maandag 16 oktober 2017

Last van mollen in de tuin

Last van mollen in de tuin

Vind mollen bestrijden tuin het nu op Kensaq. Vertrouwd resultaat voor tegen mollen in de tuin. Check Visymo voor de beste resultaten! Wordt u ook zo gek van die molshopen in uw tuin , heeft u last van een of meerdere mollen in de tuin ? Hoe en met welke middelen? Bestrijden van mollen in de tuin ! Maar hoe kunnen wij deze dieren natuurvriendelijk bestrijden.


Last van mollen in de tuin

Dompel propjes papier onder in knoflookolie en leg deze in je tuin of plant bloembollen van de gele sierui. De sterke geur schrikt mollen af. Ze maken de bodem luchtig, draineren je tuin en eten schadelijk insecten zoals slakken, engerlingen en larven van de langpootmug.


U kunt een paar jaar lang geen last hebben van mollen , maar uit het niets kunnen molshopen ontstaan. Wat u kunt doen tegen mollen in de tuin. Daarom is mollen carbid een efficiëntere oplossing om de mollen uit de mollengangen te verdrijven en zeker de moeite van het proberen waard. Door het gebruik van mollen carbid weet u zeker dat u van uw mol tuin af komt.


Wat is de werking van mollen carbid? Mollengaas biedt de oplossing. Doordat je de brokjes in contact brengt met water, komt er een gas vrij (acetyleengas). De achterpoten zijn langwerpiger, minder robuust en ook voorzien van vijf tenen, maar met zwakkere nagels dan die van de voorpoten. Ook de dichte, kortharige pels maakt het voor de mol gemakkelijker zich te verplaatsen.


Het lichaam is, met uitzondering van het puntje van de neus en de uiteinden van de poten, bedekt met vacht. Ook wij hadden afgelopen jaar veel last van mollen in de tuin , de zomer er voor hadden we net een nieuw gazon aan laten leggen waardoor het helemaal zonde was. We overwegen nu om deze techniek in te zetten. Door de geur van het carbid schijnen de mollen te verdwijnen.


Dit kan uiteraard alleen in een nieuw aan te leggen tuin , maar het kan ook dienen om een deel van de tuin tegen mollen te beveiligen. Als ongediertebestrijders zijn wij koning in het verwijderen van ongedierte. Wij hebben al jaar ervaring met bestrijden van ongedierte. Je weet hiermee zeker dat de mol niet meer terugkomt, want de mol zal gelijk dood zijn wanneer die in de klem komt.


Je kunt mollen klemmen van Melkbusshop. Last van mollen in de tuin ? U moet er niet aan denken, uw piekfijne gazon vernield door grazende mollen. Vaak gaat het slechts om één mol, gezien de beestjes een solitair bestaan leven. Echter kan een andere mol het territorium wel overnemen. Ook bij mollen in je tuin geldt: voorkomen is beter dan genezen.


Last van mollen in de tuin

Je kan een mol in de tuin voorkomen door anti mollengaas te plaatsen. Het nadeel hiervan is echter dat je het alleen tijdens de aanleg van je gazon kun aanleggen. Wij hadden veel last van mollen en die molden inderdaad ons gazon.


Ik heb een advies opgevolgd dat niet altijd succes schijnt te hebben en dat kennelijk ook afhankelijk is van de hoogte van de grondwaterstand. Om het gazon niet te hoeven afbreken heb ik rondom het gazon kippengaas ingegraven. Voor het bestrijden van de mol kiezen de meeste mensen dit te doen door middel van een mollenklem. De natuurlijke habitat van mollen is het bos, maar ze voelen zich ook op hun gemak in tuinen , grasland of bouwland. Rentokil bestrijdt geen mollen.


Onderstaand vindt u een aantal bruikbare tips om de mollen in uw tuin te verjagen of te bestrijden. Dit gaas wordt direct geplaatst onder de graszoden. Zo is het onmogelijk voor de mol om naar boven te komen in jouw tuin. Knijp met duim en wijsvinger de spanarmen naar elkaar toe.


Tijdens het knijpen moet de klem een beetje naar rechts en links bewogen worden, zodat de tanden zich mooi in de wand van de gang snijden. Veeg vervolgens met het vergrendelplaatje wat grond voor het einde van de gang, zodat deze dicht is. De klem moet namelijk nu ook stevig staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts