dinsdag 5 januari 2016

Gietijzeren haardplaat

Een gietijzeren haardplaat neemt warmte op die anders verloren gaat en geeft deze weer af aan de kamer. HAARDPLATEN te koop bij Charles Nijman Fireplace Antiques. HAARDSCHERMEN te koop bij Charles Nijman Fireplace Antiques.


Kachelpoken te koop bij Charles Nijman Fireplace Antiques. Een oplossing die gezocht wordt in het vervangen van de. Voeg een mooie decoratie toe aan uw openhaard. De haardplaten zijn gemaakt naar modellen van antieke haardplaten.


Voordelen van een gietijzeren haardplaat zijn dat deze een hoger rendement geeft door de hitte uitstraling van de haardplaat. Daarnaast voorkomt of verbergt een haardplaat scheuren in uw achterwand. Gietijzeren haardplaat met vrouw 50cm x 50cm x 1cm. Veelal alle haardplaten zijn van gietijzer.


Gietijzeren haardplaat

Deze platen zijn zodoende niet alleen hittebestendig of vuurvast, maar zorgen er ook voor dat de warmte wordt opgenomen die anders verloren gaat. Vervolgens geeft de gietijzeren haardplaat de warmte ook weer terug aan de kamer. Het is te vergelijken met de functie van radiator. Op zoek naar een haardplaat voor uw haard?


U KUNT ZE ALLEEN BIJ ONS IN. De versieringen bestonden vaak uit dolfijnen, slangen, salamanders, zeenimfen en schelpen. Een haardplaat uit deze periode is te herkennen aan rijke versieringen rond een middentafereel. De zijkanten waren omrand met bloemen, bladeren en vruchten. De Duitse platen uit die tijd zijn veel soberder, meer rechttoe rechtaan.


Haardplaten geven een authentiek, warm gevoel aan aan een oude of nieuwe open haard. Bovendien stralen ze de hitte van het vuur de kamer in en vergroten. Fleurs de lys aux palmes Haardplaat. Hoe ouderwets dit ook klinkt, Charles Nijman is tegenwoordig dag in dag uit met haardplaten in de weer.


En met succes, want de zware gietijzeren platen vinden over de hele wereld aftrek. Eeuwen geleden was de haardplaat de radiator van het huis. Deze gietijzeren kachels bestonden uit versierde platen. Niet zelden werden die platen later afzonderlijk als haardplaat gebruikt. De vondst van vandaag is een gietijzeren haardplaat.


Gietijzeren haardplaat

En wel één van de eerste politieke haardplaten ter wereld. Afkomstig uit het rebellerende Holland dat in de zeventiende eeuw vocht voor politieke republikeinse onafhankelijkheid te midden van feodale Europese buurlanden. Het gietijzer absorbeert namelijk de hitte van het vuur en geeft deze indirect weer af als behaaglijke stralingswarmte.


Tevens beschermt een antieke gietijzeren haardplaat ook de gemetselde vuurmond tegen de hitte van het houtvuur. In goede staat met sporen van leeftijd en gebruik. De Chaumont crème is een grafiethoudende pasta die een natuurlijke of antieke glans verleent aan uw gietijzeren haardplaat of andere ijzerhoudende artikelen (binnenshuis). Met een borstel aanbrengen, enkele uren laten drogen en daarna opblinken met een vod of borstel.


Gietijzeren haardplaat

Wanddecoratie , gietijzeren haardplaat boer met paard en ploeg. Deel uw product ervaring en plaats een review. Haardplaten en kachelplaten ontstonden ongeveer gelijk en hebben hun oorsprong in de Eiffel en Elzas.


Aanvankelijk waren de platen eenvoudig, maar al snel werden er houtsneden of stempels in het zandbed gedrukt waardoor de plaat een reliëf kreeg. De gietijzeren platen werden gegoten in een zandbed. A German cast iron hearth plate for the Dutch market, c.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts