen heien

Het de grootste assortiment uit meer dan honderd shops. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Heien is het in de grond inbrengen van een stalen of houten of betonnen damwand of heipaal.


U kunt bij ons terecht voor allerlei soorten heiwerken. Van het uitzetten van de grond tot aan het heien van de palen. Bekijk hier alle mogelijkheden!

Paalsysteem is 1 grondverdringend. Uitvoerbaar bij beperkte werkhoogte met kleine, lichte en wendbare funderingsmachines. Prefab betonpalen zijn het meest toegepaste funderingsproduct in Nederland en als het om het heien van betonnen heipalen gaat mogen we ons als Sterk met recht een specialist noemen.


Met name in het zwaardere heisegment! Palen met grote diameters (tot 6mm) en lengtes tot meter zijn voor ons geen probleem. Wij leveren en heien stalen buispalen, mortelschroefpalen, schroefinjectiepalen, betonpalen, houten palen met betonopzetters, persdrukpalen, schroefbuispalen, stalen damwan beschoeiingsankers en schroefankers. De kleinste doorgang voor een kraan is al mogelijk vanaf cm.


Al jaar ervaring met palen heien.

Bent u van plan palen te heien voor een fundering? Dan bent u bij Smit Heiwerken aan het juiste adres. Wij zijn specialist in heiwerken en funderingstechnieken. Wij verzorgen voor u graag het hele heiproces.


Wij zitten meer dan jaar in het vak dus palen heien kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Bij heiwerken bestaan de totale kosten uit materialen, arbeidskosten, machinekosten, afvoerkosten en voorrijkosten. De materialen nemen dan met procent verreweg de grootste plek in beslag. Het heien zelf, dus de arbeidskosten zijn procent, de machinekosten procent, de voorrijkosten procent en de afvoerkosten procent.


Is heien voor een vergunningsvrij bouwwerk ook vergunningsvrij? Het is onderdeel van de constructie. Het gehele bouwwerk is vergunningsvrij en kan zonder toestemming van de gemeente gebouwd worden. Bespreek de fundering goed door met uw aannemer.


Aandacht voor trillingen bij heien. Of beter gezegd: met een boor wordt grond verwijderd en daarna wordt een paal gestort in het ontstane gat. Heiwerk wordt vaak door de aannemer uitbesteed bij een heibedrijf want die zijn erin gespecialiseerd en dat geeft het voordeel dat zij de risico’s en handigheden kennen om relatief snel en eenvoudig palen te heien.


Speciale aandacht verdient het trillingsvrij, dan wel trillingsarm heien. Heicombinatie SPS heit trillingsarm door middel van het voorboren van palen.

Palenrammer huren per dag of per week bij Boels. Voor palen met een maximale diameter van 1mm. Direct beschikbaar, huur nu online! Heeft u een uitbreiding, verbouwing of renovatie in de planning, maar er is beperkte werkruimte? Bufix Funderingstechniek is gespecialiseerd in het installeren van buispalen door middel van heien , draaien of injecteren met grout in kleine ruimtes op minimale oppervlaktes.


We kunnen houten palen aanbrengen met een lengte van meter zonder schakelingen, boven de meter moeten we de palen schakelen met een stalen mof. Hierna zetten we er een beton oplanger op die de houten heipalen weer onder het grondwater zet. Er is nl een redelijke kans dat die dan kapot gaat bij de heimuts of scheurt bij doorschieten van die laag. Dan moet je sowieso naar boren of voor elke paal voorboren. Wat het verschil in kosten teniet doet).


Als het waterpeil stabiel en redelijk hoog is kan je er ook voor kiezen om houten palen te laten heien met een oplenger. Wat kost heien voor de fundering? Lees meer over heien , waarom er geheid moet worden en aan welke kosten je dan moet denken.


SelektHuis bereid je zo goed mogelijk voor op het hele bouwtraject en ontzorgt gedurende het hele bouwproces. Houten palen zijn gevoelig voor houtrot. Deze palen zijn alleen geschikt voor heiwerk dat niet dieper dan de laagste waterstand komt. Indien dit wel het geval is, kan de vakman nog kiezen voor betonnen opzetters op de houten palen. Hierover stort hij dan een betonbalk.


Een alternatieve vorm van heien is het plaatsen van boorpalen. Bij het heien van de palen wordt toch de weerstand van de grond (tellen van het aantal klappen per cm) bijgehouden? Dan blijkt toch of de weerstand van de grond voldoende is?


Antwoord: Walinco is voortdurend bezig met het herstellen van funderingen die in het verleden op die manier (niet goed) gemaakt zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts