dinsdag 28 februari 2017

Ecologische footprint

Ecologische footprint

Deze voetafdruktest brengt in kaart welke impact jouw persoonlijke levensstijl heeft op onze aarde. Aan het eind van de test krijg je tips om je voetafdruk te verkleinen. Koolstofvoetafdruk (carbon footprint): een maat voor de uitstoot van CO als gevolg van het gebruik van fossiele brandstoffen in het verkeer, luchtvaart, transport, productie van elektriciteit, verwarming enz.


Ecologische footprint

De Voetafdruktest: hoeveel aarde gebruik jij? We teren behoorlijk in op onze natuurlijke reserves. De gemiddelde Nederlander verbruikt zes keer zoveel aan grondstoffen dan er binnen onze grenzen beschikbaar is. Hiermee hebben wij een ecologische voetafdruk van aardbollen.


Nederland staat daarmee hoog in de top van landen met de grootste ecologische voetafdruk. What is your Ecological Footprint ? How many planets does it take to support your lifestyle? Take this free quiz to find out! Graag bieden we je met onze Footprint -friendly lifestyle gids inspiratie hoe je je voetafdruk kunt verkleinen. Zo kun je met kleine acties al een groot verschil maken!


De voetafdruk (ook wel mondiale of ecologische voetafdruk genoemd) is de ruimte die we per persoon innemen op aarde. Deze ruimte wordt berekend op basis van jouw levensstijl. Alles wat je consumeert kost namelijk ruimte. Eten en drinken neemt bijvoorbeeld ruimte in beslag, omdat het verbouwd en vervoerd moet worden.


Het begrip ‘ ecologische voetafdruk’ bestaat al ruim jaar en werd geïntroduceerd aan de Canadese Universiteit van British Colombia door Mathis Wackernagel. We laten allemaal onze ecologische footprint (voetafdruk) (of foodprint als we het over eten hebben ;)) achter op de aarde. De ecologische voetafdruk is een soort meetinstrument waarmee het ruimtebeslag van een mens op de Aarde bepaald kan worden aan de hand van iemands leefstijl.


En dat is geen positieve voetafdruk, deze voetafdruk staat volgens WWF voor: de hoeveelheid ruimte die nodig is voor de productie van wat we gebruiken en de opname van COdie we uitstoten. Minimaal energieverbruik, optimale klimaatprestatie, duurzame materialen. Bij Smiemans Projecten is duurzaam ondernemen de norm, we volgen de principes van ‘Slim Bouwen’ en IFD.


Maar ook de productie en het transport van constructiematerialen en de uiteindelijke sloop hebben natuurlijk invloed op de ecologische voetafdruk. Voordat ik My Happy Footprint startte, heb ik onderzoek gedaan naar mijn ecologische voetafdruk. Dit kerngetal is ontwikkeld om mensen zich bewust te laten worden van hun verbruik en van de schade die zij aanrichten aan de wereld door hun consumptie. Shoes and boots aren’t the only things that leave their mark on our planet: every piece of clothing has its own unique ecological footprint.


Ecologische footprint

That starts with the 1billion pounds of textile produced worldwide every year. That production process requires enormous amounts of farmlan fresh water, and chemicals. Wat is de ecologische en sociale duurzaamheid van de sojaboon? Karen ging op onderzoek uit.


Geluk zit in de kleine dingen. Gemaakt door het Global Footprint Network, die alle Voetafdrukgegevens wereldwijd verzamelt. Het gebruikmaken van de CO 2- footprint heeft als positief effect dat u van de elementen die opgenomen worden in de footprint , een administratie dient bij te houden.


Dit biedt vervolgens inzicht in het verbruik, wat gelijk bewuster maakt en besparing makkelijker maakt. Hoe wordt een CO 2- footprint opgesteld?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts