woensdag 27 januari 2016

Bodemsubstraat vijver

Bodemsubstraat vijver

Vind bodemsubstraat vijver. Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Vertrouwd resultaat voor substraat kopen. Check Visymo voor de beste resultaten! Vijveronderhoud nu al vanaf €75.


Alle merken voor vijveronderhoud. De nieuwe vijver is uitgegraven, de folie zit op zijn plaats en de vijverrand is afgewerkt. Klaar om de vijver te vullen! Maar voordat je de kraan openzet, is er nog een belangrijke klus te doen. Een bodemsubstraat is speciaal bedoeld voor de bodem van uw vijver of voor uw vijverfilter.


Het bevordert de ontwikkeling van micro-organismen, zodat deze op hun beurt een natuurlijk evenwicht scheppen. In onze webwinkel verkopen wij bodemsubstraat van Premium Substrate en Superalite. Visvoer en toebehoren, voor aquarium en vijver Zoeken Kleine attentie bij elke bestelling Voor 16.


De zuurstofplanten zullen gaan verslijmen en de waterlelies vertonen vaak een dwerggroei. Voor de bacteriën is substraat ook niet nodig, want bacteriën leven van de verrotting in de vijver , daar hechten ze zich aan vast en niet aan kale steentjes. Een prachtige vijver zorgt voor een bijzondere sfeer in je tuin. Groot of klein, met of zonder vissen: water geeft een extra element aan de tuin.


Met name als je het laat stromen! Kom naar Intratuin voor alle vijverbenodigdheden. Wij hebben alle vijverartikelen voor een mooie én gezonde vijver en zelfs complete mini-vijvers voor op het terras. In deze vijver is de biologische kringloop prima in orde. Het water is dan ook kraakhelder.


Op de bodem van de vijver is het bodemsubstraat te zien, waarin de bacteriën huizen. De hardheid van deze vijver is voorafgaand aan het groeiseizoen op peil gebracht met Mineral. Bovendien voorkom je zo ook verrotting van de wortels. Bodemsubstraat gaat normaal een leven lang mee, maar blijft enkel actief zolang het niet wordt afgedekt met organisch afval. Komt dit toch voor, verwijder dan best het bodemslib.


Dit gebeurt doordat vijversubstraat uit speciale poriën bestaat, waarin micro-organismen zich makkelijk kunnen vestigen. Hierdoor wordt organisch materiaal afgebroken en wordt het natuurlijke evenwicht in de vijver hersteld. Natuurlijk hebben we ook veel producten voor de tuin wat het geheel vormt met de vijver. Te denken valt aan slanghaspels, tuinslangen, sproeiers, beregeningcomputers, snoeischaren, slangkoppelingen en nog veel meer.


Nikoi is dus niet alleen een vijvercentrum maar ook voor rondom de vijver kunnen we je helpen aan tal van producten. Nu je vijver is aangelegd kun je op allerlei manieren leven erin aanbrengen. Bij koikarpers moet de vijver daarentegen veel dieper zijn. GAMMA biedt een enorm assortiment doe-het-zelf materialen en alles voor je huis en tuin. GigaGunstig is dé site om bodemsubstraat vijver te vergelijken!


Nog niet zozeer vanwege de honderdduizenden naaldjes die in de herfst overal rondwaaien en ook in de vijver belanden,maar meer doordat er het jaar door steeds verdroogde strengen vol zaadkegeltjes af vallen. Naast de ideale werking op de vijverbodem en oevers, kan Velda Premium bodemsubstraat ook uitstekend gebruikt worden als inpotmateriaal of zelfs als filtermateriaal. Het zit hem hier in de poreusheid van het substraat waardoor het zeer luchtig is en door het enorme interne oppervlak een goede bacteriehechting heeft. Na het schoonmaken van de vijverbodem en eventueel het vijverfolie vervangen, kun je de vijver weer vullen. Gebruik hiervoor leidingwater en meng hier direct GH-Extra door om er geschikt vijverwater van te maken.


Bodemsubstraat vijver

Eventueel kun je, na de vijverbodem schoonmaken maar voor het weer vullen van de vijver , bodemsubstraat aanbrengen. Bodemsubstraat bestaat uit poreuze lavasteentjes die daardoor een zeer groot intern oppervlak hebben. Bacteriën kunnen hierop uitstekend groeien. Filterlava voor de vijver. Lavasteen is een uiterst poreus gesteente wat vaak gebruikt word in de laatste kamer van meerkamerfilters en kleinere filterinstallaties van de vijver.


Ook worden lavastenen gebruikt in plantenfilters. Zeoliet heeft de goede eigenschap om verontreinigen zoals ammonia en nitriet op te nemen uit de vijver. Dit is gaat helaas niet vanzelf.


Als je de natuur haar gang laat gaan is je vijver binnen de kortste keren troebel en zie je je waterplanten en vissen niet meer terug. Het onderhouden van je vijver. Onbezorgd genieten van je vijver begint met goed onderhoud. Een biologisch filter kan hierdoor een bacteriekolonie huisvesten, die de vijver van voldoende koolzuur (CO2) voorziet. Een vijverfilter moet bij de eerste ingebruikname en steeds bij het begin van het groeiseizoen geënt worden met een bacteriestarter.


Ook bodemsubstraat werkt door middel van oppervlakte-vergroting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts