maandag 30 oktober 2017

Vuurdoorn haag

Vuurdoorn haag

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Vuurdoorn tuinplanten tegen lage prijzen. Bestel hier tuinplanten online. Het is een sterke, betrouwbare haagplant die veel privacy biedt.


Je hoort wel eens zeggen dat de vuurdoorn je tuin in vuur en vlam zet, zoveel uitstraling heeft deze haagplant. Bovendien blijft de meidoorn niet het hele jaar groen. De haag is ook te verkrijgen in hedera, haagbeuk of. De wintergroene vuurdoorn (Pyracantha coccinea) fleurt van eind zomer tot begin winter vele muren en schuttingen op met zijn rode, gele of oranje bessen. Je kunt de vuurdoorn heel goed snoeien en in een vorm leiden.


Als ondoordringbare haag misstaat de vuurdoorn ook niet! De vuurdoorn kan twee tot drie meter hoog worden. Hij is daar soms jaren geleden geplant en daarna is er weinig aan gedaan. Dat is jammer want met een beetje méér aandacht is de vuurdoorn een schitterende plant. In de vuurdoorn zitten ze veilig en beschut.


Geen kat zal proberen om dichtbij te komen. Wil je snel resultaat, dan is de vuurdoorn ook te koop als kant en klaar haag. Deze haag heeft rode bessen en grote stekels. De bladeren zijn groen en glanzend. Dit blijven ze het hele jaar.


De kant en klaarhagen worden geleverd met een afbreekbare bak. Reserveer online, laagste prijzen. Draag daarbij wel beschermende handschoenen, zodat je geen schrammen oploopt door de doornen. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout.


Ga je zelf die nieuwe vuurdoornhaag planten? Volg de aanwijzingen in onze planthandleidingen als je wilt weten hoe je jouw nieuwe haag een goede start geeft! Het feit dat vuurdoorns goed bestand zijn tegen vrijwel alle omstandigheden maakt deze plant perfect voor gebruik als haagplant. De grote, stevige doorns maakt een haag van vuurdoorns vrijwel ondoordringbaar.


Moet de plant alleen wat netjes worden gemaakt, dan kan er worden geknipt met een heggenschaar, op het eind dus van de winter. Gaat het om dikke, lange scheuten, snoei die dan terug met de snoeischaar tot een punt binnen de plant. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis. De naam pyracantha komt van het griekse “Pyr” wat vuur betekent en “Akanthos” wat naar de scherpe doornen verwijst. De Nederlandse naam vuurdoorn is hier letterlijk van afgeleid.


Vuurdoorn haag

Morfologie De pyracantha is een groenblijvende heester die bezet is met venijnige doornen. Deze vuurdoorn heeft zeer dicht vertakte scheuten en is ook geschikt om als haag te worden toegepast. Wanneer staat de Pyracantha ‘Orange Glow’ in bloei?


Een mooie haag moet vaak geschoren worden, zeker wanneer het gaat over een formele haag. Informele hagen worden vaak gebruikt wanneer privacy belangrijk is en zijn ook vaak breder. Ze kunnen gezien worden als brede omheining.


Mocht u er toch voor kiezen de vuurdoorn te gebruiken als klimmer houd er dan rekening mee dat de vuurdoorn groeit als een gewone heester. Een hulstblaadje is ook stekelig, maar brengt niet zo veel schade toe dan een doorn van ong. Daar zitten de meeste mensen - en zeker gezinnen met kinderen - vaak niet op te wachten en bovendien zijn er andere alternatieven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts