vrijdag 29 januari 2016

Notenbomen soorten

Hoewel de walnoot en hazelnoot verweg het bekendste is zijn er ook andere notensoorten zoals pecannoot, macadamianoot en natuurlijk de amandel. Voorbeelden van notenbomen zijn de hazelnoot, beukenboom, walnoot en tamme kastanje. De Corylus avellana (hazelaar of hazelnoot) en de Juglans regia (walnoot) worden voornamelijk toegepast in de (moes)tuin. Deze noten zijn erg lekker en goed te verwerken in allerlei gerechten. Over de hele wereld komen verschillende soorten walnotenbomen voor.


In Nederland is de Juglans Regia het bekendst. Deze Walnotenboom groeit uit tot een grote boom. De Juglans Regia geeft pas noten als hij tot jaar oud is. In de loop der tijd zijn er nieuwe soorten en cultivars walnotenbomen gekweekt.


Een notenboom is een mooie toevoeging voor de tuin. Een walnotenboom verzorgen. Bekende andere soorten van de noot zijn de ‘Broadview’ en ‘Jupiter’. Beide soorten zijn slechts beperkt leverbaar.


Notenbomen soorten

U kunt hiervoor informeren in de periode tussen oktober en maart. Op de kwekerij zijn vaak diverse soorten vogels, insecten en andere dieren te vinden. De okkernotenboom of walnotenboom (Juglans regia) produceert één van de meest gekend soorten vruchten: de walnoot. Ontdek er alles over snoeien en soorten walnotenbomen in dit artikel van een notelaar in de tuin.


De verschillende soorten notenbomen zijn direct leverbaar en worden door ons zelf gekweekt in eigen kwekerij. De mooiste notenbomen kopen doet u online bij kwekerij Bomenenzo. Bij ons vindt u een ruim assortiment en bent u verzekerd van een veilige betaling. Notenboom kopen bij Bomenenzo. Kom eens bij ons langs om de diverse notenbomen te.


Ondanks dat de verschillende soorten notenbomen op elkaar lijken, zitten er toch wat (kleine) verschillen in de bomen. De boom heeft een halfopen kroonstructuur. Het blad van de Juglans regia is ovaal en voelt lederachtig aan. Alle soorten notenbomen en struiken Lage verzendkosten Hoge klantbeoordeling veel soorten fruitbomen Groeigarantie. Vergelijkbare zoekopdrachten voor soorten notenbomen.


Een oude notenboom is een boom met karakter voor in uw tuin. Walnoot, Okkernoot of Notelaar kopen? De walnoten houden insecten op afstand. Vrijwel alle notenbomen laten in de winter hun blad vallen, zoals alle fruitbomen dat doen.


Notenbomen soorten

Tips bij het kopen van een notenboom. Je kunt gaan voor niet eetbare noten, omdat je de boom zo mooi vindt. Maar er zijn ook diverse soorten notenbomen met eetbare noten. Deze boom groeit vol uit en geeft goede noten. De veredelde soorten groeien minder groot uit maar geven ook goede noten.


Er zijn verschillende soorten notenbomen. Deze zijn beperkt leverbaar maar kunt u wel aanvragen. De stam van een notenboom is licht gekleur grijsgroen en licht op tussen andere bomen in de winter.


Ze staan graag op kleigron zoals in de Betuwe en in Zeeland. Nederland is het noordelijkste land waar ze goed kunnen groeien, nog noordelijker zijn de winters te koud en bevriezen de takken en de bloemknoppen. Voor de meeste soorten geldt dat Nederland het meest noordelijk gelegen gebied is waar ze nog goed kunnen gedijen. Zodra je noordelijker gaat, is het voor de notenboom lastig de vrieskou te overleven.


Doordat de notenbomen van elkaar verschillen, verschillen ook de snoeiwijzen. Andere soorten die onder het geslacht Juglans vallen zijn bijvoorbeeld de witte walnoot en de zwarte walnoot Beschrijving. De bladverliezende boom kan. Dat heeft al bijkomend voordeel dat het insecten op afstand houdt.


Op dit moment bieden wij diverse walnotenbomen aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts