maandag 30 oktober 2017

Pluimhortensia snoeien najaar

Pluimhortensia snoeien najaar

De pluimhortensia houdt u door snoeien compact en zal beter en mooier bloeien. Hoe en wanneer u kunt pluimhortensia kunt snoeien leest u hier. De grote bloempluimen zijn kegelvormig en verkleuren prachtig in de nazomer en herfst. Het snoeien van de hortensia ‘Annabelle’ kan altijd wat rigoureuzer, zodat je mooie grote bloemen krijgt.


De planten hoeven in het najaar niet gesnoeid te worden, omdat de oude bloemen de plant beschermen tegen vorst. Ook zo gek op je hortensia en wil je hem optimaal verzorgen? Bekijk dan al onze video’s en artikelen over de hortensia. Wij krijgen regelmatig de vraag van onze klanten of hortensia’s in het najaar gesnoeid mogen worden en of voor alle soorten hetzelfde geldt.


In het kort leggen we uit waar je zoal op moet letten. Hoe snoeien en verzorgen hortensia’s? Is dat bij ieder soort hetzelfde? Dat kan en hij zal gewoon weer flink bloeien!


Snoei tien centimeter vanaf de basis Maart en april zijn de beste maanden. Gebruik het snoeiafval om stekken te maken voor nieuwe planten. In het najaar tot op de grond terugsnoeien is namelijk meestal niet wat u zou willen doen.


Een paar tips voor goed snoeien : Ten eerste kunt u beter in het voorjaar, in april snoeien , zodat de plant beter tegen de vorst kan. Ten tweede zal tot op de grond snoeien komend jaar maar een klein struikje opleveren. Macrophylla hebben, op een rij. Echter deze worden zo ontzettend groot en hoog dat ik wel moet snoeien. Alleen als hij te hoog of te breed wordt, knip je hem wat terug.


Pluimhortensia snoeien najaar

Ook de uitgebloeide bloeiwijzen kun je afknippen, bij voorkeur na de winter. In dit artikel lees je precies wanneer je een hortensia moet snoeien en hoe het snoeien van een hortensia gebeuren moet. Hortensia snoeien in het najaar. Een hortensia snoeien kan weleens wat werk kosten. Krachtig groeiende pluimhortensia met zeer grote, dikke roomwitte pluimen die prachtig roze verkleuren.


Kan wel meter hoog worden. Eventueel snoeien in het voorjaar. Bloeit van juli tot diep in het najaar. Let op: snoei de hortensia dan niet tot de bodem. Doe je dit toch, dan zal de hortensia het jaar erop geen bloemknoppen ontwikkelen.


Hydrangea paniculata ‘Limelight’ of pluimhortensia is een winterharde heester, die bladverliezend is en een zeer langdurige bloei heeft. De bloemen verkleuren in het najaar met prachtige roze kleuren. Snoeien van Hydrangea macrophylla: Deze soort met de bolvormige bloemen of platte schermen, komt het meeste voor in de tuinen. De bloemknoppen staan meestal op twee- of meerjarig hout.


Hieronder vind je voor beide groepen een handleiding en video voor het snoeien. Heb je een pluimhortensia , kijk dan bij pluimhortensia snoeien. Zo kan hij beter tegen vorst en droogte. En omdat de pluimhortensia op het jonge, eenjarige hout bloeit kun je hem gerust elk voorjaar flink terugsnoeien.


Er is ook een kleinblijvende pluimhortensia , de Hydrangea ‘Little Lime’ die 80cm hoog wordt. De gewone of boerenhortensia bloeit in heel veel kleuren en wordt niet ieder jaar teruggesnoeid. Je kunt kiezen uit drie of eigenlijk zelfs vier (Jurgen kan niet tellen) manieren.


Zo blijft je pluimhortensia compact en voorkom je dat deze alleen nog bovenin bloeit. Wil je pluimhortensia ’s toch wat hoger laten worden? Als je liever lage groei wil, met vertakkingen vanaf de gron dan zou je zelfs op 5-10cm boven de grond kunnen snoeien.


Pluimhortensia snoeien najaar

Wil je helemaal niet snoeien haal dan wel, zodra er blad aan de plant komt, de oude bloemtakken weg en snoei de takken die zwak en dun zijn weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts