vrijdag 24 februari 2017

Ondergrond voor kunstgras

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Kunstgrassen van alle merken op beslist. Wilt u een kunstgras op uw balkon of dakterras aanleggen, dan moet er gebruik worden gemaakt van drainagematten. Lees hier ons uitgebreide stappenplan voor het installeren van uw kunstgras.


Selecteer hieronder onze beschikbare producten voor de ondergrond van uw kunstgras.

Voor de kunstgras ondergrond worden diverse benamingen gebruikt zoals onderbouw, fundering, grondwerk en ook de Engelse term sub base duikt regelmatig op. In principe gaat dit allemaal over hetzelfde. Voor het beste resultaat moet kunstgras op een ondergrond gelegd worden die: stabiel, draagkrachtig, egaal en voldoende waterdoorlatend is. Voor ondergrond worden meerdere benamingen gebruikt: onderbouw, grondwerk, onderlaag of fundering. In alle gevallen wordt hetzelfde bedoelt.


Het belangrijkste van een kunstgras ondergrond is dat het stabiel en egaal is, daarbij moet het ook voldoende waterafvoeren. Bij een onstabiele ondergrond is het gebruik van betongranulaat perfect.

Mix deze ondergrond nooit met cement, ook al klinkt dit erg sterk. Welke ondergrond is het beste voor kunstgras ? Wie voor kunstgras kiest, moet ook een type ondergrond kiezen. Uiteraard helpen wij je daar graag bij wanneer je je kunstgras bij ons koopt, maar hieronder leggen we graag alvast uit welke mogelijkheden er zijn, en wat de voor - en nadelen hiervan zijn. Als u uw huidige natuurgras gazon wilt vervangen voor kunstgras dient u het gras en grond af te graven.


Wij raden u aan om tenminste centimeter af te graven en een zandpakket (vulzand) aan te brengen van centimeter. Zand zorgt er namelijk voor dat er een stabiele en goed drainerende ondergrond ontstaat voor het kunstgras. Zorg er ook voor dat u een specialist inschakelt die garant staat voor de kunstgras ondergrond , omdat het vaak aan de onkunde van de installateur te wijten is. OF men steekt er weinig tijd in waardoor men meer kan verdienen… Belangrijk is u goed te laten informeren.


Het beste resultaat zal u bereiken door kunstgras op een stabiele, draagkrachtige, egale en voldoende waterdoorlatende ondergrond aan te leggen. De opbouw van de kunstgras ondergrond kan worden vergeleken met die van sierbestrating. Voor de ondergrond voor kunstgras raden wij normaal een zandbed van tot 5cm straatzan rijnzand brekerzand aan. Een ondergrond van gebrokenpuin of lavazand is ook mogelijk. Natuurlijk geldt dit niet voor kunstgras op het balkon of dakterras.


Er bestaat geen algemene richtlijn voor de ideale ondergrond. De perfecte ondergrond voor kunstgras is namelijk situatieafhankelijk.

Bij de keuze voor een ondergrond moet u rekening houden met de huidige omstandigheden van de tuin, de conditie van grond en de rest van de tuin. U hoeft zich nergens zorgen over te maken. Ook niet over de afvoer van het oude gras of de grond. Voor het leggen van het kunstgras creëren wij de perfecte ondergrond. Wij verwijderen de oude graszoden en een laag grond.


Wat is de ideale ondergrond voor uw kunstgras ? Deze mix bestaat ondermeer uit 1 gerecycled betongranulaat die hard en compact wordt maar toch waterdoorlatend is. Ideaal dus voor de ondergrond van het kunstgras. De ondergrond is geschikt voor.


Het product bestaat doorgaans uit een 2-laags constructie. Deze ondergrond zorgt ervoor dat een persoon zachter valt waardoor de kans op wonden of pijn verkleind wordt. Vrijwel alle velden worden om die reden voorzien van valdempend kunstgras.


Wat zijn de mogelijkheden van ondergronden voor kunstgras ? U kunt uit verschillende soorten ondergronden voor kunstgras kiezen. Door zijn stabiliserend vermogen is het geschikt voor bijna elke ondergrond. Wil je zelf kunstgras aanleggen? Laat het ons weten en we nemen deze klus voor je uit handen. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen over de ondergrond van kunstgras.


Bij de prijzen voor het laten leggen van kunstgras wordt ook van deze ondergrond uitgegaan. De kosten voor het aanbrengen van een ondergrond met stabilisatie mix bedragen € - per m². Ondergrond van ophoogzand. Deze optie is veruit de meest gebruikte ondergrond voor kunstgras in de particuliere tuin.


Het kunstgras mag niet gaan verschuiven. Gelijkmatig te verdichten. De kunstgras ondergrond die gebruikt wordt voor het leggen van kunstgras moet een samenstelling hebben die goed te verdichten is. Ons kunstgras is ook een mooie oplossing voor het afwerken van een groendak, het maken van een terras of roofing op bestaande tegels. Afhankelijk van het gebruik van uw dak terras, raden wij verschillende ondergrond kunstgras aan.


Ook moet er altijd gezorgd worden voor een goede drainage van regenwater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts