maandag 23 oktober 2017

Gazon onderhoud

Zoek naar grasveld onderhoud op de nieuwe KensaQ. Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Elke dag nieuwe vacatures in de bouw. Voor mooi groen gras moet je het gazon onderhouden.


Handig dus, deze kalender voor gazon onderhoud. Want die laat je precies zien wanneer wat moet gebeuren.

Zo krijg je het perfecte gazon. Als je straks weer van je gazon kunt genieten wil je natuurlijk dat het er mooi groen uitziet. Belangrijke stappen bij gazon onderhoud zijn: verticuteren, zaaien, kalk strooien, bemesten en maaien. Onderhoud voor de rest van het jaar. In januari laat u het gazon rusten.


Tip Is het gazon bevroren of nat? Loop er dan niet overheen. Ook raden wij u aan om bij nat weer niet met de kruiwagen of grasmaaier over het gazon te rijden.

De machines verdichten de bodemstructuur. Wij vertrouwen erop u hiermee een goede basis te hebben geleverd voor jarenlang plezier van een mooi gazon. Maar nu is het aan u: onderhouden van uw nieuwe gazon ! Goed onderhoud verlengt niet alleen de levensduur van uw gazon , het gras blijft ook groener en u heeft minder last van mos en onkruid. De top gazon verzorgingstips die U veel geld en tijd kunnen besparen. Wil je een gazon laten (her)aanleggen of moet jouw gazon van een onderhoud voorzien worden?


Bekijk onze gazonkalender! Via onze online offerteservice kan je vrijblijvend advies en prijzen op maat aanvragen bij professionele tuinaannemers uit jouw regio. Prijzen, realisaties en termijnen vergelijken was nog nooit zo makkelijk.


Klik hier voor meer informatie. Controleer het drainagesysteem als er na regen langere tijd water op het gazon blijft staan en draineer plekken die te lang nat blijven. Geef de grasmaaier en andere gereedschappen die voor het gazon worden gebruikt een goede beurt voor het seizoen weer begint. Gazon onderhoud tip 2: Bemesten.


Bij gazon onderhouden is het belangrijk uw gazon (de juiste) voeding te geven. Met andere woorden: uw gazon bemesten. Wij adviseren u om vooral tijdens het groeiseizoen uw gazon te bemesten.


Zorg ervoor dat u, in de periode van april tot en met oktober, iedere tot weken een goede gazonmest strooit.

Gras onderhoud is van cruciaal belang voor een mooi, groen gazon. Voor de mensen die het gras zelf willen onderhouden, geven wij een uitgebreide handleiding, zodat u dit zelf effectief kunt doen. Lees meer over je gazon verticuteren. In het voorjaar, in de zomer en in het najaar heeft je gazon behoefte aan mest. Het bemesten van je gazon is nodig om het gazon meer weerbaar te maken tegen mos, onkrui kou en bodeminsecten zoals engerlingen en emelten.


Daarnaast behoudt je gazon zijn vitaliteit terwijl je het. Veel gazons hebben last van mos. Mos is een plantje dat graag mag groeien op zure grond of op grond met te weinig zuurstof. Dus als u last heeft van veel mos in uw gazon dan kan dat duiden op een te lage pH waarde of dat uw gazon , of delen daarvan te weinig zuurstof krijgt.


Kalk voorkomt dat de bodem te zuur wordt. Een zure bodem heeft namelijk een te hoge pH-waarde en dit veroorzaakt onkruid en mosvorming. Het gazon moet daar vervolgens tegen concurreren en zorgt voor een slechte groei van het gras. Kalk strooien is daarom best een belangrijk onderdeel van je gazon onderhoud.


Uw doel is natuurlijk een donkergroen gazon. Hiervoor moet het gras een gezonde groei doormaken. U kunt nog zoveel tijd besteden aan het onderhoud van het gazon als u wilt, zonder een gezonde basis voor het gras levert dit nooit het gewenste. Aandacht voor je gazon in het najaar.


Een gazon heeft in de zomer vaak veel te verduren. Kinderen spelen op het gras, misschien heeft er wel een zwembad gestaan en de hete zon is ook niet goed geweest voor je grasplanten. Kortom, het gazon kan wel extra aandacht gebruiken in de herfst. Het inzaaien van graszaad heeft nogal wat nadelen.


Tijd voor gazononderhoud ! Er zijn namelijk altijd vogels die uw zaden weghalen, maar ook kunt u last hebben van flinke plensbuien die uw beginnende gazon verprutsen. Denk daarnaast aan de tweede bemesting, het gazon kan wel wat extra voeding gebruiken. Hierna vind je een aantal aanbeveling en tips voor het perfecte onderhoud van je gazon.


Heb je nog vragen over gazononderhoud , stel ze dan gerust aan een Horta specialist in de winkel in je buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts