maandag 13 februari 2017

Grondverbeteraar moestuin

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. AVEVE bodemverbeteraar voor moestuin werd ontwikkeld voor het zelf telen van groenten of fruit. Deze organische bodemverbeteraar werd verrijkt met wormencompost bestaande uit 1 plantaardig materiaal. Dankzij deze vertering van dit organisch materiaal door wormen krijgt deze bodemverbeteraar een aantal unieke eigenschappen.


Naast de “gewone” mestsoorten zoals de bekende kunstmestsoorten, patentkali, bloedmeel, beendermeel, etc.

Bemesting wordt ook wel eens. Goede grond bevat alle voedingsstoffen die planten nodig hebben. Maar niet alle grond is ideale tuinaarde en zelfs de rijkste bodem kan op den duur uitgeput raken.


Dan kan een grondverbeteraar soelaas bieden. Met deze tips geeft u uw planten en gewassen een uitgebalanceerd groeidieet. De kwaliteit van je grond is een zeer belangrijke factor voor een gezonde en geslaagde teelt in de moestuin.


Het is daarom belangrijk om goed voor de grond te zorgen. Dit kunt je doen door groenbemesters in het najaar te telen.

Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen. Hoe (breed) maak je bedden en paden in je moestuin ? Hoe bescherm je je bodem tegen regen- en hagelschade?


Hoe doe je aan teeltwisseling? Hoe gebruik je insectengaas? Hoe houd je katten uit de moestuin ? Ik wil gaan beginnen met composteren van tuin- en keukenafval, zodat ik volgend jaar compost heb voor de moestuin. Nu lees ik echter op verschillende sites wel wat tegenstrijdigheden. Volgens de één is compost enkel een grondverbeteraar (en daar zou ik het ook voor toepassen).


Gebruik organische meststoffen in je moestuin. Zo ben je er zeker van dat er alleen maar natuurlijke voedingselementen in de bodem en op termijn in je groenten terecht komen. Lavameel heeft heel wat toepassingen in de akkerbouw, moestuin , groententeelt, fruitteelt, bomenteelt, substraatteelt, kamerplanten, rozen en heesters, poederverstuiving over bladeren, composthoop,…. Deze bodemverbeteraars bevatten veel voedingsstoffen en verbeteren de bodemstructuur en vruchtbaarheid.


Met de bodemverbeteraars van Welkoop krijgen je gazon en de planten in je borders, potten, moestuin alles wat ze nodig hebben om sterk en groen te blijven. Om uitputting en structuurverval te voorkomen dient u regelmatig uw tuingrond van extra organisch materiaal te voorzien.

Een gezonde tuingrond bevat gauw tot organische stof. Kalium K: Zorgt voor een stevige plant en vrucht. In de moestuin zijn vruchthoudende planten ook erg gebaad bij een extra dosis kalium (ook voor de smaakontwikkeling). Smeerwortel toevoegen (aan je compost) verhoogd ook je kaliumpercentage op natuurlijke wijze.


Optioneel ook magnesium Mg: Te weinig magnesium zorgt voor bvb gele vlekken op de plant. Hoe krijg je meer nuttige dieren in je moestuin ? Hoe helpen vogels in je moestuin ? Hoe kun je je zandgrond verbeteren? Hoe maak en gebruik je plantenaftreksels?


Hoe ontgin je een veronkruid stuk grond? Toeppassing in bestaande beplantingen zoals moestuin , siertuin, gazon en potten. Uitstekende combinatie met de biologische plantenvoeding.


Opgelet: ons volledig aanbod is momenteel nog niet online beschikbaar. Geleidelijk aan voegen we meer producten toe. Leverbaar in big bag door heel NL.


Een bodemverbeteraar verhoogt de bodemvruchtbaarheid. Bodemverbeteraars zijn stoffen die aan de bodem toegevoegd worden zodat de planten beter groeien en gezonder zijn. Een goede grondverbeteraar is een must voor elke tuin! Lavasteen, als grondverbeteraar , verlucht op uitzonderlijke wijze de grond.


Lavasteen is uitermate geschikt om drainagesleuven te vullen of om met de bestaande grond te vermengen. Tuinhumisol is de ideale grondverbeteraar bij de aanleg van nieuwe aanplantingen en gazons. Voor je de aanleg van een nieuwe tuin (siertuin, moestuin , gazon) begint, is het belangrijk even de startsituatie te analyseren. De bodemstructuur is hierbij een van de belangrijkste elementen.


Is het zan klei of leembodem? Is de grond gecompacteerd? Een bodemverbeteraar bestaat uitsluitend uit natuurlijke materialen die geleidelijk aan hun voedingsstoffen vrijgeven voor uw planten, gras of groenten.


Dit geeft gedurende een lange tijd extra energie voor alles wat in je tuin of moestuin groeit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts